Thursday, November 1, 2012

Aidil Adha 2012 #3


Raya tahun ni memang meriah habis, memang penat habis. Bukan penat melapah daging, bukan penat merewang tp penat mengunyah. Banyak pulak dapat jemputan rumah terbuka/ housewarming segala. Oh well, siapa tak suka makanan percuma?

Sabtu - 27 Oktober 2012
Harini paling perut-gembira sekali memandangkan dapat dua jemputan. Satu pagi (tengah hari) satu petang. Complete set brunch dan dinner. Fuh fuh fuh. Tiga round Mihun Sup untuk rumah pertama, dua round Lontong untuk rumah kedua. Mee Jawa hasil tangan Syida tak dapat rasa sbb ada udang kering. I is tak berani nak sentuh makanan laut.


Rumah pertama. Bagaimana mahu membenci kamera?

In the middle of pretty girls. I feel so ugly. Blergh.
Pelahap
Rumah kedua. Makan gambar makan gambar.
Classmates, girls :)

Ahad - 28 Oktober 2012
Makan lagi. Sewonok. Mereka kata event mula 10 pagi,10.30 pagi keluar rumah, 11 lebih dah sampai Masrah Iskandariah. Hingatkan event MARA punya, rupanya aktiviti PCI. Jadi, dengan redha hatinya dah tersampai awal, kami pun dengar jela tazkirah yg diberikan. Aktiviti ni mcm kenduri raya campur persandingan untuk mereka-mereka yg dah berkahwin. Kami berempat duduk depan sekali hamboih ambik badi pengantin uolls. Hew hew. Sampai awal, balik pun awal jadi tak sempat bergambar dgn classmates yg lain. Kemudian, kami ke Bangunan MARA  untuk ambil daging unta hasil korban semalam. Yey :D


Pasangan-pasangan pengantin baru.
Semoga berkekalan ke anak cucu :)
Rakang-rakang
Muka ini lagi <3
Daging unta percuma
Steak Daging Unta in the making yaw
Tada! Ok gambar tak lawa. Her her.





Eh lupa, malam 27 Oktober itu saya ada Virtual Date - Skype Raya dgn Beliau. Ehem. Gambar tak boleh share, hak peribadi. Wee :')







P/s: So far, so very good. Alhamdulillah :)