Sunday, December 26, 2010

26 Disember 2010

masuk hari ni, Ahad 26 Disember 2010, dah sebulan aku tak pulang ke rumah. makanan dalam loker dah habis. nak makan Maggi pon dah expired. rice biscuit pon dah berkulat. syampu sabun ubat gigi semua dah nyawa-nyawa ikan. kena pandai berjimat untuk lagi seminggu je.
kenapa tak balik?
- konon nak siapkan tutorial
- ada latihan Puisidra malam-malam
- Revival datang UM
- 'minggu depan nak balik, jadi minggu ni takpayah balik'
- dan sebagainya.


dah sebulan tak balik barulah rasa betapa rindu nye aku pada katil gajah kat rumah tu. bosan dah aku duduk katil bujang di UM ni, asyik kena himpit dengan dinding. rindu dah aku kat bantak peluk gemok oren kat rumah tu, asyik peluk bantal hati berwarna merah jambu. padan muka aku. rumah sekangkang kera, tapi mengada. fine fine, PaMa datang melawat setiap minggu. tapi perasaan balik rumah tu lain. Rumahku, Syurgaku. ELEH.


26 Disember 2010 juga genap 4 tahun selepas peristiwa Tsunami
Tuhan Sudah Uji Namun Ada Masih Ingkar


26 Disember 2010
birthday bekas dormmate aku di SMSS, Kak Kayra. tapi aku tak wish pon. siapa suruh dia takde FaceBook. zaman sekarang dah maju, semua pakai FaceBook. takde FaceBook serupa macam kau takde telefon bimbit nak berhubung dengan kawan-kawan yang lain. tahniah pencipta FaceBook, sungguh besar pengaruh anda. oh, nak bagi soalan tutorial pon melalui FaceBook okay. zaman teknologi, semua pakai IT :/


26 Disember 2010
VBF takde, pergi bercuti. aku kebosanan, takde orang nak ber-00Voo dengan aku. takde orang nak jadi cikgu aku. takde orang nak jadi tempat semak jawapan aku. ciss jealous betol aku dengan budak budak yang asyik dapat cuti ni. UM, apehal lah kau kedekut sangat nak kasi cuti? tak aciiiiiii :'(


26 Disember 2010
Piala Suzuki - Malaysia vs Indonesia
walaupun 15 minit terakhir baru aku turun, dengan baju tangan panjang berwarna kuning aku buat muka tak malu turun ke cafe, hati berkobar-kobar ni nak tengok Malaysia lawan. tak dapat tahan nafsu dengar kaum adam menjerit bersorak setiap kali Malaysia menjaringkan gol. aku sempat sorak sekali jela. minit ke berapa entah. Malaysia hampir menjaringkan gol yang ke-empat. TAHNIAH. bangga aku menjadi rakyat Malaysia. penuh dengan adab dan tatasusila, macam aku. contohi aku. okay, yang ni tipu. jangan contohi aku :S
3-0. Indonesia, boleh pulang ke negara anda. (aku taknak kutuk lebih-lebih, mati aku kalau ade Indonesian dapat detect blog aku :/)
apa-apa pon, AKU BANGGA AKU ANAK MALAYSIA :D



dah dah, nak sambung buat tutorial. Selasa ni test Fizik 3 dan Biologi 4, tak cool langsung.



hoi, kirim salam dekat pantai.
daripada aku yang cemburu.

Friday, December 24, 2010

Khamis, 23 Disember 2010

petang tadi aku ada banyak idea nak berkata ape dalam blog ni. dah macam macam ayat dah nak letak dalam blog ni, memandangkan S kata ayat aku sedap sekarang, ada irama. terkembang-kuncup hidung aku kena puji. dan aku membalas, 'biasalah, ayat budak dah matang' ceittt, sedikit bangga diri. mungkin kehilangan idea apabila seseorang membuat panggilan, otak terus kosong kerana kegembiraan? hehe *blushing*

aku memang mempunyai masalah hormon, sekejap naik sekejap turun. sekejap nak mengamuk, sekejap ketawa macam orang gila. kesian kawan-kawan aku jadi mangsa. mangsa dimarah, mangsa mendengah amarah. jadi aku dah bertekad untuk mengawal ketidakstabilan mood aku ni. aku harus mengawal memandangkan kawan-kawan baru aku tidak beberapa mengenali aku, khuatir mereka fikir aku ni minah emosional. oh tidak, taknak taknak. aku si penceria hidup. buktinya? aku berjaya membuat seseorang ketawa ketika dia kemurungan. sekali lagi, aku bangga diri.

