Sunday, December 26, 2010

26 Disember 2010

masuk hari ni, Ahad 26 Disember 2010, dah sebulan aku tak pulang ke rumah. makanan dalam loker dah habis. nak makan Maggi pon dah expired. rice biscuit pon dah berkulat. syampu sabun ubat gigi semua dah nyawa-nyawa ikan. kena pandai berjimat untuk lagi seminggu je.
kenapa tak balik?
- konon nak siapkan tutorial
- ada latihan Puisidra malam-malam
- Revival datang UM
- 'minggu depan nak balik, jadi minggu ni takpayah balik'
- dan sebagainya.


dah sebulan tak balik barulah rasa betapa rindu nye aku pada katil gajah kat rumah tu. bosan dah aku duduk katil bujang di UM ni, asyik kena himpit dengan dinding. rindu dah aku kat bantak peluk gemok oren kat rumah tu, asyik peluk bantal hati berwarna merah jambu. padan muka aku. rumah sekangkang kera, tapi mengada. fine fine, PaMa datang melawat setiap minggu. tapi perasaan balik rumah tu lain. Rumahku, Syurgaku. ELEH.


26 Disember 2010 juga genap 4 tahun selepas peristiwa Tsunami
Tuhan Sudah Uji Namun Ada Masih Ingkar


26 Disember 2010
birthday bekas dormmate aku di SMSS, Kak Kayra. tapi aku tak wish pon. siapa suruh dia takde FaceBook. zaman sekarang dah maju, semua pakai FaceBook. takde FaceBook serupa macam kau takde telefon bimbit nak berhubung dengan kawan-kawan yang lain. tahniah pencipta FaceBook, sungguh besar pengaruh anda. oh, nak bagi soalan tutorial pon melalui FaceBook okay. zaman teknologi, semua pakai IT :/


26 Disember 2010
VBF takde, pergi bercuti. aku kebosanan, takde orang nak ber-00Voo dengan aku. takde orang nak jadi cikgu aku. takde orang nak jadi tempat semak jawapan aku. ciss jealous betol aku dengan budak budak yang asyik dapat cuti ni. UM, apehal lah kau kedekut sangat nak kasi cuti? tak aciiiiiii :'(


26 Disember 2010
Piala Suzuki - Malaysia vs Indonesia
walaupun 15 minit terakhir baru aku turun, dengan baju tangan panjang berwarna kuning aku buat muka tak malu turun ke cafe, hati berkobar-kobar ni nak tengok Malaysia lawan. tak dapat tahan nafsu dengar kaum adam menjerit bersorak setiap kali Malaysia menjaringkan gol. aku sempat sorak sekali jela. minit ke berapa entah. Malaysia hampir menjaringkan gol yang ke-empat. TAHNIAH. bangga aku menjadi rakyat Malaysia. penuh dengan adab dan tatasusila, macam aku. contohi aku. okay, yang ni tipu. jangan contohi aku :S
3-0. Indonesia, boleh pulang ke negara anda. (aku taknak kutuk lebih-lebih, mati aku kalau ade Indonesian dapat detect blog aku :/)
apa-apa pon, AKU BANGGA AKU ANAK MALAYSIA :D



dah dah, nak sambung buat tutorial. Selasa ni test Fizik 3 dan Biologi 4, tak cool langsung.



hoi, kirim salam dekat pantai.
daripada aku yang cemburu.

Friday, December 24, 2010

Khamis, 23 Disember 2010

petang tadi aku ada banyak idea nak berkata ape dalam blog ni. dah macam macam ayat dah nak letak dalam blog ni, memandangkan S kata ayat aku sedap sekarang, ada irama. terkembang-kuncup hidung aku kena puji. dan aku membalas, 'biasalah, ayat budak dah matang' ceittt, sedikit bangga diri. mungkin kehilangan idea apabila seseorang membuat panggilan, otak terus kosong kerana kegembiraan? hehe *blushing*

aku memang mempunyai masalah hormon, sekejap naik sekejap turun. sekejap nak mengamuk, sekejap ketawa macam orang gila. kesian kawan-kawan aku jadi mangsa. mangsa dimarah, mangsa mendengah amarah. jadi aku dah bertekad untuk mengawal ketidakstabilan mood aku ni. aku harus mengawal memandangkan kawan-kawan baru aku tidak beberapa mengenali aku, khuatir mereka fikir aku ni minah emosional. oh tidak, taknak taknak. aku si penceria hidup. buktinya? aku berjaya membuat seseorang ketawa ketika dia kemurungan. sekali lagi, aku bangga diri.

