Saturday, March 20, 2010

date : Insyirah

okay, straight to the point.

" Ya, bila kita nak date nie Ya? "
" ohh this Wednesday or Thursday U tak boleh ke? "
" I ada driving class la Yaa, sorry. tapi tengokla if I boleh cancel kan "
" no worries. next time pon takpe. tak payah rushing, bapak tak balik Malaysia lagi :) "
" how about this Friday? "
" okay, set! "

so, it was today. 19 March 2010.
Insyirah and Efnadia had a sweet time together. copp, with Insyirah's mom also. hello aunty ;)

it was 11.30++, I cant remember. I arrived at school. we promised to meet at SMSS and settle everything needed. Insyirah wanted to make some correction on his Sijil Berhenti Sekolah and I wanted my Kokurikulum marks. bla bla bla. settle. btw, I met Kiki, Dzul and a few other juniors - Vermillious. sekolah dah cantik, sgt banyak perubahan.

we went to Amcorp Mall and had a lunch there. thanks to Insyirah's mom for the belanja saya lunch. hee :) kami borak sangat lama. mengumpat dan terus bergossip. YEAHHH! :) then, Insyirah mencari baju. she said nak baju-cantik-tapi-murah-bawah-bontot. haha bla bla bla, pilih pilih. then pergi solat. took pictures and balik. bye YAAA ;(

btw, Insyirah's nickname and my nickname at home is the same, YA. so we call each other YA :)

I LOVE YOU, INSYIRAHHHH!

Tuesday, March 16, 2010

date : Lynda

11 Mac 2010
tarikh keramat utk mereka yg mengambil SPM pada tahun 2009
betapa pentingnya sampai PLKN Kumpulan 1 2010 yg sepatutnya pulang pada 14 Mac dikehendaki pulang pada 10 Mac. waaaaah!
yesss, everyone was scared, of cos.

baju-kurung-celoreng (semangat PLKN masih ada) with tudung kuning (tak perlu masuk dalam baju) registered for Driving Class, breakfast Nasi Lemak and went to school with my heart beats like a drum playing a rock song.
as I arrived, Lynda had got her results. congrats to her because she got straight A's :) then I went inside the hall. everyone was queue-ing up to get the results. fuhhh, semangat.
while waiting, I had a talk with my old friends. damn, I miss them soo much! tak puas borak.
bla bla bla, my turn! I sat in front of my class teacher, sign anything that needed and BOOM! my results. ok, cukup-makan-untuk-naik-stage-time-konvo, ENOUGH. alhamdulillah, still :)
bla bla bla, salam salam, Papa ajak balik. went to Skin Specialist to get the medicine, banyak kena GIGIT NYAMUK muka nie kan Syafiq? -.-
and.. bought a new phone. yeaaaaayyy!
thanks Pa, Ma. I love both of youuu :*

btw, okay now is the real story based on the title above.

15 Mac 2010
Mama called me and said that Lynda was on her way to come to my house. OMG it was 7 something in the morning, I was still mamai dan mamun. I forced myself to take a bath and buat buat segar. when I was in the toilet, Adik said that Lynda had arrived. bla bla bla, we went to Jusco Cheras Selatan, MARATHON MOVIE DAY.
we watched Remember Me and Niyang Rapik


the lessons I got from Remember Me
appreciate them who love you while they are still alive
love cannot be replaced with money
love is showing NOT SAYING
show your love, show your love
before it's gone.

the lessons I got from Niyang Rapik
appreciate girls
think wisely before you do something
control your emotions
etc

then, we walked around the Jusco.
I bought Mandatori by RAM (dlm proses mengumpul semua buku beliau :))
wait, we also had a lunch at Secret Recipe, makan banyak gila! haha terganggu jadual diet ku.
when we walked in Jusco Shop, someone said in a low and romantic voice " efnadia hadef" and I knew who was that. yes, Adam. haha, I met him there. he wanted to talk and chat with me and he said to Lynda " kawan ef, boleh tak nak pinjam ef sekejap?" Lynda cakap " eh okay okay tak kisah pon, memang nak pergi kedai magazine pon"

so now, me and Adam. he told me some stories and me too. we had a talk, and I didnt stop talking and laughing. then, he needed to go to work.


bye Adam, see you soon :)

Monday, March 15, 2010

friends, teachers.

they light up my 3 months.
thank you people.
i'll be missing you guys.
seriously
:)

FRIENDS

MY SEWEL GANG.
GANG? YESS, KINDA.

Photobucket
dari kiri :
MIMI aka Abdul Mimi aka M YOO!
FAUZIAH aka Ogy aka G
then aku
row kedua :
AIN aka Mohd Noraini aka I
FIFI aka Qaidah aka Q
paling bawah :
SOFEA aka Ahmad Sofi aka P
antara orang pertama yg aku jumpa. mereka gila, macam aku. sekepala lah kira. walaupun kadang-kadang ada masam muka, kami ignore je. baik sendiri lah nanti. itu benda biasa kan :)

Photobucket
dalam Bilik Gerakan IPD Rembau.
FEHA
budak Batu Pahat, Johor. dia nampak je innocent tp hakikatnye perangai sama je macam kita kita. agak sensitif tapi masih boleh dibawa bergurau.

