Saturday, July 10, 2010

July oh July

7 & 8 of July 2010

meet my new friends. they are good and nice :)
Adila, Alissa, Epah from SEMASHUR. Suffiarn, Syafiq dan Anwar from, taktau :D

pada malam 7 Julai
kami merancang nak buat surprise untuk birthday Anwar, belated birthday. si mamat-heartless-kerek-buat-muka nie punya birthday. so, Suffiarn dengan semangatnya suruh kita orang bersiap sedia beli makanan semua di Kolej Kediaman 11. soo, kami bergerak ke sana dalam pukul 7. dengan angin kuat hujan renyai, kami bergerak ke sana. belikan chicken chop, nasi goreng tak pasti dan air yoghurt untuk Anwar. konon macam surprise lah, nanti dia datang makanan dah tersedia. mengada gilaaa :D

setibanya kaum Adam, kami pon cakaplah 'SURPRISE ANWAR! HAPPY BELATED BIRTHDAY! nak nyanyi boleh?' tau tak apa reaction mamat nie? sambil bercakap telefon, buat muka dan tak hiraukan kami. terbaikk Anwar. kau memang tak romantik, kesian bakal awek kau --" tak kisahla, yang pasti, aku dan rakan-rakan dah melantak cukup banyak. malam tu, aku makan nasi berlauk daging kari dan ayam merah, roti cheese. paw chicken chop Adilla dan laksa Alissa. burppppppp, aaaaah kenyaaaanggg. duit pon semua melayangggg :D

Photobucket
Epah, Syafiq, Alisa, Suffiarn dan si kerek Anwar.

pagi buta 8 Julai
apa event penting 2.30 pagi 8 Julai?
yess, Germany vs Spain!
just so you know, Adila dan Epah nie memang minah yang sanggup berjaga untuk bola. jadi, aku pon join sekali. pukul 1 dah turun cafe dah. konon nak jaga tempat nanti ramai orang together with Danial. dalam pukul 1.45, Adila dan Epah nak balik bilik ambil barang. tiba-tiba, aku dapat missed call daripada Adila. dalam hati aku 'eh minah nie pehal main miss call mis call pulak --" ' baru nak call balik, tiba-tiba Danial cakap ' Adila terperangkap dalam lif" *blank sebentar dan terus bergegas ke lif* nasib baik dalam pukul 2.15 lif dapat dibuka dan kami menyaksikan perlawanan yang menarik ituuu. yehooooo, SPAIN MENANGGGG! :)
oh one more, Adila, Alissa dan Epah kesemuanya penyokong Germany. aku sorang je Spain dan hanya aku dapat sweet dreams malam tu, mereka dapat nightmare :P


Photobucket
kerja siap jugak tauu :)

Photobucket
dua menusia terperangkap dalam tu

Photobucket
berat sangat, dah ke bawah lif tu.

they made my day. thanks friendss :)

p/s : Adila Farisha, kau nak tengok final kat mana nanti? kelas kita pukul 8 Isnin nanti, mati tak bangun :/

No comments:

Post a Comment