Friday, July 29, 2011

Aku Bangga Aku Anak Malaysia

Bukit Jalil. 28 Julai 2011, awesome experience!

So, siapa yang taktau 28 Julai 2011 telah berlangsungnya satu perlawanan yang begitu gah sekali? Sang Harimau bertemu dengan Si Singa. Harimau yang kelaparan bertemu dengan Singa yang tamak. Kalau sesiapa Malaysian yang taktau, mereka bukanlah Anak Jati Malaysia. Kot? Okay proceed.

Pada mulanya, aku dilema nak pergi ke taknak nak pergi ke taknak. Kak Cik pergi dengan officemates dia, begitu juga Kak Dik. Nak taknak, nak taknak, taknak nak. Tapi aku nak sangat rasa suasana tengok kat stadium. Heh. You know, peluang datang hanya sekali. So, I grabbed the chance!

Alhamdulillah, dapat tiket. Thanks to Bear! Dah dapat pergi, dilema pulak nak pakai baju apa. Kuning biru, biru kuning. Malaysia pakai baju biru, tapi aku suka baju kuning. Padahal takde jersi pun. Cari baju ala ala jersi gitu. Heh it was not supposed to be a big matter. Boo me not -.-

So, these are the pictures bebeh!

Bear bebeh the driver
Nasyat co-driver

Penumpang

Them

View from my seat, setelah di-zoom


Jadi, aku dah classify moments ketika di stadium.

Moment-paling janggal
Ketika aku baru nak borak dengan Haris tiba tiba satu stadium sorak ombak and Haris terus bangun dan bersorak dan aku bercakap dengan perut dia -.-

Moment-paling memalukan
Tengah jalan menuju ke stadium, huha huha bersemangat. Tiba-tiba hampir tersadung sebab tapak kasut tercabut. Dua dua belah tercabut dan membawa tapak kasut tersebut dengan menggunakan tangan ke hulu ke hilir -.-

Moment-paling meriah
Bila Malaysia score. You know, everybody screamed like a mad man! Me included :)



Moment-paling menjengkelkan
Ketika pemain Singapura pura berlakon migraine, injured and all. Dem them! Everybody's middle finger saluted them hell yeah. Okay aku tak buatlah yang pasti.

Moment-paling awh-bangganya-jadi-anak-Malaysia
Bila tengok ramai sangat orang dalam stadium, 85000 mannn. Proud to be Malaysian, I told you.


Moment-paling okay-malu-sikit-kenapa-Malaysian-macam-ni
Mereka jerit BOO to Singaporian. Dan baling botol and all that :/

Moment-paling mintak-aku-buat-muka -________-
Semua orang jerit LO-SER tapi Haris jerit BU-TA. Apakah? -.-

Buat muka mengada dia

Moment-paling jakun-dan-batak
Apabila seorang lelaki kantoi main laser. So, semua orang pandang pandang termasuk aku.

Kan aku dah kata, semua orang pandang pandang

Moment-paling menggelikan
Bila Dzul dan Bear gurau manja guna batang bendera Malaysia -.-


Moment-paling bersemangat-patriotik
Ketika menyanyikan lagu Negaraku :')

Moment-paling kecewa
Singafool score. Very sad, really.


Enough. Banyak sangat dah.

Oh btw, someone came to my house and gave me a plastic of presents for my birthday last morning. And one of the presents was Malaysia hitam-kuning jersey. You know what, I was so excited since I love that hitam-kuning jersey instead of the biru-merah one. Rasa macam, awh what a coincidence! Thanks so much, You-know-who-You-are :') Should I mention his name? Kenapa tak boleh pulak kan patutnya.

Suits me well lah awak :D
Tak sempat nak bergambar dengan pemberi jersey hm.

Okay itu sahaja untuk harini. Later.

P/s : I suffer in silence.

Tuesday, July 19, 2011

Tujuh Belas Tujuh

Tanggal 17 Julai yang lepas, genaplah umur ku 19 tahun. Dem. Ini kali terakhir aku bergelar Budak-Belasan-Tahun. Sangat tak cool. Lepas ni dah 20, oh noooo! Budak-Puluhan-Tahun, tak best.

SEBELUM

Invitation message dihantar. Aku jemput semua ahli Revival, tiada seiapa yang terkecuali.

Jemput datang kenduri kahwin kakak aku 17 Julai, hari Ahad kat Dewan Institut Penilaian Negara (INSPEN) area Bangi, budak Uniten tau kot. Dari 11 pagi - 5 petang bersanding 2 petang. Jemput datang! -Ep

Dan kebanyakan jawapan mereka, yang buat aku happy,

Waah kahwin time birthday kau? 

There you see. Hadiah yang paling best adalah ingatan orang time hari lahir kita. Thanks guys :')


17 JULAI 2011

Enough said

Selamat Pengantin Baru Anwar & Ezwin
Moga berkekalan hingga akhir hayat anak cucu
InsyaAllah

Nikah 15 Julai 2011
Siblings

Bersanding 17 Julai 2011
One happy family, with ipars and anak buahs

Sepupus deretan
17 to 22 berderet
Bukan senang Budak Korea (paling kanan) tu nak ada okay
:)

Sedih okay, Papa Mama lupa langsung nak wish sebab semua busy bukan main. But, I understood :) Bak kata kaum keluarga aku, hadiah Kak Dik (Ezwin) untuk hari lahir aku ialah aku dapat abang ipar baru (Abang Anwar) hahaha apa kaitan kan. So, hadiah daripada VBF dah aku terima lama 17 Jun dulu lagi hehe.

Next. So, apa hadiah daripada Revivalist?

