Thursday, March 24, 2011

23 Mac 2011



hari ni result SPM'10 keluar. tahniah untuk mereka yang berjaya. all the best for the future :) *cewah pandai nasihat orang -.-

ini cerita tentang manusia manusia yang tak sedar diri Final Exam tak sampai dua minggu lagi. tapi ini juga merupakan sebulan yang terakhir untuk kami meluangkan masa bersama sebelum PASUM berakhir. dan kelahiran seseorang hanya disambut setahun sekali, jadi kesimpulannya? BERKORBAN MASA BUAT SEMENTARA :D *bab bab macam ni semua boleh je nak berkorban masa, cuba kalau ada extra class. nak pergi? pfffft -.-'

dua hari dua malam Epah menjadi manusia paling busy menguruskan bendaalah ni semua. tak senang duduk minah ni, ke sana ke sini. HAHAH. aku tolong apa yang mampu je. maka dalam jam 9 malam, berlangsunglah acara yang dirancang.

Photobucket
takde tepung telur memang tak sah

Photobucket
aku menjadi mangsa tak pasal pasal -.-

Photobucket
kaki terkena batu, tak mampu nak lari dah :'(

Photobucket
SEMASHUR-ian

HAPPY BIRTHDAY ADILA FARISHA!
biarlah Sir Kamar kata kita lesbo partner pun
tidur sama sama, ponteng kelas BI sama sama
*tapi aku tak kena banned daripada oral :P
friends forever laling
cepat cari boyprend, pewwwit!
dah 19, matang sikit.

Photobucket
oh dah ada boyprend rupanya
macam ni aaaaah :'(
*haha gedik bebeno
happy selalu :D

next birthday siapa pulak?
kembar dia.

p/s : Happy Underwear Day! pfffffft -.-


Saturday, March 19, 2011

first and last?

apo bondo eh pirst en las eh? - Orang Nogori punyo bahaso.

aku tau tu je bahaso nogori eih, tak mahir eden -.-'

FIRST? semestinya bukan kali pertama keluar berjalan jalan dengan kawan. eh tipu lah muka macam aku ni tak pernah pergi Mid Valley yang sekangkang kera dengan UM tu. Jalan TAR pun selamat sampai, apatah lagi Mid Valley kan? shhhhh!

LAST? sangatlah tipu kalau aku takkan keluar dengan kawan kawan lagi dah lepas ni. kitaorang dah plan dah nak keluar lagi lepas final exam nanti. so of course, ini bukan yang terakhir.

FIRST AND LAST BUDAK Y3 NAK BERKUMPUL. TAH-NI-AH WEH!
percayalah, budak kelas aku SEMUA bukan senang nak berkumpul. BUKAN SENANG OKAY, tidak senang. nak pilih hari nak keluar ni pun take time jugak. nak keluar Rabu malam Khamis, ada Pop Band FESENI. nak keluar Khamis malam Jumaat ada dua tiga orang yang nak beribadah katanya. pfffffft last last aku cakap 'Khamis malam Jumaat jela. Jumaat takde kelas tutorial. siapa tak dapat join, tak payahla, it's okay *sambil buat muka kerek :D

so, Khamis malam Jumaat - 17 Mac 2011, 8.30 malam. selamat lah semua ahli Y3 berkumpul. pfffft masing masing punctual betol, termasuklah aku. kuikuikui -.-'

so people, pictures tell everything :)

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Farewell Cake, I guess?

lepas makan makan kat Oasis, sampai kedai dah tutup lampu mintak halau balik, kitaorang gerak Cosmic Bowl. muka masing masing tak sedar diri dah nak final exam lagi dua minggu, takpela. kali ni je, janji.

Photobucket
Photobucket
a part of us :)

Photobucket
since bahasa rempitzzz bukan main pamous lagi sejak dua menjak ni. so kami, ahli Y3, taknak mengaku kalah. semua ni kerja Shaz and Nisa sbb tu nama mereka je normal. we will see next.

Photobucket
HAHAHA haa padan mukaaa! oh it's supposed to be NECHHOOOOOOWT. Nesoooot tak rempitz pun tapi aku dah malas nak ambik gambar. btw, don't ask me why it was CIRIT. masing masing nak jealous dengan dagu aku, aku tak boleh buat apa aaaah *muka kerek.

Photobucket
sambung kejap dekat archade. aku main bendaalah ni, separuh nak patah jugakla tangan aku -.-'


Photobucket
dan midnight movie with Wendy Chewey and Dilaaaaa! ah tak kira, kitaorang nak tengok Hikayat Merong Mahawangsa jugak. no worries, big girls can live without the guys. but yes, Merong was too handsome, too muscular, too macho to die. hihihihihi. *PakCik belakang aku tak cool langsung berdengkur -.- good job KRU! (Y)

thank you for those pictures kawan kawan. and, yes yang pakai baju kotak kotak merah hitam tu aku. the most selekeh girl for that night. lepas maghrib nak kena gerak, aku tertidur sampai pukul 7 dengan tak prepare baju apa semua. pffffft takde roommate memang macam ni :/ oh thanks for the memories Y3 (Y)

p/s : I wish my family knew who is the boy I actually have a crush on so that they don't tease me with my bestfriend. I will tell them, I will.