Photobucket
ketika menembak di Lapang Sasar.
JAMAL & SYAFIQ
mereka ada tarian mereka tersendiri okay, bukan sebarangan. selalu buat aku tergelak tengok tarian mereka. haha, gila punya orang nie. tapi serius seronok jika mereka berdua. Jamal akan diam jika Syafiq tiada, takde partner menari katanya ;DD

Photobucket
semasa latihan kawad.
YONG KUANG SHAN
Si Budak Tak Berapa Siuman, very spontaneous aka Phua Chu Kang. dia yg mencipta skandal aku dgn Syafiq padahal kami tak pernah rapat pon sebelum tu. and fyi, Syafiq tu dah ada makwe pon dah kat situ ok? haha, Yong gila kau :)

Photobucket
sebelum Kembara Halangan.
FATIN NASIHAH
very friendly person. and a very good partner during Wirajaya, seriously. thanks for helping me Fatin :) dan dia juga paling suka suruh ambil gambar dia. katanye " nanti masukkan kat facebook tau" -.- yelaaa Cik Fatin. hahaaaa.

Photobucket
dengan selendang dia
AYU aka YUNA
budak cantik Kem Ulu Pari dari Johor. kami sama sama suka 'Cik' tu kan? tak main la setakat nak skandal dgn wira atau jurulatih. kami ambil yg ada pangkat terus tau ;) awwwww.

Photobucket
selepas Kembara Halangan, kami clean tau :)
FAD
die perangai macam jantan. tapi suruh bagi command terus tersipu sipu malu mintak pelempang --"

Photobucket
buddy ku, mari berjugle!
FIEFY
buddy ku di dalam kelas. satu dorm satu kelas. observer terhebat. ajak je dia gossip nnt ada je berita dia bawa. haha ;DD

TEACHERS

Photobucket
kakak
CIKGU DILA
Cikgu yg suka akan kamera. dia mengingatkan aku dkt Cikgu BM ketika Tingkatan 4 & 5. baik hati tetapi agak panas baran. jgn buat dia marah.

Photobucket
Abang Su
CIKGU FIRDAUS
hehe, cikgu yg tinggi lebih kurang aku. sedang bermesej dgn janda berumur 18 tahun ;)

Photobucket
bekas bakal abang ipar? errr.
CIKGU FAIRIEZ
cikgu, tiba tiba saya rindu cikgu kejar saya nak mintak nombor telefon kakak saya. hahaaa, dulu kutuk. nanti wedding CIKGU saya datang okay ;)

LAST BUT NOT LEAST

orang terakhir aku kenal di bumi Kem Ulu Pari.

Photobucket
FADZ
dia kata aku GILA
aku kata dia waras GILA
;D

dia kata : budak gila, nak cakap satu benda nie. U memang best haa! thanks sbb sudi berkenalan dgn diriku yg tak seberapa. hahaha nice to meet u :D

aku cakap : ye budak waras. seronok juge berkenalan dgn anda, serius.
stop eating Si Boroi.


:)

Friday, March 12, 2010

Kem Ulu Pari Aqua Village, in memories :)

ACTIVITIES


2 Januari 2010
too excited to go to PLKN, berkhidmat utk negara bebeh.
bangun awal pagi, pakai baju batch sbb dah janji dgn Lynda. kami sama-sama gerak dari Perhentian Bas Jalan Reko, Kajang dgn bas yg berbeza.
Lynda ke Perak, aku ke Negeri Sembilan.

Photobucket
masih putih dan tiada GIGITAN NYAMUK.

hujung minggu
family datang melawat.
excited nak tengok kawasan macam mana. biasalah tu.
kepada mereka yg ada tetamu, kena pakai full loreng.
mereka yg on duty, half loreng.
mereka yg buat taik mata di dorm, baju PT.

Photobucket
family dtg melawat

antara aktiviti menarik yg dipelajari

BERKAYAK DAN BERAKIT
beberapa hari sebelum perlawanan, kami kena berlatih kayak dan rakit. sebelum tu, ada water confidence. jadi, kami kena pusing-pusing dlm air tasik tu di bawah pengawasan Cikgu Dila.

TALI TINGGI
best, terbang di awangan :D Cikgu Zaili suruh aku jerit ' TARANTULA' 1000 kali sebelum landing. haha, aku tak dapat nak bukak mulut pon. kejap je dah sampai.

MENEMBAK - M16
perggggh! tak sangka aku pegang senapang dan menembak walaupun tak pasti kena sasaran atau tak. hahah. kepada pengasuh ku, terima kasih utk tunjuk ajar yg diberikan :)
panas terik, melecur tangan aku pegang senapang tu. huhuu.

