Monday, May 9, 2011

Therapy

Malam tadi aku mimpi serious best aku cakap sama kau orang. Aku mimpi mamat aku crush tu confess. Mak aih, kecewa hati bila Mama kejut bangun subuh. Mimpi je ke? Yela yela, mimpi je. Dan sentiasa hanya mimpi.

Hmm okay then.

Ah life goes on. Niat utama bukan nak cerita pasal tu. Itu hanya sampingan, kebetulan termimpi. Untunglaa mimpi indah.

************

Since Papa takde di Malaysia, Mama melebarkan sayapnya ke sana ke sini. Amboi, taknak kalah. Papa pergi Sabtu malam flight jam 11.50 malam. Esok pagi jam 8 kami dah bergerak dari rumah ke rumah Kak Cik di Damansara dan terus ke rumah Kak Long di Batang Kali.

Girls Day out, I guess? Oh tidak, Zane was there too. And I baby sat him :)

Baru 5 bulan dah ber-jeans bagai
Hello drivers, baby on board.

Part paling best adik beradik perempuan semua adalah time lepas makan, duduk lepak lepak dan bergossip dan mengata dan mengutuk dan membahan dan mengumpat dan seangkatan dengannya. Kalau semua orang rasa aku minah kepoh mulut non stop bercakap, dekat rumah aku jadi seorang pendiam. Simply because, kakak kakak aku punya mulut jauh sangat lebih pot pet daripada aku. Seriously.

Dan tak sampai sehari duduk rumah Kak Long, aku dah belajar satu resipi. Cara buat bubur jagung. Aku hanya perlukan bahan bahan sahaja, dan boleh buat sendiri di rumah. At last, aku belajar resipi baru. Dah boleh jadi bini orang ni! :D

Si Erin makin petah bercakap, macam orang tua. Haih duduk Batang Kali jadi macam orang tua ye? Hmm

Sampai petang dalam pukul 7 kami bergerak pulang. Bye Batang Kali. We'll meet again.

Mama kata, hidung sepungguk.

Dan malam, konon konon nak makan meriah meriah sempena Hari Mama. Tapi tak menjadi sebab semua kekenyangan makan rumah Kak Long. So, makan simple simple jela.

And again. Good aunty, it's me.

and finally
:)

Oh dia bukan anak buah aku btw
But, she's soooo cute!
Click here to watch her videos 

Went back home. Kalau adik tak sekolah, memang kitaorang stay rumah Kak Cik and I don't have to stay awake at night to take care of Mama and Adik since Papa is not here. Okaybye.

2 comments:

  1. aww. sedihnya kalau mimpi benda benda macam ni. keep on dreaming and hoping. then it will become reality. rasanyaa. haha

    ReplyDelete