Friday, August 22, 2014

Warna-warni Ahad

The Color Run MY atau CIMB Color Run atau The Color Run KL atau etc etc etc.
Whatever you hashtag it on Instagram.


Sebenarnya dah tahu pasal larian ni seminggu sebelum 'The Color Run My is now open for registration!' tapi berikutan tiada kawan yg ingin menyertainya bersama, ditambah pula dgn harganya yg agak mahal... Aku dgn berat hati buat keputusan untuk tidak menyertainya. Tada tada tada! Dan pada suatu malam, Tira WhatsApp dan mengajak aku menyertai bersama. Jadi.. Yeay thank you Tira for offering me the chance to be a part of 13,000 participants!


Jadi, pada 8 - 11 Ogos 2014 merupakan Race-Pack Collection di eCurve Mutiara Damansara dan barang-barang yg kami terima merupakan Color Run tshirt, bib number, head-band, temporary tattoo. Oh yes not to forget, 30% off voucher for New Balance shoes!


Dan.. 17 Ogos 2014, ianya bermula! Di Padang Merbok, seawal 6 pagi keluar rumah, 6.30 pagi tiba di Padang Merbok, kumpulan pertama dilepaskan pada 7 pagi. I was waiting for Tira... Jadi, aku, Tira dan rakan-rakan lepas pada jam 8 pagi (plus minus) READY, SET, GOOOOOO!


Seawal 6.45 pagi. Wow
Ie, Tira & Afiq
#TeamLariLambat
#TeamLariLambat
Ie's sister. Just get married on 16th of August -- Wedding photoshoot. Wooot
Starting point. Second last group to be released.



Setiap 1km akan ada check point untuk 'mandi powder berwarna'. Memandangkan aku merupakan kumpulan kedua terakhir yg dilepaskan, powder berwarna sudah kehabisan stok. Maka, kami semua sapu sapu sapu powder di atas jalan tar, kumpulkan dan ambil semula untuk dilempar ke kawan-kawan, geng-geng dan mereka-mereka yg tidak dikenali.


Selamat datang ke check point #1 -- JINGGA

Dan tiba-tiba, satu makhluk Tuhan yg aku tidak kenali melemparkan segenggam powder berwarna ke arah ku....
Bush! Masuk ke dalam mata, lubang hidung dan telinga. Kesimpulannya, elakkan memakai kanta lekap.
Selfie is a must!

Perjalanan diteruskan. Masih berlari dari check point #1 ke check point #2. Penat dan sesak. Terlalu ramai orang di jalan raya yg kecil. Ditinggalkan oleh Afiq & Tira. Pancit.


Kuning! Well, too little.
Make waaaaay make waaaaaay ~
Yellooooooow


Dan.... Ke check point #3 -- BIRU! Dan.... Aku & Tira hanya berjalan. Sesak, terlalu ramai, semua mereka berjalan, tak payah nak semangat sangat.


Powder fight with some random strangers :)
Well..
Cute Tira :p
Comot
Selfie-ing with Tira & some random strangers 

Check point #4 -- The best color ever -- PINK! Not that I like the color but it's the most striking color and really contrast with the previous ones.  


Pinky pink!



:)


Dan ke check point terakhir... UNGU! (Kalau cepat sikit dapat warna hijau) Hingga ke garisan penamat. Yeay we did it! We finished it! We're the Happiest 5k!



The finisher!
Nice quote (y)
Yeay we dit it!
Ie's sister. Congrats!
AlexDent at The Color Run MY
Silau.
Photobomb level 999
Cause I'm happy ~
Dak dak Bangi -- Mereka.
Badut.


Pendapat;
- Pakai lah tudung berwarna putih/krim untuk penampakan kesan warna yg lebih jelas.
- Cermin mata adalah lebih digalakkan berbanding kanta lekap.
- Datanglah secara berkumpulan bagi memeriahkan lagi suasana.
- Tak perlu berlatih lari setiap minggu -- Tiada siapa pun berlari.
- Take a lot of pictures! (Bring monopod) Kui kui.




And no to forget, Hanafi. Terima kasih di atas jasa-jasa anda, directly and indirectly. (You know what you did)
Thanks a lot, Bro :)



Will join this run again, next year! (If any) :)


No comments:

Post a Comment