Sunday, December 22, 2013

Believer






This, makes my eyes get teary everytime I watch it






Heart issue
Unsettled.








P/s: And what is gone, is gone forever.

Saturday, November 23, 2013

PRU Dent 2.0

That is it. Khalas! Kullu khalas keda. PruDent 2.0 khalas keda keda.

Thank God for not being chosen as the PKB. Gembira awi awi awi. Tahniah Hanif Zack & Zati Hanani kerana terpilih. Both of you deserve to be the KB & PKB of 2013/2014. Best of luck in handling us! Kehkeh.


There are some of the pictures of the event.


As early as 8 o'clock in the morning
Calons (Akhawat)
Few calons of Ikhwah
Nadra
Pada suatu pagi, Efnadia merepek
Zati :)
Sementara menunggu keputusan
Zati's fan
With ex-PKB, Mera 
Selepas pengumuman


:)




Oh and.... This is how I live my life everyday in Egypt. Every single thing is absolutely true. Well, Egypt.
Happy watching!









Friday, November 22, 2013

A Wow

Now is 1.12 o'clock in the morning. 22nd of November 2013
Few hours to go before THE EVENT begins. 7 hours to go, to be specific.
And I'm still awake, like, wide awake. Like, my eyes are widely open.
First, because I can't sleep. Second, because I cannot sleep. Third, because I just can't sleep.



Anyways, have I told you that I've been selected as one of the calon of Penolong Ketua Batch? And I'd given a week to ber-kempen. And THE A-WEEK has come to an end. (Just so you know, I didn't do any of the ber-kempen things. Neither any calons from my batch. We're just not into that. Not like the seniors and juniors. Hm..)






Sekarang dah faham kenapa tak dapat tidur? Silalah faham.
Too nervous of tomorrow's event. And the moment I close my eyes is the moment I start thinking of that-one-short-moment-of-tomorrow's-event-when-I-have-to-bermanifesto-in-front-of-all-dentistry-students. WEH BOLEH FAHAM KAN RASA DIA MACAM MANA? I wantu kerai rait naw. So I decided to be here, just let my fingers hit on the keyboard.



Wish me luck, people! No, not the luck of winning the pilihan raya tomorrow (Percayalah bahawasanya sesungguhnya Efnadia sedikit pun tak hingin jawatan ini) but the luck of that-one-short-moment-to-give-speech-in-front-of-so-many-people-tomorrow. I desperately need that.





P/s: On the positive side, maybe this is an opportunity to gain new experience by blending in with different community. Well, I'm still not hoping (not wanting) to win :P 

Thursday, November 21, 2013

Dear Blog,


Sorry for neglecting you for a quite some times
I'll be back with load of stories
I promise you.


                                                                               

Saturday, September 7, 2013

Asli Adventure Base Camp - Sungai Lapoh

Tanggal 4 September 2013 yang lalu, pelajar pergigian Universiti Alexandria (Batch 1 & Batch 2) telah mengadakan aktiviti ber-jungle trekking/ hiking di Asli Adventure Base Camp Bt 19 Hulu Langat. Berjanji untuk berkumpul di Jusco Aeon Bdr Tasik Selatan pada jam 7.30 pagi (katanya..) dan kami semua mula bergerak jam 9+/- pagi dari Econsave. Sungguh melayu bukan? Sungguh.

Dalam perjalanan kurang dari satu jam, dengan berkonvoi 5 buah kereta, kami tiba di kawasan perkhemahan pergunungan yang ingin didaki. Nama, nombor telefon & alamat waris diminta jika berlaku kecemasan/kehilangan dan dihantar ke Balai Polis Batu 19 (Kesimpulannya, sebelum masuk ke kawasan kem, terus bagi nama, no tel & alamat waris di balai polis berdekatan) Parking kereta dikenakan caj RM5 dan seorang guider hutan RM50. Briefing diberikan oleh Pakcik Roslan, doa dibaca dan moh le kita...


Jalan hutan
Hanif, Shafwan, Ain & Maya tiada dlm gambar kerana ke balai polis...
... Dan kami semakin sakan bergambar.
Kawasan

En Roslan memberi sedikit taklimat
"Hati-hati kat atas sana. Selalu jadi naik 10 orang, turun 11 orang. Terutama perempuan"
KBYE.
Pembuka
Permulaan
The guider
Penjaga barisan

Perjalanan mendaki memakan masa lebih kurang 90 minit ke 120 minit. Cerun cerun curam, tanah yang lembab dibasahi embun, pacat lintah, tanah lumpur, semua selamat kami tempuh. Alhamdulillah, dgn cuaca yang juga memberi kerjasama, kami tiba di puncak gunung; Air terjun. Oh oh, berbaloi Iolls kata kat uolls! Berbaloi lah naik separuh nyawa rasa dah hilang phewwww.


