Friday, August 31, 2012

Keep Calm & Enjoy Raya Versi Revival

Adakah ini membuktikan aku tidak lifeless? Muehehe.

Jadi, tanggal 25 Ogos 2012 bersamaan hari Sabtu yg lalu, Revival buat konvoi (?) kecil-kecilan. Aku boleh cakap sebenanrnya konvoi ni untuk Tingkatan 4 Usaha lepastu aku, Jamal, & Dzul boleh dilabel sebagai spesis menyibuk, kbye -_-

Konvoi bermula di rumah Atoy (Begedil yg lazat muahaha) lepastu ke rumah Aisya di Sg Penchala (Biskut raya Oreo yg sedap muehehe) dan ke rumah Nasfati di Batu Caves (Kacang cerdik yg rasa-nak-bawak-masuk-beg muohoho) Oh rumah tambahan, paling mencabar iman naik Sg Tua untuk orang yg tak biasa iaitu ke Batang Kali, rumah Dzul. Terima kasih kepada Hanafi sbg driver yg paling asdfghjkl awesome padahal dah separuh layu aku tengok & co-driver Jamal yg handal, aku duduk dekat belakang like a bos muohikhok.


Rumah Nasfati

Thanks for the great day, people! Thanks for the ride, awesome :)

Rumah Jamal nak kena kira sebagai rumah konvoi jugak ke? Muehehe Semenyih to Cheras, I wish you're endless. Kbye.







P/s: We will do this again & take a lot of pictures, aren't we? Pretty please.


Thursday, August 30, 2012

Keep Calm & Enjoy Raya Versi Kelantan


Yey rasa dah lama tak tulis blog pasal cerita-cerita menarik kehidupan harian.
Pilihan A) Nampak sangat kehidupan harian membosankan. Pilihan B) Penuh post feeling. Pilihan C) Jawapan A & B. Tekalah!

Jadi jadi, hari ini nak cerita pasal rombongan Cik Kiah ke Kelantan. Fuyooooh untuk kali yg pertama tama kalinya, aku ada geng di Kelantan. Fuhyoh *masih teruja* Mari kita mulakan cerita!

Seperti yg dijanjikan, di WhatsApp, jam 2 petang semua berkumpul di KB Mall. Namun, janji melayu tetap melayu, postpone menjadi jam 3 petang dan akhirnya jam 4 petang baru Si Tukang Driver aka Fariz aka YB tiba. Dah tiba lambat, betul-betul hadapan KB Mall tu, kereta YB rosak. Ya Allah, dugaan apakah ini? Bla bla bla, jam 5++ petang baru kami bergerak. Lebih kurang jam 6 petang kami tiba di rumah Mera Zainal aka housemate ku di Egypt yey. Winduuuu <3


Syarah & Ie
Dan dan terjumpa junior SMSS

6 petang
Sofea Nadhira yg berat & susah senyum
Jadi, ini Mera :)
Classmates Egypt di Kelantan

Salam Raya dari kami, Kelantanese & Selamat Pengantin Baru utk Kakak Mera
Last but not least, hello Azzya, wish you were there :)

Muehehe, jadi itu sahajalah perjalanan aku di Kelate. Anda bagaimana? K.








Monday, August 27, 2012

Anda Bagitahu Saya

Sebenarnya aku nak update blog pasal beraya dgn kawan Egypt di Kelantan & konvoi raya kecilan Revival tapi atas sbb tertentu seperti ketiadaan gambar yg mencukupi, jadi aku skip dulu post tersebut dan teruskan dgn post ini.

Skemanya ayat.

Harini aku memang rasa extra double triple bosan duduk rumah. Aku bukak Twitter lepastu bukak Facebook, lepastu baring dan tertidur, lepastu tolong Mama memasak, lepastu bukak balik Facebook & Twitter lepastu aku baring tertidur semula, sampai malam mcmni. Tengah-tengah duk scroll News Feed Facebook, tetiba aku terjumpa application ini. Lantas..

Tet. Titik. Anda bagitahu saya.

