Sunday, April 29, 2012

Taman Impian

25 April 2012
- Selamat Hari Lahir Pn Siti Azlinah Mama kepada Jol Payid
- Group 3 Gigian trip to Cairo!

Jam 7 sepatutnya janji berada di hadapan fakulti. Tapi macam biasalah, tak Egyptian mahupun Malaysian semua sama je. Setibanya aku depan fakulti, yg ada hanya Zuhdie. Lihat, Zuhdie yg rumah paling jauh pun sampai dulu. Pfft. Kemudian Miss Riham (she's not typical Egyptian) diikuti seluruh kengkawan dan seniors Egyptian dan bas. Yeh.


Ini housemate saya Azzyati Elias

Le classmates and Miss Riham


Bas mula bertolak jam 8.30 tambah tolak. Kami yg pompuan kengker bahagian belakang dan laki laki duduk bahagian depan. Sepanjang perjalanan pada mulanya semua aktif belaka. Senior lelaki (Egyptians) sangatlah aktif bukan main, tak kasi kami tidur. Pffft sesiapa yg tidur nanti mereka (Elshaer terutamanya) datang dan tepuk tangan dan menjerit "WAKE UP WAKE UP!". Mereka juga buka lagu dangdut arab dgn kuatnya kemudian lagu Melayu dari MP3 Syahirah. Berdangdut segala Si Elshaer tarik sorang sorang menari tengah bas tu pfft semangat betul lelaki sorang ni. Singgah kat R&R untuk sesiapa yg nak ke tandas, le Egyptian seniors sempat lagi nak main games ya Allah hai sems inur. Bla bla bla, aku tertidur dan terjaga, 10 minit lepastu sampai. TADA!

Port baik tepi tingkap, sentiasa

Mangsa tarian dangdut

Menyempat lagi nak main bola walaupun singgah R&R
TADA!

Time to play games! Asdfghjkl mari mari.

# Game 1 - Discovery
Game ini memang ohsem sampai hilang hensem aku kau tau? Jangan sesekali underestimate game mereka, INI SATU AMARAN! Kena bayar LE 15 (RM 7.50) dan terseksalah anda!

Fokus 1

Fokus 2

Terbukti? LULUS!

# Game 2 - Tornado
Game ini ala ala game buaian kat Genting Highland tula. Pusing je takde apa. Cuma.. Pusingan dia di tempat yg tinggi I tell you. Jadi sesiapa yg gayat mohon jangan naik sbb memang tinggi. LE 15 sekali naik. Tiga orang muntah selepas turun, harap maklum.


Ha macam kat Genting tak?
Ha sama tak? Tinggi bukan? 

# Game 3 - Splash
Hah game ini free dan awesome! Basah sikit lepastu kering balik lepastu naik balik. 3 kali ok aku naik game ni pfft barang free pasti naik banyak kali. 

Splash!

Kuyup.

# Game 4 - Unknown
Game ini free dan dalam bangunan. High speed roller coaster lah yg pasti, tetiba dah sampai huahua gambar pun tadak.

Ketika beratur. Selekeh sekali saya.

# Game 5 - Alkithor (kot)
Dikenakan bayaran LE 10 sekali naik. Ini lebih kurang macam roller coaster lah boleh tahan. Aku taktau apa apa tetiba dah sampai. Huahua nampak sangat tutup mata.


Pusing pusing 
Tetiba ter-gather semula awh

# Game 6 -  Unknown
Sekali lagi game percuma jadi tak ambil tau nama huehue. Ala ini yg macam kat Sunway Lagoon dulu, yg atas air naik pelampung. 



# Game 7 - Unknown
Tiada bayaran dikenakan. Memandangkan aku tengah pening kepala bebeno masa ini, jadi aku diawang awangan semasa diawangan. Hah apa entah. Gambar pun takde. Nampak tak aku dah lemah habis masa ini?


# Game 8 - Simulator (kot)
Ini 4D. Duduk atas kerusi gerak gerak dan pakai spect 3D. Owesome! Bolehlah.. LE 10 melayang jugaklah huehue.


# Game 9 - Top Spin
Ini game banyak gila! Kau tau, gila punya gila. Asdfghjkl tetiba ramai gila Egyptians berkumpul depan tu sbb kami menjerit macam orang gila, dgn tudung tetiba terbukak semuanya pffft. LE 10.



MEMANG TOP SPIN!



Ada jugakla beberapa game aku tak naik sbb nak recovery pening kepala. Anyways, I really had fun. REALLY! Egypt takdela teruk sangat kihkihkih. Alhamdulillah :)







P/s: Some people really need to learn how to control their emotions. SERIOUSLY. Kau dgn emo kau dah boleh pergi meninggal. Sekian :)