Friday, March 11, 2011

Ratapan?

terima kasih terima kasih terima kasih!
Revivalist :
Aina Najwa, Emeir Faez, Hanafi Atoy, Dzul Farid, Dzikri Moy, Syafiq Jamal, Nasyat Ilham.
my UM Buddy :
Ferlynda Fazleen, Insyirah, Azah Yamin, Adila Farisha, Afifah Nordin, Suffian Osman, Anwar Azzahir, Katun, Ashraf, etc ( ni je yang aku tau )

bermula dengan full rehearsal pagi tadi. pukul 10.40 dah kena ada kat DTC untuk tengok stage semua. kepanjangan stage tu buat aku rasa sangat takut. watak aku kali ni lain daripada watak watak yang aku selalu bawa time sketsa di SMSS dulu. tanpa suara, tapi penuh perasaan aku membawa watak perempuan tempang dan mengengsot pada scene 1, watak syaitan pada scene 3, watak plain scene 4. Tuhan je tau macam mana aku rasa sebelum nak keluar untuk watak mengengsot tu. dengan jeritan dan sorakan dari bahagian penonton, buat aku jadi lebih gemuruh. wow, aku performed depan orang pelbagai kaum dan umur, bukan lagi warga junior ataupun senior dan guru guru seperti di SMSS dulu. ahah.

turun make up jam 6 petang. muka aku yang innocent dan baik dan penuh cahaya keimanan ni dicorakkan dengan satu lakaran yang menampakkan kejahatan. hehe. aku diam je, bersedia menerima apa adanya. terus ambil air sembahyang untuk solat maghrib nanti, tahan kentut selama sejam. ee pengotor -.-' okay proceed.

Photobucket
mengantok -.-'

kami giliran ke 5. phewwwww! cuak nak mati wa cakap lu. ini DTC, semua orang datang. judges dari Dewan Bahasa Pustaka, bukan calang calang orang. and alhamdulillah, semuanya selesai. result? sampai sekarang pun aku taktau, aku balik awal since kawan-kawan kesayangan aku ajak makan Chidas. yaw babyyy! :D

Photobucket
teammates and crew

Photobucket
penyajak dan pelakon
thanks for the memory!

usai persembahan, aku jumpa budak batch aku terus since Lynda dah called. aku terkejut bila Dzul ada, walhal aku dah kata aku taknak dia datang since dia tengah final exam sekarang. thanks bestfriendddd! lagi terkejut bila Moy ada. oh btw, dia bukan Revivalist. dia batch tua setahun aku. thanks senioooor! dan tersenyum bila mereka kata 'Atoy ada lah, tapi dah keluar dah lepas habis persembahan tu' :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
macam mana aku taknak kata REVIVAL TETAP DI HATI?
aku atas stage tak sampai 10 minit pun, kena bayar RM3 sekepala lagi
pun mereka datang. they're the best <3


pergi dengan Aina dan balik dengan Dzul. nak pergi aku tunjuk jalan, nak balik pun sama. naik kereta dengan mamat ni, make sure kena ada map. tak sesat tak sah. and thanks for the pencil case yawwww bestfriend!

Photobucket
opss sweater tersama
aku memang nak sama semua benda dengan kau
(tangan di dada, pandang ke atas)
apasal aku buat, eeee
-.-'

UM Buddies, sorry tak sempat nak bergambar punnn :(

p/s : the stories that I heard make me think of giving up or taking a break for awhile. prove me wrong. I wish I could be stronger. oh, I am :)

Sunday, March 6, 2011

5 Mac 2011

WHAT A DAY I tell youuuu!

hari Jumaat malam tu baru aku balik rumah. jam 8.20 aku tiba betol betol di hadapan rumah. aku tengok Erin sedang duduk atas riba Papa sambil menyaksikan atau kata sebenarnya sedang guide lelaki lelaki bertubuh sasa memasang khemah di laman depan rumah hingga ke lorong tepi rumah aku. serious aku macam BESTNYAAAAA! MERIAAAAHNYAAAAA! sebab sepanjang 11 tahun aku menetap di BTHO, ini kali kedua rumah aku semeriah ini selepas dulu masa aku Darjah 2, ada kenduri doa selamat sempena baru-pindah-rumah-baru. aku teruja betol, gaya macam dah lama tak balik rumah. gaya macam aku baru balik dari perantauan. yaw!

aku terus terkam Papa, salam. peluk cium Erin. masuk dalam dan bersalaman dengan semua. beg aku campak je. laptop aku letak merata. naik bilik dan tukar baju dan turun semula dan pergi tengok Baby Zane. aku hanya gembira, sangat. sepupu sepapat dan makcik pakcik mula datang memenuhkan lagi rumah. dan aku menjad baby sitter Zane dan Erin untuk malam ituuuu. I love it, like seriously. I love kid and babyyyyy :)

Photobucket
kali pertama pertunangan berlangsung di rumah

Photobucket
siapkan barang hantaran sambil bergosip sambil tengok Hantu Kak Limah :D

Photobucket
baby sit Zane Dimar
I just love this feeling :)

keesokannya, pertunangan berlangsung dengan jayanya. alhamdulillah :)
pukul 11, pertunangan bermula. pukul 3, marhaban dan cukur jambul pulak.

Photobucket
boy, I gave you a wrong information. tunang ada hantaran jugak lah :3

Photobucket
bawak kelapa memang tak berat langsung -.-'

Photobucket
yang diraikan, Zane Dimar. tak sopan langsung. HAHAH

Photobucket
siblings. Effdiana takde, she went for Dean Award in USIM. congrats Sister!

Photobucket
cousins

dan malamnya
Asasian Golden Night!
AWESOME like seriously SUPER AWESOME!
tema : Modern meets Classic

no picture
aku cuci semua
sorry people :)

and Happy Birthday Aisya and Syud :)

sweet moments
Family and Friends







Tuesday, March 1, 2011

Lady Gaga - Born This Way


susah kalau manusia dah terlalu pandai, terlalu kreatif
haishh.