Wednesday, May 4, 2011

Oh Peshbuk!


Sumber : Blog Serius
Sila click untuk tumbesaran
(habis, rosak bahasa)

#1 Fakta kedua ; 48% manusia yang berumur 18 ke 34 tahun cek Facebook setelah bangun daripada tidur. Okay ini aku. Dah laptop depan mata, tak boleh buat apa lah.

#2 Fakta ketiga ; kira-kira 28% cek Facebook menggunakan smart phone kepunyaan mereka sebelum turun dari tempat katil setelah bangun daripada tidur. Maigod, ni kerja aku kat UM dulu. Wifi free la katakan -.-'

#3 Fakta keenam ; budaya menge-like sudah sampai 1131.9% pada tahun ini. Oh tidak, aku like jika aku maksudkan sahaja. I'm not like-status-addict :D

#4 Fakta kesepuluh ; 57% bercakap dengan lebih banyak orang secara online daripada kehidupan nyata. Oh, I didn't open my Chatbox, so maybe I'm not one of them :D

#5 Fakta kesebelas ; 48% of young Americans said they find out about news through Facebook. Young Americans je? How about Young Malaysian? :/

#Fakta terakhir ; Relationship statuses in 2010 - 43,869,800 manusia single. Oh, me one of them :'D

Oh baru sedar, takde tab Facebook pun yang dibuka. Takdela Facebook-addict sangat aku ni kiranya :D

P/s : Dream comes true, please?

No comments:

Post a Comment