Friday, July 29, 2011

Aku Bangga Aku Anak Malaysia

Bukit Jalil. 28 Julai 2011, awesome experience!

So, siapa yang taktau 28 Julai 2011 telah berlangsungnya satu perlawanan yang begitu gah sekali? Sang Harimau bertemu dengan Si Singa. Harimau yang kelaparan bertemu dengan Singa yang tamak. Kalau sesiapa Malaysian yang taktau, mereka bukanlah Anak Jati Malaysia. Kot? Okay proceed.

Pada mulanya, aku dilema nak pergi ke taknak nak pergi ke taknak. Kak Cik pergi dengan officemates dia, begitu juga Kak Dik. Nak taknak, nak taknak, taknak nak. Tapi aku nak sangat rasa suasana tengok kat stadium. Heh. You know, peluang datang hanya sekali. So, I grabbed the chance!

Alhamdulillah, dapat tiket. Thanks to Bear! Dah dapat pergi, dilema pulak nak pakai baju apa. Kuning biru, biru kuning. Malaysia pakai baju biru, tapi aku suka baju kuning. Padahal takde jersi pun. Cari baju ala ala jersi gitu. Heh it was not supposed to be a big matter. Boo me not -.-

So, these are the pictures bebeh!

Bear bebeh the driver
Nasyat co-driver

Penumpang

Them

View from my seat, setelah di-zoom


Jadi, aku dah classify moments ketika di stadium.

Moment-paling janggal
Ketika aku baru nak borak dengan Haris tiba tiba satu stadium sorak ombak and Haris terus bangun dan bersorak dan aku bercakap dengan perut dia -.-

Moment-paling memalukan
Tengah jalan menuju ke stadium, huha huha bersemangat. Tiba-tiba hampir tersadung sebab tapak kasut tercabut. Dua dua belah tercabut dan membawa tapak kasut tersebut dengan menggunakan tangan ke hulu ke hilir -.-

Moment-paling meriah
Bila Malaysia score. You know, everybody screamed like a mad man! Me included :)



Moment-paling menjengkelkan
Ketika pemain Singapura pura berlakon migraine, injured and all. Dem them! Everybody's middle finger saluted them hell yeah. Okay aku tak buatlah yang pasti.

Moment-paling awh-bangganya-jadi-anak-Malaysia
Bila tengok ramai sangat orang dalam stadium, 85000 mannn. Proud to be Malaysian, I told you.


Moment-paling okay-malu-sikit-kenapa-Malaysian-macam-ni
Mereka jerit BOO to Singaporian. Dan baling botol and all that :/

Moment-paling mintak-aku-buat-muka -________-
Semua orang jerit LO-SER tapi Haris jerit BU-TA. Apakah? -.-

Buat muka mengada dia

Moment-paling jakun-dan-batak
Apabila seorang lelaki kantoi main laser. So, semua orang pandang pandang termasuk aku.

Kan aku dah kata, semua orang pandang pandang

Moment-paling menggelikan
Bila Dzul dan Bear gurau manja guna batang bendera Malaysia -.-


Moment-paling bersemangat-patriotik
Ketika menyanyikan lagu Negaraku :')

Moment-paling kecewa
Singafool score. Very sad, really.


Enough. Banyak sangat dah.

Oh btw, someone came to my house and gave me a plastic of presents for my birthday last morning. And one of the presents was Malaysia hitam-kuning jersey. You know what, I was so excited since I love that hitam-kuning jersey instead of the biru-merah one. Rasa macam, awh what a coincidence! Thanks so much, You-know-who-You-are :') Should I mention his name? Kenapa tak boleh pulak kan patutnya.

Suits me well lah awak :D
Tak sempat nak bergambar dengan pemberi jersey hm.

Okay itu sahaja untuk harini. Later.

P/s : I suffer in silence.

5 comments:

  1. jealous tak ikut tapi aku suka this post :) - gori smexy

    ReplyDelete
  2. Eleh kau kalau ada gambar Bear je memang kau suka Gori oi :P

    ReplyDelete
  3. -____________- * nak deny :) HAHA . Em emmm, suka :)tapi aku suka gambar korg gak :) seri cam nak jadi qm jaga field aku tengok :D

    ReplyDelete
  4. ehh jealous gila baca entry ni. sebab bell nak pergi tiket habis. ciss. -.- tapi nak pergi pun pikir dua tiga kali since ada orang yang nak dielakkan pergi. ahhaha

    ohh Tule ada sekali? okay -______- hahaha.

    ReplyDelete
  5. @Bella : Haah memang ramai pun yg tak dapat tiket, ramai yg pergi kan.

    Haah dia ada jugak hehe.

    ReplyDelete