Tuesday, January 29, 2013

Winter Break Part 2

Fuh fuh fuh! Paksa diri habis ni nak update pasal trip ke Hurghada pulak. Taknak tergantung lagi macam Winter Break 2012 Part 2 fuh fuh fuh 2013 umur 21 tak boleh malas malas tak boleh buat kerja separuh jalan fuh! Ok cukup.

Jadi kali ni kami bergerak dari Luxor ke Aswan yang mengambil masa selama 4 jam perjalanan. Nasiblah buntut leper kepala teleng kaki bengkok tidur dalam bas memanjang. Alhamdulillah tiba di hotel yang cantik luarannya. Oh yeh, don't judge a hotel by its building. Sigh.


23 Januari 2013
Yeyerz! Snorkeling snorkeling! Efnadia sangat gembira kerana ini merupakan kali pertama sepanjang 20-tahun-tambah-tambah hidup beliau mendapat peluang untuk buat aktiviti ini. Great experience, must do it again! Anyone?

Bergerak naik ke bot dalam jam 10.30 pagi. Menuju ke check point pertama; Paradise Beach.

Simply love spending time with them :)
Nampak elok je kan shawl atas kepala tu kan? Tunggu tunggu.
Kasi can sikit he he he.
Us.
Check point 1: Paradise Beach

Dekat checkpoint pertama ni, kitaorang hanya diberikan goggle tanpa safety jacket. Konon macam warm up lah sebelum ke tengah laut nanti. Oh ho Efnadia sgt eksaited ye kawan-kawan! Dapat tengok ikan. Dapat pijak batu karang habis calar-balar kaki aku. Dapat rasa telan air masin dari hidung keluar ke tekak. Dapat rasa keindahan laut. Suka suka suka! Setelah hampir satu jam lebih lebih berenang bersantai bercuci mata, maka kami bergerak ke checkpoint 2.

Nampak tak yg tuala belang tu? Haa takde apa.
Lunch time! Menuju ke check point 2.
Check point 2! Nampak mcm tak dalam kan? uDie.
Cari mana satu Efnadia. Zzz..

Kesimpulan drpd check point 2 ini, janganlah pakai shawl ketika berenang di dalam laut. Asdfghjkl.
Setelah hampir satu jam lebih di sini, kami bergerak ke checkpoint terakhir dan pulang ke hotel.


Selebet ke selekeh?
Nampak tak shawl dah selekeh mcm mana? Bagus.

Pada malamnya pula, kami di bawa ke Marina (kawasan downtown tepi pantai) untuk membeli cenderamata tp aku dan 9 orang laki kawan lain pergi ke Hard Rock Cafe Hurghada yang mengambil masa dalam setengah jam juga dari Marina.

Yeyerz \m/
YMCA!
For the heroes :)

24 Januari 2013
Hari terakhir trip! Yey yey yey nak balik Alexandria ada orang tunggu yey :D
Hari terakhir kami ke Dessert Aswan untuk ber-ATV. Asdfghjkl sakit ibu jari kanan aku.

Cuba teka ni siapa. Kbye

Semata-mata.
Singgah minuh syai di perkampungan di tengah padang pasir.

Unta.

Habis terbakar terjerawat tersegala benda kulit aku. Bersiap-siap dan gerak pulang ke Cairo - Alexandria. Ya'a'aaaaaaw rumah manis rumah :)

Next? Persidangan Joyah Bedah.









P/s: Late night talking. I'm in love all over again :)