Minus Lynda and Syiro and Syafiq and Ikhwan

RVL

B)

Aku taktau kenapa aku letak gambar ni
Tapi aku nak letak jugak, nanti esok delete lah kot
:D

Thanks for coming guys
Revival Tetap di Hati, always.
:)

Malam
Aktiviti bersama keluarga. The celebration! Alah, kecilan je.

Korang ada kek icing untuk birthday? Haaaa haha!

So, keesokannya. Aku dan sepupus-deretan pergi ke Jusco dan menonton Harry Pokteh! Awesome bebeh. I love happy ending. Agak agak ada sambungan untuk anak anak mereka tak? Haha.

P/s : I don't mind watching Harry Potter again, You-know-who-You-are. Seriously, just tell me.
Double P/s : We did it perfectly fine, You-know-who-You-are :)
Triple P/s : No more jogging and I is sad, very sad no lie. Sobs

Monday, July 11, 2011

Short note

Oh people people, it's a second week of July. To be exact, today's date is 11th of July 2011 and I'm so super duper damn very happy and excited. Looking forward for this weekend, from Friday to Sunday. I'm fully booked! Oh oh oh, I can't wait *menari gelek gelek.

Kenapa boo?
Tandanya ingat

So so so, the invitation message has been sent. And and guess what? First, obviously all the foundation and matriculation students are in their very-long-holiday until September. So, most of them will be attending insyaAllah. Second, the diploma students also in their mid sem-break so so, oh oh *gelek gelek lagi.

Awh Baby Gori <3


Who else? Cousins and all relatives will get-to-gather at my house this weekend. Ngeh yehoo yahoo! 

There, Kak Cik pun dah tak sabar

The end, for now. Will be updating later bebeh. Please anybody, don't spoil my week. Just please, thank you. And sorry this is not a real short note hehe. Happy second week of July evewyone!

P/s : Hello silent reader, nice to know you're still reading my blog :) thank you very much.
P/s p/s : It would be great if you're coming too, VBF. My last celebration here sobbs.

Wednesday, July 6, 2011

Tak Lama Dah

Satu hari nanti kengkorang tahu lah kot kenapa dan mengapa aku buat tajuk entry kali ni macam ni. InsyaAllah.

Jadi, sekarang dah 6 Julai 2011. Time is running fast and it will never stop. And me, keep on counting.

#FIRST AND FOREMOST
Pagi tadi, sekali lagi aku melakukan perkara berfaedah. Cuba teka? Cuba teka? Ngehehe. Aktiviti membakar lemak sekali lagi dijalankan. Kali ni, lebih jauh lebih lama dah lebih berbaloi. Alhamdulillah.

Macam biasalah, aku sampai dulu. Aku tengok tengok ikan, aku usha usha manusia jogging, dating dan segala. Aku dikacau, dimengorat cewah haha. Lepastu dengan menggunakan kamera phone ber-pixel rendah, aku snap gambar ni.

Si Ayah paksa Si Anak slow jog

Si Isteri jog dulu, so Si Ayah jaga anak

Best kan? Dah ada family pun still melakukan aktiviti riadah sihat macam ni. What a happy and healthy life. Aku pulak tumpang senyum tengok happy family macam ni. Hmmh otak dah start berangan dah..

Oh and yes, kenapa aku diajak pergi jogging? Sebab tak lama dah.


#SECOND, IN THE MIDDLE
Pasal apa lagi, boleh dikatakan setiap entry sekarang nak cerita pasal Kelas Arab. Alhamdulillah, ana astathiq atakallam allughatulalarabiah al-an, qalil qalil. Maknanya, aku boleh cakap Bahasa Arab sekarang, sikit sikit. 

Paling best kelas hiwar. Dari dulu aku suka, sebab aku kan cakap banyak. Huehue.
Tadi ustaz kata,

"Anti (Nadia) tatakallam kathiiir alyaum, sohih jayyid!"

Ustaz kata aku cakap banyak hari ni. Hehe naam Ustaz, alyaum ana farahun, alhamdulillah.

Rupanya dah sebulan aku pergi kelas Arab. And guess what? Lagi sebulan je tinggal. Rasa sayang nak berhenti kelas ni, sebab aku dapat banyak benda. Lagi banyak dari belajar French 5 tahun dulu. Sebulan je? Tak lama dah.


#LAST BUT NOT LEAST
Haa yang ni tak best sangat. Ku sangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari.

TARIKH PENDAFTARAN DI IPTA MALAYSIA :

Universiti Teknologi Mara - Sabtu – Ahad, 3 - 4 September 2011
Universiti Malaya - Sabtu – Ahad, 3 - 4 September 2011
Universiti Teknologi Malaysia - Ijazah (3 dan 4 September 2011) , Diploma (1 Jun 2011)
Universiti Kebangsaan Malaysia - 3 - 4 September 2011
Universiti Sains Malaysia - Sabtu – Ahad, 3 - 4 September 2011
Universiti Malaysia Sabah - Sabtu – Ahad, 3 - 4 September 2011
Universiti Malaysia Sarawak - Sabtu – Ahad, 3 - 4 September 2011
Universiti Pendidikan Sultan Idris - Sabtu – Ahad, 3 - 4 September 2011
Universiti Malaysia Pahang - Sabtu – Ahad, 3 - 4 September 2011
Universiti Malaysia Terengganu - Rabu 7 September 2011 - 9 September 2011
Universiti Malaysia Kelantan - Rabu 7 September 2011 - 9 September 2011
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia - Ahad, 4 September 2011
Copy paste dari Facebook

3 dan 4 September kebanyakan IPTA masuk daftar. Not good, not good. I have my own reason why I said that. But seriously, it is not good. Sekarang dah Julai, then Ogos. Then? September sobbs :'(
Tak lama dah.

P/s : Good day starts with an awesome activity with awesome people! Oh, seriously hehe.
Double P/s : VBF, no worries. Bestfriend forever.