hari ni aku hanya ada 3 lecture, sahaja? Algebra&Calculus Dr Gapur, Fizik 3 Dr Zaharah dan Biologi Dr Majid. 2 subjek pertama merupakan subjek yang aku betol-betol perlukan seseorang untuk menjadi guardian angel aku bagi mengajar daripada A sampai Z semula, like seriously aku desperate. HAIH. tapi tulaa, duduk dalam kalangan orang genius dan bijaksana. mereka mana sentuh buku, apatah lagi nak mengajar kan. (aku taknak asyik mengeluh) jadi, kesimpulannya aku kena berusaha sendiri. teruskan berusaha, teruskan berusaha. HAIHHH. (oh, termengeluh) dan aku selalu merungut, 'apa dalam kehidupan aku yang aku akan guna untuk differentiate' dan sebagainya. dan Alissa gedik menjawab 'mungkin akan digunakan untuk differentiate sambal belacan supaya bertukar menjadi tempoyak' dan Adila menyambung 'kot kot differentiate sampai jadi cencalok pulak ke'
aku dah tak layan, sedang sibuk berusaha menyelesaikan soalan Algebra&Calculus sambil membuka lagu dengan kuat. tekanan.

Biologi menjadi penenang setelah tertekan menumpu perhatian dalam dua subjek yang hard core. belajar tentang Gene&Mutation, Chromosomes Abnormalities dan sebagainya. sempat merancang kehidupan lagi. hahahaha, it's a girls talk. semogalah anak aku tak cacat. Ya Allah, kesiannyaaa, jauhkanlah. Nisa siap plan nak berapa anak lagi tau, haaaa :D 'satu tahun lahir dua orang. setahun buat..' tak dapat nak sambung ayat, bahaya. HAHAHA. dah lama aku tak berangan pasal kahwin kahwin ni. dulu, cakap pasal kahwin je orang cakap 'haa Nadia suka' ada siap tanya 'kau jadi kahwin tak lepas Asasi ni?' tahiiiiii je mereka -.-'
sorry ah Bro, tak jadi lah. bakal suami aku datang dalam mimpi semalam. dia kata nak kumpul duit dulu, nanti dah cukup terus masuk meminang aku. jumpa Mr Effendi, mintak restu. awwwwh, sweet kan bakal suami aku? jaga diri ye, nanti sampai masa kita jumpa. HAHA :)

oh oh oh, saya nak buat mereka bahagia. tapi maaf, saya tidak berguna. saya janji saya akan berusaha sedaya upaya. saya usaha. semula, SAYA USAHA. * sighhhh *


p/s : Perfect Two - Auburn. (need to be modified)
Smile - Uncle Kracker
for my two favourite people :)

Wednesday, December 22, 2010

tak payah baca

hye, aku ber-blogging lagi. aku dah tak dapat jadi blogger yang aktif lagi dah, memandangkan aku selalu ketandusan idea nak bercerita atau berkata-kata tentang apa. tambahan, hidup aku tidak indah untuk diceritakan dalam ruangan ni. hanya sibuk dengan aktiviti-aktiviti yang sama pada setiap hari. bangun pagi, ke kelas, rehat, kelas lagi, makan, tidur. tak perlu aku tulis 'study' memandangkan itu merupakan 3/4 daripada hidup aku. bosan bukan? tapi itu hakikatnya.