Photobucket
teori

Photobucket
ape ntah nama tak ingat dah

KEMBARA HALANGAN
waaahhh, aku suka aku suka! aku lepas semua termasuk Tarzan Swing dan Monkey Rack.
excited nye Tuhan saja yg tahu.tapi pertandingan tak terbuka kepada wirawati kerana kesuntukan masa. wira Charlie dapat nombor 3 keseluruhan.

Photobucket
warm up dulu.

Photobucket
si kurus berjaya!

Photobucket
yeahhh, aku bersih :)

WIRAJAYA
masuk hutan.
kaki aku terseliuh, 3 jam menahan sakit sementara nak tiba di destinasi tapak khemah.
thanks to Fatin, she helped me a lot :)
malam pulak ada aktiviti Pencari dan Penyelamat dan Bola Emas.
aku masuk Pencari dan Penyelamat di mana kononnya ada sebuah kapal terbang terhempas dan kami perlu mencari mangsa dan merawat mereka.
kami kena masak sendiri. nasi hangit :DD

Photobucket
nasi dah hangit, tinggal maggi je. so, kami makan maggi utk breakfast.

Photobucket
rakan sekhemah. the F.
from left : Fifi, Farah, Fatin, Ef.

aktiviti indoor

MALAM INTEGRASI
kelas PI 1 kena buat tarian. aku menari Mak Yong dan Joget bersama partner ku, Afiq.
selain tu, ada tarian dari Sabah.
aku belajar tarian Buluh (tak tau nama) best!

MALAM KEBUDAYAAN
oh, aku tak terlibat dlm kelas.
aku terpilih menjadi salah seorang ahli kumpulan urusetia, kena buat backdrop.
pada malamnya, aku kena jaga budak kelas 1 dan kumpulan urusetia dikehendaki membuat persembahan koir. heheh, aku koir ;)

ULU PARI FANTASIA
semestinya aku tak terlibat dgn pertandingan ini memandangkan aku punya suara yg sgt sedap, takut pecah microfon tu ;DD
tahniah kepada Valentine dari Sabah yg menjadi juara.
tahniah juga kepada pemenang yg lain :)

Photobucket
semangat tu penting.

Photobucket
the winner.

MALAM SEMPENA TAMAT LATIHAN
kompeni Alpha, Charlie dan Delta pakai baju kompeni masing-masing.
ada beberapa persembahan.
kompeni aku buat koir, again AKU KOIR ;D
ada karaoke, pemulangan bendera dan bersalaman ;(

Photobucket
Charlie buat koir :)

Photobucket
pemulangan bendera

Khidmat Komuniti

IPD REMBAU
dengan berbaju kelas, kami ke Balai Polis atau Bilik Gerakan Polis bg daerah Rembau.
dengar ceramah, diperkenalkan dengan kereta polis, Bilik Gerakan, etc.
polis yg sangat peramah.

SEKOLAH KEBANGSAAN PULAU BESAR
hantar 2 bas ke sana. bas pertama kena buat Senam Seni bersama pelajar-pelajar di sana.
aku, bas ke dua tiba lewat sikit. kami dibahagikan ke beberapa kumpulan.
aku kena handle kelas Tahun 4. berkenalan dan ajar sifir.
then, lepas rehat aku lari pergi kelas Tahun 1 dan Tahun 2, main dengan budak-budak. haha.
memang tak layak jadi cikgu ;DD

Photobucket
Sekolah Kebangsaan Pulau Besar

Photobucket
Gory mesti tak suka ;DD

KAMPUNG MIKU TENGAH
setibanya di sana, kami kena berjalan jauh ke dalam.
kami dibahagikan ke beberapa kumpulan.
aku kena tolong kacau dodol. ya Allah, panasnya hanya Tuhan saje yg tau.
sambil tu, berborak dgn makcik-makcik di sana. mereka sgt peramah :)
buah tangan : dodol

Photobucket
sambil gaul tepung, sambil tu bergossip ;)

Photobucket
panas sangat!

CERAMAH SEMPENA SAMBUTAN MAULIDUR RASUL
utk muka-muka malaikat sahaja ;D
di Kampung Kundur Tengah dan Kampung Pulau Besar.
alhamdulillah ;)

sebenarnya terlalu banyak aktiviti, yg nie antara yg menarik.

MALANGNYA,
tanggal 22 Februari 2010, bendera Charlie telah dirampas oleh cikgu kerana kecuaian kami. kami tertinggal ketika pergi menembak.
jadi, balasannya..

Photobucket
kami dikehendaki memakai tuala dan topi kemana-mana sahaja walaupun ketika berbaris, solat, makan dan riadah

Photobucket
usaha kami mendapatkan semula bendera.

AKHIRNYA,
tamatlah sudah program kami.
kami dikehendaki pulang pada 10 Mac kerana result SPM keluar pada 11 Mac.
bye.

video

will be continued..
for FRIENDS AND TEACHERS.