Saturday, July 31, 2010

sweet memories ever

esok nak balik kolej dahh. shit, AKU TAK SUKA.
malas
sedih
bosan
sayu
apa lagi?
okay, negatif lah yang pasti.
EF, BILA NAK POSITIF NIE? *sigh sepanjang yang boleh*

kalau time di SMSS dulu, time time macam nie, semua mesti online puas-puas malam sebelum balik tu. soo, status semua penuh "packing nak balik SMSS", " esok nak balik SMSS dah", " bye MySpace" (zaman MySpace lagi nie, takde Facebook lagi :D )


Photobucket

by.the.way.
EF SANGAT RINDU ZAMAN PERSEKOLAHAN especially zaman Form 5 :(

- aku rindu dengan cikgu-cikgu semua. tulaa, dulu kutuk lagi, sobbbssssss.
- aku rindu nak tengok keparanoidan Amirah Bahrain dan Arif Ismail terus membahan
- aku rindu emo-emo PMS Insyirah
- aku rindu nak bahan Ariff Syafiq dan keakraban kami sebelum apa-apa terjadi
- aku rindu nak pusing belakang dan menjadi childish bersama Harryzal
- aku rindu nak dengar alasan-alasan yang diberi oleh Fudhail
- aku rindu kekepohan Nabilah Mansor, Anis Syuhada, dan Athilah
- aku rindu nak ejek dan ketawa-ketawa tengok Ikhwan, Hasyera dan Leha tidur
- aku rindu nak lepak dengan group budak pandai di belakang
- aku rindu nak berkongsi cerita dengan Badrul
- aku rindu nak cerita masalah dan menangis di hadapan Dzul Farid Izmer. mana kau sekarang oh? sobsss
- aku rindu nak kutip hutang dengan Aiman Chukang dan Hanafi
- aku rindu kepenyekan suara Nasfati
- aku rindu kepenakutan Izzati
- aku rindu nak skip kelas Biology dan Perancis
- aku rindu macam-macam benda, aku tak tipu.

I wish I could turn back time :(
I do miss the old times.

Wednesday, July 28, 2010

tiada motif

kenapa semua orang nak kahwin tarikh best best je?

tak payah tengok jauh jauh

Kak Cik nikah
07. 07. 2007

Kak Long tunang
07. 07. 07

Kak Dik tunang
10. 10. 2010 insyaAllahhh

artis-artis di Malaysia
sampai hantaran pon nak sama dengan tarikh. lepas tu berbelit lidah nak lafaz akad.

okay lahhh, fine fine. EF TAKNAK KALAH.
soo, Ef nak kahwin pada 17. 07. 2017 :D
beserta 17 dulang hantaran.
RM 17 072 017 duit hantaran
17 orang main kompang
17 orang flower girl
17 keping hati sumo
dan segalanya sejumlah 17
boleh kasi ke? *muka kerek*

tapi, bila Insyirah cakap
" you sedar tak 2017 lagi 7 tahun je Yaaa? "

aku terus terdiam
dan cakap
" aah laaaa "
dan sambung
" okay, tunang lah "
* dah menggatal sangat *

hahah, cakap macam kahwin tu benda main main je.
macam kahwin tu senang.
macam kahwin tu tak pakai duit.
macam kahwin tu main suka suka.

calon pon takde. oh God, aku tak nak jadi ANDARTU :S

bila aku tanya Lyndaa
" ee bestnyaa kahwin! tak sabarlaa nak kahwin "
cakap macam dah ada pengalaman kahwin je budak nie --"

bila aku tanya Insyirahh
" nak nak! you taknak ke Ya? "

bila aku tanya Anwar
" kau nie, menggatal betul "
Anwar memang tak sporting. ingat aku nie menggatal sangat ke? -.-

kalau aku cakap
" kalau aku kata aku taknak kahwin macam mana? "
dan mereka mereka akan berkata
1. " ishhh, tak baik kata macam tu "
2. " nanti kau yang kahwin dulu, tengoklaa "
3. " cakaplaa, nanti betul betul baru tau "
4. dan sebagainya. yang pasti marahlaaa

fobia meh, tengok orang kahwin cerai berai. bercinta 8 tahun tapi kahwin tak sampai 3 bulan. hantaran berjuta juta tapi sekejap dah hancur. PENAT WEH, PENAT.

bakal suami Ef, sila jaga Ef elok elok nanti :)


eh eh, nie apa cakap pasal kahwin nie? dah miang sangat?
suka hati lahhh, dah 18 kotttt :D

Monday, July 26, 2010

and finally :)

Photobucket

17 JULY 2010
SILA BACA SATU PERSATU

tujuh belas - tujuh - dua puluh - sepuluh
17. 10. 20. 10

:)

so, yeayyy! tepuk tangan untuk tuan punya blog!
- SHE IS EIGHTEEN MANNN
- she is getting older
- she is matured enough
- she is getting stronger
- she is getting tougher
- she is getting bigger. oh no, pleasee :S