Inilah dia. Sebenarnya macam.. Terkedu. Sebab mcm betul lah pulak sesetengah benda tu. Tapi, hm anda bagitahu saya.

Mungkin Karakter & Kelemahan tu betul. Mungkin Sikap tu.. Taktau. Dan Kekuatan tu.. Tak betul. Kesetiaan.. Mungkin belum cukup?
Anda bagitahu saya.






P/s: Seni ozledim. Hm.

Thursday, August 16, 2012

Because Some Things Are Better Left Unspoken



There are times
when you express, no one would care
when you say, no one would understand
when you talk, no one would listen

I need a thick book, like a real 5 inches-thick
I'll bring everywhere, I'll write everything
 That's all I need.





Wednesday, August 8, 2012

This Virus, Even Kaspersky Couldn't Fix



I know it's corny 
And little cliche
But it's what you do to me







You have brought the shy and giggly
Blushing gedik little girl out of me


And you never failed to do that since past 3 years
Haish jiwang lagi.

Gori & Iftar 7.0

Aku selalu nampak orang buat Iftar 2.0 la 3.0 la jadi jadi jadi aku pun buat 7.0 sebab aku suka nombor 7. Suka hati lah.

Akhirnya berjaya juga Efnadia menghadiri iftar Revival walaupun plan yg seminggu awal tu last minute tak jadi datang oleh sebab kawan perempuan yg pergi sikit sangat. Segan iolls. Apa-apa pun, terima kasih Danny Ho sebab banyak membantu untuk reservation etc, terima kasih Atoy & Naqi for the ride, terima kasih Aina & Harry for the pictures, terima kasih Jamal & Seri for being GPS (?) terima kasih Fudhail for the kutip-duit. Hah who else? Terima kasih semua yg tidak hadir tapi inform terlebih dahulu, terima kasih semua yg memberi respon WhatsApp, BBM mahupun mesej dan paling terima kasih kepada semua semua semua yg datang menjayakan majlis iftar ini.

Kau menang anugerah apa ni Ep? Seterusnya.

4 Ogos 2012 & mereka.


Terima kasih banyak Danny Ho!
Birthday Girl <3
Selekehness. Girlfriends.

Therapy :')



Should have taken picture with the driver but it was too dark and blame iPod for having no flash. Boo. After all, 4th of August 2012 means a lot to me and I'm happy and blessed. Alhamdulillah :)




P/s: Rasa macam mimpi tapi ini realiti. Alhamdulillah :')

Monday, August 6, 2012

Alhamdulillah


My mouth keeps on whispering Alhamdulillah
My heart keeps on praising Him
My eyes are shining


And I know I worth the wait
O' Allah, may this happy moments last


My fingers type this on Google homepage 
"Doa ketika gembira/bahagia"
May I not forget Him.





Friday, August 3, 2012

Souly ~

Nama dia Amirah Bahrain. Dia girlfriend Arif Ismail. Tapi dia boyfriend Efnadia Effendi. Siapa kata Efnadia Effendi tiada teman lelaki? Eleh.


In fact, dia bukan sahaja teman lelaki saya namun dia juga merupakan..


Si Joyah. Si Pendengar Masalah. Si Kita-Kawan-Forevah!
Pembimbing Rakan Sebaya (?)
I don't simply say I love you if I don't mean it, please know this baby :)
The Sweet Talker
The Internet Bergerak
ME-LO-DI !
The Very Thoughtful Bestfriend :')
Just-Be-You
Poyo
Sorry for not being a good girlfriend :(

After all...


Still, she trusts me :')
Her/His Favourite Friend :')


5 years and still counting ~
Ayat orang couple. Eh, aku nak jugak still counting still counting nih. Muntah sekarang please.



Happy birthday, Amirah Bahrain! Have a blast 20 years old, 2 decades of living in this misery world. Be happy with your loved ones ( ME :D ) and wish you all the best for your upcoming future. Aku nak jadi flower woman masa kau kahiwn puhlease! *hugs and kisses*


P/s: Jumpa esok awak!