Nampak tak? Nampak tak? Air dia sejuk. Brrrrr
Sayangi Sungai Kita
Bukan main eksaited!
AlexDent :)
Air sejukkkk brrrr
Cuba teka kenapa Firwan takde?
Sbb dia budak hyperactive dah lari naik air terjun dgn kamera phone dia selfie sorang-sorang -.-
Kak Efi & Kak Madi
Efnadia hanya mampu melihat dari luar
Waterfall sliding rock -- On the go!
Gaya tersendiri 
Bukan halangan

Usai puas bergelongsor dan mandi manda, semua solat dan makan beramai-ramai. Setelah lebih satu jam di atas sana, hari mula mendung dan kami mula bergerak untuk turun. Fuh fuh fuh! Bismillah.. Kekuatan kaki sungguh diuji. Langkah Tarzan mula dibuka. Kurang dari satu jam, syukur kepada Allah, kami semua selamat tiba dgn bilangan ahli 14 orang, tiada lebih tiada kurang.


Muka kekenyangan
Sebelum bergerak pulang
Penat nanang
Selamat tiba
Pengalaman menarik!
Sebelum, semasa dan selepas
Untung tak untung tangan panjang macam Ie?


Terima kasih banyak semua untuk pengalaman yang menarik ini. Semoga semoga semoga kita dapat berjumpa lagi untuk aktiviti begini (Sungai Chilling jom?!) Syukran awi :)



Seterusnya, Skytrex! 11hb September 2013, inshaAllah :)








P/s: Farewell Qila! 

Thursday, August 29, 2013

Aktiviti Tahunan #2 - Sepupu Sepapat

Selain drpd makan di Seoul Garden bersama Si Cina Bukit & Si Pasangan Kembar Syafiq&Qila, berbasikal bersama sepupu-sepapat (Baca; Dua/Tiga orang sahaja, bukan satu keluarga) juga menjadi salah satu aktiviti-yang-mesti-dilakukan. Konon aktiviti tahunan (padahal aku yang sesuka hati bagi nama sendiri) ketika cuti musim panas selama tiga bulan. Konon la, konon.


Tahun lepas kami ke Bukit Cerakah di Shah Alam (abaikan baju yang sama), tahun ni kami ke Taman Wetland di Putrajaya. Keputusan dibuat setelah cadangan diberikan oleh Apis Kopis, abang kepada adik-beradik Ha ini; Haleeda & Haleina.

Setibanya di sana jam 10 pagi, sewa basikal yang dikenakan caj RM 2/jam, kami mula berkayuh. Berpandukan peta yang disediakan yang kurang jelas maklumatnya, kami pusing sekitar Taman Wetland dan dan dan.... Dalam masa kurang satu jam kami selesai pusing satu Taman Wetland. HMMMM...


Wajib lah.. Kan?
"RM 2 per jam, Dik" 
Orang pendek memang bermasalah sedikit nak cari basikal
The journey begins.....
Jurugambar
Limited places to cycle around
"Papa Mama, Ya menang 1,000,000 ringgit!" ....... AMIN.
Belakang tabir DP Twitter
"Banyak songeh betul Ya ni" - Kata hati Si Beg Merah
Googling "Outdoor activity Putrajaya"
Serom-Mesir Clan
"Betul ke kita dah habis pusing satu Wetland ni?"
Suara-suara tidak berpuas hati
Padahal tengah sakit hati asdfghjkl banyak nyamuk!
Capturing moments, a must
UIAian
Thank you, sepupus :)

Tiba di Taman Wetland jam 10 pagi, jam 11 pagi beransur keluar menuju ke Alamanda Shopping Centre. Selamat menonton wayang, ber-bowling dan ber-arcade. Seronok! Sebab banyak ketawa. Terima kasih beradik Ha-Ha! Hachooom :D



Beliau ni mula-mula taknak masuk. Dah masuk, taknak keluar pulak. Hmm
Adik-beradik bersatu
Sepupu berdua
Kami bukan Buddyz, kami sebubuz! Yeyers \m/



Kesimpulannya, tak payah ke Taman Wetland jika untuk berbasikal. Baik ke Alamanda sahaja lebih seronok, kuikuikui. Jumpa Ahad ni pula, wahai sebubu sebabat :)




P/s: SATU!