Friday, March 11, 2011

Ratapan?

terima kasih terima kasih terima kasih!
Revivalist :
Aina Najwa, Emeir Faez, Hanafi Atoy, Dzul Farid, Dzikri Moy, Syafiq Jamal, Nasyat Ilham.
my UM Buddy :
Ferlynda Fazleen, Insyirah, Azah Yamin, Adila Farisha, Afifah Nordin, Suffian Osman, Anwar Azzahir, Katun, Ashraf, etc ( ni je yang aku tau )

bermula dengan full rehearsal pagi tadi. pukul 10.40 dah kena ada kat DTC untuk tengok stage semua. kepanjangan stage tu buat aku rasa sangat takut. watak aku kali ni lain daripada watak watak yang aku selalu bawa time sketsa di SMSS dulu. tanpa suara, tapi penuh perasaan aku membawa watak perempuan tempang dan mengengsot pada scene 1, watak syaitan pada scene 3, watak plain scene 4. Tuhan je tau macam mana aku rasa sebelum nak keluar untuk watak mengengsot tu. dengan jeritan dan sorakan dari bahagian penonton, buat aku jadi lebih gemuruh. wow, aku performed depan orang pelbagai kaum dan umur, bukan lagi warga junior ataupun senior dan guru guru seperti di SMSS dulu. ahah.

turun make up jam 6 petang. muka aku yang innocent dan baik dan penuh cahaya keimanan ni dicorakkan dengan satu lakaran yang menampakkan kejahatan. hehe. aku diam je, bersedia menerima apa adanya. terus ambil air sembahyang untuk solat maghrib nanti, tahan kentut selama sejam. ee pengotor -.-' okay proceed.

Photobucket
mengantok -.-'

kami giliran ke 5. phewwwww! cuak nak mati wa cakap lu. ini DTC, semua orang datang. judges dari Dewan Bahasa Pustaka, bukan calang calang orang. and alhamdulillah, semuanya selesai. result? sampai sekarang pun aku taktau, aku balik awal since kawan-kawan kesayangan aku ajak makan Chidas. yaw babyyy! :D

Photobucket
teammates and crew

Photobucket
penyajak dan pelakon
thanks for the memory!

usai persembahan, aku jumpa budak batch aku terus since Lynda dah called. aku terkejut bila Dzul ada, walhal aku dah kata aku taknak dia datang since dia tengah final exam sekarang. thanks bestfriendddd! lagi terkejut bila Moy ada. oh btw, dia bukan Revivalist. dia batch tua setahun aku. thanks senioooor! dan tersenyum bila mereka kata 'Atoy ada lah, tapi dah keluar dah lepas habis persembahan tu' :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
macam mana aku taknak kata REVIVAL TETAP DI HATI?
aku atas stage tak sampai 10 minit pun, kena bayar RM3 sekepala lagi
pun mereka datang. they're the best <3


pergi dengan Aina dan balik dengan Dzul. nak pergi aku tunjuk jalan, nak balik pun sama. naik kereta dengan mamat ni, make sure kena ada map. tak sesat tak sah. and thanks for the pencil case yawwww bestfriend!

Photobucket
opss sweater tersama
aku memang nak sama semua benda dengan kau
(tangan di dada, pandang ke atas)
apasal aku buat, eeee
-.-'

UM Buddies, sorry tak sempat nak bergambar punnn :(

p/s : the stories that I heard make me think of giving up or taking a break for awhile. prove me wrong. I wish I could be stronger. oh, I am :)

No comments:

Post a Comment