Sunday, September 5, 2010

5 September

Happy Revival Day!
kita semua dah 18 dan dah nak masuk 18 dah
dulu mula-mula jumpa, sekor sekor kecik lagi
lelaki, suara pon tak pecah lagi
perempuan, kepeng-kepeng semuanya. lucah eh? :D

Photobucket

sooo, aku perasan sedikit perbezaan sejak dah tak bersekolah nie

1. dah tak payah nak sibuk undi-undi siapa jadi ketua kelas, ketua kebersihan, ketua keceriaan dan segala ketua yang kononnya nak menceriakan dan membersihkan kelas. sekarang hanya memerlukan seorang wakil lelaki, seorang wakil perempuan yang diberi nama 'class rep'
2. dah tak perlu menjerit-jerit mintak duit untuk beli pembalut meja, segala kertas warna untuk hiasan board ataupun locker.
3. dan tiada lagi wakil yang perlu mintak kelulusan keluar ke bandar daripada warden, kononnya nak pergi Tesco nak cari barang-barang hiasan kelas.
4. dan semestinya tiada lagi yang lelaki akan meminta tolong kaum perempuan membalut meja mereka. dan tiada gotong-royong kelas pada hari Sabtu mahupun Ahad.
5. tiada paksaan untuk turun prep di kelas pada malam hari dan Sabtu Ahad.
6. tida lagi perasaan takut untuk ber-dating memandangkan tiada lagi warden yang me-rounding. sungguh bebas UM, duduk kat cafe taknak naik-naik pon takpe.
7. tiada lagi paksaan untuk memakai tudung cotton atau tudung plain atau tudung berjahit tengah. nak pakai selendang atau tak bertudung pon takpe. suka hati kau lah.
8. tiada lagi paksaan untuk turun berbuka di Dewan Makan. taknak berbuka pon takpe.
9. tiada makanan disediakan untuk sahur, harap maklum :(
10. apa lagi? sangat amat sungguh banyak perbezaan okayy.

conclusion : EF RINDU SCHOOL-LIFE DIA
EF RINDU HOSTEL-LIFE DIA
EF RINDU KAWAN-KAWAN DIA
EF RINDU CIKGU-CIKGU DAN WARDEN :)
EF RINDU PAKWE DIA. OPPPS :D

REVIVAL TETAP DI HATI
forever will
:)(:

1 comment: