Sunday, May 1, 2011

Kalerpul

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Aku gelak tertonggeng-tonggeng tengok layout blog aku sekarang. Okay aku tak suka sangat sebenarnya tapi entah, aku rasa nak tengok colour colour menarik menghiasi blog aku ni. Asyik asyik colour putih plain je, life needs some changes man.

Yela, korang ketawa lah. Ketawa golek-golek satu rumah. Aku terima. Colourful ni sangatlah bukan aku. Dah, diam.

Bila orang tanya aku, apa warna kegemaran?

Aku akan jawab putih dan coklat. Sebab tu purse aku colour coklat, handbag colour coklat, selipar Roxy buatan Thailand colour coklat. So, dulu blog dah colour putih. Sekarang coklat lah pulak.

Aku akan jawab juga, warna pelangi. Sebab tu aku suka reblog gambar-gambar belon banyak warna di Tumblr. Reblog gambar cat ke, pensil warna ke. Entah, cantik. Aku suka. Sebab tu ada colourful sikit kat blog aku sekarang ni.

Kalau tanya Papa, apa warna kegemaran anak perempuan Pakcik yang kedua ni? Papa mesti jawab biru. Sebab dari kecik sampai aku habis zaman sekolah, aku obses warna biru. Sebab tu baldi warna biru, hanger warna biru, selipar jamban warna biru. Senang cerita, barang barang yang Papa belikan pasti berwarna biru, hingga sekarang. Haish

Tapi cuba bukak almari baju aku. Baru aku sedar, baju baju aku kebanyakannya warna ungu dan merah. Merah mungkin kerana dulu aku rumah sukan merah di sekolah. Ungu? Itu aku kurang pasti.

Kesimpulannya, warna kegemaran bergantung pada kesesuaian sesuatu objek itu. Yela, takkan kalau dah ada rumah nanti aku nak rumah aku cat warna merah, kan? Dah macam tokong cina aku rasa.

Tiba-tiba aku rasa nak perubahan. Sekali sekala bergaya macam girlish girlish apa salahnya.

#Cubaan pertama
Macam dah lawa tapi colour dull oh, tak menarik.
Entah, tak puas hati.

#Cubaan kedua

#Cubaan ketiga
Dah macam gothic pun ada, taknak aku. Kang macam emo pulak, pakai celak tebal tebal sekeliling mata.

Okay sebenarnya aku dah try macam macam, bukan tiga je.

Sekarang aku kena tidur. Esok nak jumpa kawan-kawan tercinta. Nak jumpa dia, awak, mereka, kamu, dan semua. SEMUAAAAAAA! Nak belanja orang char kuey teow, nak dibelanja pizza Dominos, nak pulangkan hard disk, nak mengukur ketinggian, nak mengumpat, nak berkata, nak meng-usha, nak menggatal, nak mengutuk, nak membahan. Please, paling penting nak lepas rindu :')

p/s : The best way to cheer yourself up is to try to cheer somebody else up. So bestfriend, smile a little bit. Please :)

No comments:

Post a Comment