" when I get older, I'll be stronger "
- Waving Flag

so, hows your feeling baby?
EXCITED kot
- dah boleh drive. padahal dah lambat --"
- dah boleh tengok any movie. U 18SG 18PL 18SX. yeahh! OMG, gatalnya -.-
- decide your ambition right now. belajar rajin-rajin, kumpul duit banyak-banyak. suami datang, kahwin dan BUAT ANAK RAMAI-RAMAI. WEHOOOO! again --'
- jangan nak menggatal, jangan cari pasal. suka diam, tak suka pon diamm :/
- sila jangan emotional
- sila jaga mulut
- sila jangan jadi perigi cari timba
- sila berhati-hati memilih kawan
- sila jangan bawa perangai ketika di Sains Selangor dulu
- sentiasa duduk bersila :D

thanks to those yang wish :) nak listkan sangatlah ramai, tak cukup satu page. soo, penghargaan diberikan kepada top 3 bagi setiap kategori.

before 12 0'clock
Alissa, sehari awal
Fadzly, 2057 16 July
Suffiarn, 2145 16 July

12 o'clock onwards
MUKA KE MUKA
Amalina 0000
Nor, 0000
Bella bilik sebelah, 0005

CALLING
Amirah Bahrain, 0000
Adam Zhariff, 0030 kot
Insyirah, 0830

PESANAN RINGKAS
Anwar Azzahir, 0003
Bella KMS dan Ateh, 0008
Nasfati, 0009

BUKU-MUKA
Apisz Sec
Athilah
Mukhlis

facts on 17 July 2010
1. orang yang baru beberapa bulan kenal, bagi hadiah for my birthday. yess, the glitter glitter pencil case. thanks dear Amalina and Nor.
2. Hanafi yang hantar mesej one day before kata tak dapat datang, and suddenly muncul di SMSS. yess, penipu terhebat Si Cina itu. sila langsaikan hutang.
3. Bear, Harry dan Lynda surprise dengan memberikan kad besar untukku. thanks kawan-kawann.
4. Mat Kreatif wish pada 17:07. Ariff Syafiq, anda buat saya bengang. harap maklum. terima kasih btw, appreciate --"
5. mesej Bella Mansor betul-betul menyentuh hati saya. thanks dear.
6. keseorangan di dalam bilik pada malam hari tanpa buat apa-apa. sobssssss
- thanks kepada anda yang ada niat nak datang tapi dah ter-order makanan
- thanks kepada anda yang ada niat nak datang tapi berada jauh di perantauan
- thanks kepada anda yang ada niat nak datang tapi harus meluangkan masa bersama keluarga
- thanks kepada anda yang ada niat nak datang tapi sedang bergembira bersama member lama
- thanks thanks thanks kepada mereka peneman dikala bosan :D

will be continued.
byeee, NAK PERGI TENGOK PORN :DDDD

Saturday, July 10, 2010

July oh July

7 & 8 of July 2010

meet my new friends. they are good and nice :)
Adila, Alissa, Epah from SEMASHUR. Suffiarn, Syafiq dan Anwar from, taktau :D

pada malam 7 Julai
kami merancang nak buat surprise untuk birthday Anwar, belated birthday. si mamat-heartless-kerek-buat-muka nie punya birthday. so, Suffiarn dengan semangatnya suruh kita orang bersiap sedia beli makanan semua di Kolej Kediaman 11. soo, kami bergerak ke sana dalam pukul 7. dengan angin kuat hujan renyai, kami bergerak ke sana. belikan chicken chop, nasi goreng tak pasti dan air yoghurt untuk Anwar. konon macam surprise lah, nanti dia datang makanan dah tersedia. mengada gilaaa :D

setibanya kaum Adam, kami pon cakaplah 'SURPRISE ANWAR! HAPPY BELATED BIRTHDAY! nak nyanyi boleh?' tau tak apa reaction mamat nie? sambil bercakap telefon, buat muka dan tak hiraukan kami. terbaikk Anwar. kau memang tak romantik, kesian bakal awek kau --" tak kisahla, yang pasti, aku dan rakan-rakan dah melantak cukup banyak. malam tu, aku makan nasi berlauk daging kari dan ayam merah, roti cheese. paw chicken chop Adilla dan laksa Alissa. burppppppp, aaaaah kenyaaaanggg. duit pon semua melayangggg :D

Photobucket
Epah, Syafiq, Alisa, Suffiarn dan si kerek Anwar.

pagi buta 8 Julai
apa event penting 2.30 pagi 8 Julai?
yess, Germany vs Spain!
just so you know, Adila dan Epah nie memang minah yang sanggup berjaga untuk bola. jadi, aku pon join sekali. pukul 1 dah turun cafe dah. konon nak jaga tempat nanti ramai orang together with Danial. dalam pukul 1.45, Adila dan Epah nak balik bilik ambil barang. tiba-tiba, aku dapat missed call daripada Adila. dalam hati aku 'eh minah nie pehal main miss call mis call pulak --" ' baru nak call balik, tiba-tiba Danial cakap ' Adila terperangkap dalam lif" *blank sebentar dan terus bergegas ke lif* nasib baik dalam pukul 2.15 lif dapat dibuka dan kami menyaksikan perlawanan yang menarik ituuu. yehooooo, SPAIN MENANGGGG! :)
oh one more, Adila, Alissa dan Epah kesemuanya penyokong Germany. aku sorang je Spain dan hanya aku dapat sweet dreams malam tu, mereka dapat nightmare :P