oh, tadi M tanya aku "siapa budak lelaki yang makan dengan kau hari tu?" aku hanya tergelak dan berkata "bestfriend aku, dari sekolah dulu"A terus menyampuk "tu VBF kan?" aku hanya senyum dan berkata "haha, haah"
seterusnya, terpulang kepada mereka nak fikir apa.

oh, aku teringat sesuatu. ada manusia kata cara aku berfikir dan membuat keputusan masih seperti kebudak-budakan atau dalam kata lain keanak-anakan. hoi, cakap baik sikit eh. taktau apa-apa, sila zipkan mulut kau. marah sungguh aku. taktau hujung pangkal, jangan menyampuk. jadi, aku dan Adila dah buat satu kajian. oh, ini tidak memerlukan sebarang laboratory apparatus atau material memandangkan kami berdua memang 'bahlul' dalam lab. duduk terpencil seperti dianaktirikan, dan ketinggalan. kesian. okay sambung dengan kajian kami

cara percakapan seseorang mempengaruhi kesan beliau memberi nasihat kepada orang lain

hal ini kerana, aku sedang mengalami situasi yang dinyatakan di atas. dalam kata yang mudah, kenapa bila VBF bagi nasihat aku boleh terima dengan hati yang terbuka, tetapi bila mulut 'dia' buka sikiiiiiit je aku dah terasa menyampah sangat sangat. aku tau aku jahat, kutuk orang di blog. cumaaa, aku terasa nak bercerita. takpe, aku tak sebut nama. tak berdosa :D

cuba korang pilih dua orang kawan korang. sorang mestilah 'cakap dengan baik, penuh sifat rendah diri' dan seorang lagi 'cakap lebat, bersungguh-sungguh dan bangga diri' buat sesuatu yang dapat menyebabkan dia terbagi nasihat kat korang. sekarang, judge them. then, korang faham ape yang aku maksudkan.

HAHA, entah apa aku merepek. sehari dua nanti aku delete lah pos ni, aku tengah bosan sekarang. nak rehat minda sebentar. okay dah Zohor. later yawwwwww!


Tuesday, December 14, 2010

lelaki iras cina awesome?


pertama
aku curang.
bye Joseph Vincent, hye Jason Chen :')

kedua
adakah Megan Lee itu Amni Musa?
oh Amni, duduk Korea buat cover eh? :D
bila mau pulang Malaysia?

ketiga
adakah Megan Lee menggunakan suara Justin Bieber?
oh, mungkin sebaliknya. HAHA


keempat
lelaki ber-chinese look lebih menarik daripada Mat Saleh
dan lelaki melayu
mungkin?
:D

HAHAHAHA
tension menunggu result
tension membaca Biology

p/s : apa gaduh gaduh ni Der, settle baik-baik ah. pikir kawan lah.
aiyoooo, wa tara paham meh.
HAUNTINGTON MASING-MASING
-.-


hye, saya rindu awak :')




Friday, December 3, 2010

rindu

Adila
status Facebook berbunyi
'rindu rakan-rakan laa :'('
mestilah rakan-rakan di SEMASHUR dia

Hanafi
'kau memang rindu sekolah sangat sangat kan? aku pon :('
'aah, sangat sangat sangat :('
tapi mamat ni rindu zaman taiko dia kat Perimbun, bukan SMSS. ceh

Harryzal
status Facebook berkata
'is missing his asrama life'
rindu kan?
same goes here

Nabilah Mansor
menghantar mesej dan berkata
'rindu korang laaa :('
laling, rindu kau jugak doh

Suffian
meluahkan perasaan di blog yang bertajuk
'kadang kadang aku teringat SASER'
setiap masa, aku teringat SMSS

MEMANG SEKARANG SEMUA ORANG TIBA-TIBA NAK RINDU SEKOLAH EH?
oh tak, aku sepanjang masa rindu sekolah
abnormal, mungkin.

tula, dulu nak sangat cepat-cepat keluar sekolah kan
dulu kutuk-kutuk lagi cikgu warden segala
dulu malas lagi nak turun riadah, tidur je kerja
mana lah tauuuu :'(

Photobucket
tengok muka Zati and Atoy :D

Photobucket
tengok muka Capek :O

Photobucket
Revival harumkan nama sekolah okay :)

Photobucket
Photobucket
bajet team futsal

Photobucket
akhir tahun Form 4
tengok Lynda :D

Photobucket
ni Form 2
semangat kot nak sokong budak ragbi

Photobucket
nak jadikan BAHANA?

