Tuesday, September 11, 2012

Farewell Harryzal

I once made a special birthday post for him, when I was 18 back then, two years ago. And now, we're 20. How time flies, so fast, everything is just so not the same. Life goes on, still.

Seawal jam 4 petang keluar rumah, ambil Seri & ke BTS. Thanks, Mama! Hee. Kemudian ke MidValley, ambil teksi ke PPUM. Dan terlajak sepatutnya Perhentian-Bas-KWSP kata Si Gori. Eh aku memang tahu perhentian bas setiap satu dekat Key Ell -_- Akhirnya berjaya tiba di rumah Gori dan bergerak ke lapangan terbang lepas maghrib, di pandu oleh Bear. Terima kasih, Bear!


Atas : Kami dalam bas
Bawah : Oh, jambatan curam menuju ke Tesco (tempat kereta di park)
Girlfriends
Be safe, dear friend
Dicuri di Instagram Harreyka
Revivalists and TTDIs
Everyone loves Harry.. Except Bear -_-
Oh, he cried :'(
Good bye, Harryzal :)

Last but not least.. The latest photo of Harry.

If you know what I mean :')




Jadi, Efnadia, sudah bersedia dgn pemergian anda pula?





P/s: Counting days.

Friday, September 7, 2012

With Allah's Will





What if I say
"I will stay until.. Forever?"




Wednesday, September 5, 2012

Sepupu Day Out

Mempunyai sepupu yg baya lebih kurang ni memang seronok. Lagi-lagi semua perempuan, aish memang heboh satu kampung. Seronok sekali okay, tidak tipu.

Jadi, hari Jumaat yg lepas di rumah Mokde, Alee telah meyatakan kebosanan beliau duduk rumah tak buat apa. Bla bla bla, mintak permission Papa Mama dah lepas. Boom! Berlepas lah kami (aku & Kakak) ke Batu Tiga dgn menggunakan KTM. Seawal 6 pagi Mama dah kejut, pepagi buta mandi bersiap semua, kalah budak sekolah okeh! Jam 7 pagi dah bergerak ke KTM. Kemain semangat awal betul. Breakfast apa semua, dalam 10 lebih kami tiba di Bukit Cerakah.


Inilah sepupu saya lagi dua orang tu
Kiri Alee, kanan Nana
Sepupus & Kakak


Masuk ke dalam Bukit Cerakah RM 5 sekepala. Basikal sewa RM 5 satu jam pertama, RM 1 jam berikutnya. Kemain cekik darah -_- maka bermulalah perjalanan kami menaiki basikal, mendaki Bukit Cerakah. Phew!


Penat gila okay I tell uolls
Sebenarnya aku konpuse, samada basikal yg berat atau aku yg berat. K.
Team Egypt!
Aku & Nana selalu sampai bukit awal jadi kami tunggu lagi dua orang tu bersama

Inilah dua orang yg kami selalu duk tunggu
Mungkin mereka lupa tujuan sebenar ke Bukit Cerakah bukan untuk berjoyah...
Lihatlah Kakak saya yg tak fit ini !
Curi gambar di Instagram Haleedarahman :D
Oh ye, kami.. SESAT!
Not exactly sesat but yeh, jalan mati -_-
Anak Makcik Bibah & Poksu Aman <3
Akhirnya, aku tempat pertama, Alee tempat kedua. Wah Alee!
Nana tempat ketiga, Kakak tempat terakhir. Wah Kakak aku! -_-

Kemudian, lepas bayar sewa basikal, kami berehat sebentar dan menunggu ketibaan Bas Mini dalam Bukit Cerakah ni. Tak larat dah nak berbasikal lagi dah, naik bas jela.


Muka kepenatan
Mungkin akan datang, berubah nama & nombor. Kbaaaaai.

Kemudian, kami ke Setia Alam City Mall dan makan McD dan window shopping dan solsi dan pulang! Terima kasih Poksu kerana mengizinkan Alee & Nana berjalan bersama kami, terima kasih PakCik dan MakCik kerana mengizinkan kami berjalan bersama Alee & Nana. Muehehehe :)



"Friends are for ever, cousins are for life" - Haliza (Kakak kepada Haleeda & Haleina)







P/s: Next? Farewell Harryzal at KLIA, this coming Sunday.

Keep Calm & Enjoy Raya Versi Revival Ep 2


1 September 2012. Good start of September. Blessed & loved.

Jadi, kali ini beraya dgn orang yg berbeza. Pemandu lain, rumah beraya pun lain. Jam 11 pagi Lynda tiba di rumah, kemudian ambil Seri, kemudian kami menuju ke Bukit Jelutong, Shah Alam. Aku boleh kata aku bukan co-driver yg berguna sbb aku hanya tahu jalan utk keluar dari Cheras, masuk je highway lepas tol aku dah.. Tet. Where are we now? Thanks to Seri & her iPad for the Google Map Direction. Tersesat sebentar, salahkan Malaysia for having such a bad signboard direction. After all, we managed to arrive at Gori's place by 12.30 pm and Aina & Zuhri were already there waiting for us.


Rotate clockwise twice, DIY :D

Kemudian, kami ke taman permainan yg terdekat sementara menunggu boyfriend Seri tiba (Muz Mus) Ya Allah hai dah kalau melayu tu, janji melayu lah. Berjam-jam di taman permainan, dgn terik matahari nya, dgn berbaju kurung nya. Peluh habis, lencun. Euw.

Buaian, all time favourite.
So yeah, taman permainan. What do you expect?
Muehehe

Setelah berjam, Muz Mus pun tiba mengambil Seri. Kami pula bergerak ke Ikea untuk menikmati Meatball Ikea yg sudah berzaman kami-rasa-nak-makan aka craving.


Ok terliur.


Usai makan, kami terus ke rumah Harry. Kenduri doa selamat sempena permergian Harryzal ke Republic Czech. Farewell Harryzal :') Oh dan, kami juga ada surprise untuk Insyirah sempena hari lahirnya 31 Ogos. Anak merdeka, selamat hari lahir :)


Yang diraikan
Haunted Face application. Muahahaha
These are my friends & I love them :)
Girlfriends <3
Madu (?) :)
Curi drpd Harry's Instagram
Anis' Instagram

Seawal jam 8.20 malam kami bergerak pulang dari rumah Harry. Dan dan dan, tiba-tiba Lynda cakap "Rindu sekolah la, jom singgah sekolah nak?" Jeng jeng jeng.


SMSS


So yeh, what a good start of September. Wasn't it? Yeyerz \m/ Alhamdulillah & blessed :)







P/s: Too excited waiting for you to come home and too sad knowing that no much time left till the day I have to fly back to Egypt. Mixed feelings.