Photobucket
kerja siap jugak tauu :)

Photobucket
dua menusia terperangkap dalam tu

Photobucket
berat sangat, dah ke bawah lif tu.

they made my day. thanks friendss :)

p/s : Adila Farisha, kau nak tengok final kat mana nanti? kelas kita pukul 8 Isnin nanti, mati tak bangun :/

Saturday, July 3, 2010

pipette

pippete
pipete
pipette
pippette

there, nak eja pon sampai sekarang kena list down semua dulu and cari mana yang macam sesuai. padahal dah dekat 18 tahun dah hidup dan hampir 6 tahun belajar dan mengenali apparatus dalam makmal. hehh.
so jawapannya : pipette.
-.-

kalau kat sekolah dulu cikgu tanya
" okay class, apakah apparatus yang boleh measure solution accurately? "
atau mungkin kertas soalan sains
' what is the most accurate apparatus to measure the volume of solution? '

so nanti pelajar mungkin akan jawab
" pipeeeeettttttteeeeeee, cikguuuuuuuuu "
atau pelajar akan bulatkan jawapan (A) pipette

tipu tipu tipu!
aku tak suka pipette. oh itu pon nak jadi isu? suka hati lahh :0

okay fine, sejak jadi pelajar asasi nie, aku kena buat experiment semua sendiri. I mean, sorang-sorang, setiap sorang dapat locker yang dipenuhi segala macam apparatus. dah takde lagi dah in group lepas tu nanti tinggallah budak yang semangat je yang settlekan ( semestinya aku bukan budak yang semangat tuu -.- ) - lepas tangan. haa amik kau, dah kena buat sorang-sorang, terus tercengang!

okay berbalik kepada tajuk asal. kenapa aku rasa pipette tak accurate?
1. bila kita sedut solution tarik masuk dalam pipette, nanti akan ada udara yang masuk once kita tarik hujung pipette keluar daripada solution. oleh sebab itu, kita kena keluarkan balik semua solution dalam pipette and ulang balik benda yang sama sampailah betul-betul takde udara.
2. bila pasal udara dah settle, kita kena tengok pulak calibration mark. kena betul-betul dekat calibration mark, avoid parallax error lah ape laa. kalau terlebih kena keluarkan, kalau terkurang kena sedut solution dari luar. dah time sedut tu pulak, kena careful dengan udara.

haishhhhh. confirm lah nak buat banyak kali tak fed up pulak. so nanti pelajar mesti kata " alahh, boleh la nie, lebih kurang " ( aku la tuu :D )
conclusionnya, memang leceh dan tidak accurate.
padahal aku yang pemalassss. HAHAHA, itu rahsia nyaa.

tapi still, aku nak cakap BOOOO PIPETTE! aku nak sokong measuring cylinder! :D
sakit pinggang aku nak kena concentrate guna pipette, dah lah lamaa. hehhhh.

Photobucket
ini pipette.

p/s : kanak-kanak sekolah, sila guna segala apparatus dengan betul ye. jangan nanti dah masuk matriks or universiti baru nak terhegeh-hegeh macam aku :D


entah apa-apa. hahahhh.


couple

*wink wink* wahhh, rinduu blog :)

baru lepas siapkan tutorial Mathematics 1. dapat siapkan 95% of the questions given termasuk soalan LOG. tiba-tiba terasa pandai. wohoooooo! okay Ef, jangan over confidence. astaghfirullahalazimm. tiba-tiba jugak jadi alim --"

next week on Tuesday ada test Physics and Biology Taxonomy ( just so you know, every Tuesday ada test Biology which is not so cool -.- )

PHYSICS oh PHYSICS :O
tadi belajar force. siapa sangka, COUPLE IS THE ONE OF THE FORCES IN PHYSICS?
apa, ingat couple nie boleh untuk manusia je ke?
ingat couple nie untuk lelaki dan perempuan je ke?
ingat couple nie untuk Badar-badar kat sekolah nak bising je ke? opppps x)

so, this is couple in Physics
couple refers to a pair of forces with the following characteristics :
i - equal in magnitude
ii - opposite in direction
iii - parallel to each other
iv - lie along different lines of action

simboliknyaa?
i - equal in attitude which means perangai kena serasi
ii - opposite in sex. no gay, no lesbian
iii - pendapat sama so that nanti tak bertekak dan bergaduh 25 jam
iv - berlandaskan hukum agama. sejak bila aku alim nie? sejak masuk Universiti Muslimah? :D

hahahah, sesuka hati aku je. tapi logik kann?
inilah kesan terlalu banyak berfikir. elehh, berfikir lah sangat kan Efnadia :)




saya gembira taktau kenapa :)