Photobucket
AJK Dinner

Photobucket
minah ni datang UM tak bgtau

Photobucket
Raya Haji time SPM

kangen bangat sih
gimana ni?
bila bisa ketemu?
:(

p/s : High school friends are the best friends ever

rokok

bila aku nampak status Amirah Bahrain cakap
kalau aku boleh control harga rokok, aku set mahal gila dah
nice one Darling.

dan status Fudhail berbunyi
what the fish! RM14.30? mmg aku stop jela senang
goodluck Bro, jangan cakap je.

duduk kolej sumpah aku jadi katak bawah tempurung
serious aku tak tahu menahu apa-apa pon
nak pergi kedai runcit, jauh nye nak mati

pertama sekali aku buat, GOOGLE
tapi satu maklumat terkini pon aku dapat
kedua, aku STALK. oh bukan, aku INVESTIGATE
dan aku mendapat maklumat bahawasanya harga rokok naik
RM8.50 ke RM14.30

perkara ketiga, otak aku ligat berfikir
'alhamdulillah, kurang sikit orang mati kat dunia ni'

tapi bila berkali-kali fikir
'mungkin akan ramai lagi bankrap gara-gara rokok pada suatu hari nanti'

we will see.

apa rasa rokok?
bila mula merokok?
mana belajar merokok?
bagaimana mula merokok?
siapa ajar hisap rokok?
5W, cukup untuk buat karangan pasal rokok

pertama, aku bukan perokok. obvious kot, bibir aku merah merekah. gusi aku tak hitam. badan aku tak sakai macam si perokok tegar. aku gedempol. cukup bukti? kedua, keluarga aku tiada perokok. mungkin kerana bilangan lelaki dalam keluarga aku agak pupus kerana Papa seorang sahaja kaum Adam di rumah aku, ipar tak termasuk dalam carta. ketiga, ahli keluarga (keluarga besar) akan merokok jauh-jauh daripada kami-kami si kaum Hawa atau kami-kami si kaum Hawa akan mejauhkan diri daripada zon merokok di kampung.

kesimpulannya
aku tak dibesarkan atau aku tidak membesar dengan asap nikotin rokok. jadi, sekali aku terbau asap rokok, aku macam boleh semput. walaupun aku bukan penghidap asma mahupun lelah. mungkin sebab tu Restoran BRJ yang mempunyai open air hanyalah satu-satunya kedai mamak yang menjadi pilihan keluarga aku selain Restoran ABC suatu masa dahulu.

jadi
kawan-kawan, sila jangan jadikan aku second smoker.
bakal suami, tolong jangan merokok. tak sayang anak kita ke?
ketiga, takde idea.

tak susah pon nak berhenti merokok
okay, susah kot sebenarnya
tapi, hendak 1000 daya

nak tunggu paru-paru collapse dulu baru nak berhenti?
tunggu aku ziarah kubur kau nanti.

Wednesday, December 1, 2010

best wedding

mungkin ramai yang dah tengok video ni
sebab ada satu masa dulu
video ni famous dekat Facebook
semua orang share

cuma terfikir
BERAPA JUTA habis untuk majlis ni eh?
nak tau exact amount
orang kaya memang macam ni kot
dah taktau nak campak duit ke mana

oh walaupun Ef kuat berangan pasal kahwin kahwin ni
tapi sedetik pon tak pernah nak berangan buat majlis macam ni
entah, terlalu mewah
best ke?

sederhana better kot

tak perlu ye cakap pasal kahwin sekarang Cik Ef
-___________-

post seterusnya, akan cakap pasal karrier pulak ye
tengah kumpul ilham
hihihi
:D