hari ni aku hanya ada 3 lecture, sahaja? Algebra&Calculus Dr Gapur, Fizik 3 Dr Zaharah dan Biologi Dr Majid. 2 subjek pertama merupakan subjek yang aku betol-betol perlukan seseorang untuk menjadi guardian angel aku bagi mengajar daripada A sampai Z semula, like seriously aku desperate. HAIH. tapi tulaa, duduk dalam kalangan orang genius dan bijaksana. mereka mana sentuh buku, apatah lagi nak mengajar kan. (aku taknak asyik mengeluh) jadi, kesimpulannya aku kena berusaha sendiri. teruskan berusaha, teruskan berusaha. HAIHHH. (oh, termengeluh) dan aku selalu merungut, 'apa dalam kehidupan aku yang aku akan guna untuk differentiate' dan sebagainya. dan Alissa gedik menjawab 'mungkin akan digunakan untuk differentiate sambal belacan supaya bertukar menjadi tempoyak' dan Adila menyambung 'kot kot differentiate sampai jadi cencalok pulak ke'
aku dah tak layan, sedang sibuk berusaha menyelesaikan soalan Algebra&Calculus sambil membuka lagu dengan kuat. tekanan.

Biologi menjadi penenang setelah tertekan menumpu perhatian dalam dua subjek yang hard core. belajar tentang Gene&Mutation, Chromosomes Abnormalities dan sebagainya. sempat merancang kehidupan lagi. hahahaha, it's a girls talk. semogalah anak aku tak cacat. Ya Allah, kesiannyaaa, jauhkanlah. Nisa siap plan nak berapa anak lagi tau, haaaa :D 'satu tahun lahir dua orang. setahun buat..' tak dapat nak sambung ayat, bahaya. HAHAHA. dah lama aku tak berangan pasal kahwin kahwin ni. dulu, cakap pasal kahwin je orang cakap 'haa Nadia suka' ada siap tanya 'kau jadi kahwin tak lepas Asasi ni?' tahiiiiii je mereka -.-'
sorry ah Bro, tak jadi lah. bakal suami aku datang dalam mimpi semalam. dia kata nak kumpul duit dulu, nanti dah cukup terus masuk meminang aku. jumpa Mr Effendi, mintak restu. awwwwh, sweet kan bakal suami aku? jaga diri ye, nanti sampai masa kita jumpa. HAHA :)

oh oh oh, saya nak buat mereka bahagia. tapi maaf, saya tidak berguna. saya janji saya akan berusaha sedaya upaya. saya usaha. semula, SAYA USAHA. * sighhhh *


p/s : Perfect Two - Auburn. (need to be modified)
Smile - Uncle Kracker
for my two favourite people :)

Wednesday, December 22, 2010

tak payah baca

hye, aku ber-blogging lagi. aku dah tak dapat jadi blogger yang aktif lagi dah, memandangkan aku selalu ketandusan idea nak bercerita atau berkata-kata tentang apa. tambahan, hidup aku tidak indah untuk diceritakan dalam ruangan ni. hanya sibuk dengan aktiviti-aktiviti yang sama pada setiap hari. bangun pagi, ke kelas, rehat, kelas lagi, makan, tidur. tak perlu aku tulis 'study' memandangkan itu merupakan 3/4 daripada hidup aku. bosan bukan? tapi itu hakikatnya.

oh, tadi M tanya aku "siapa budak lelaki yang makan dengan kau hari tu?" aku hanya tergelak dan berkata "bestfriend aku, dari sekolah dulu"A terus menyampuk "tu VBF kan?" aku hanya senyum dan berkata "haha, haah"
seterusnya, terpulang kepada mereka nak fikir apa.

oh, aku teringat sesuatu. ada manusia kata cara aku berfikir dan membuat keputusan masih seperti kebudak-budakan atau dalam kata lain keanak-anakan. hoi, cakap baik sikit eh. taktau apa-apa, sila zipkan mulut kau. marah sungguh aku. taktau hujung pangkal, jangan menyampuk. jadi, aku dan Adila dah buat satu kajian. oh, ini tidak memerlukan sebarang laboratory apparatus atau material memandangkan kami berdua memang 'bahlul' dalam lab. duduk terpencil seperti dianaktirikan, dan ketinggalan. kesian. okay sambung dengan kajian kami

cara percakapan seseorang mempengaruhi kesan beliau memberi nasihat kepada orang lain

hal ini kerana, aku sedang mengalami situasi yang dinyatakan di atas. dalam kata yang mudah, kenapa bila VBF bagi nasihat aku boleh terima dengan hati yang terbuka, tetapi bila mulut 'dia' buka sikiiiiiit je aku dah terasa menyampah sangat sangat. aku tau aku jahat, kutuk orang di blog. cumaaa, aku terasa nak bercerita. takpe, aku tak sebut nama. tak berdosa :D

cuba korang pilih dua orang kawan korang. sorang mestilah 'cakap dengan baik, penuh sifat rendah diri' dan seorang lagi 'cakap lebat, bersungguh-sungguh dan bangga diri' buat sesuatu yang dapat menyebabkan dia terbagi nasihat kat korang. sekarang, judge them. then, korang faham ape yang aku maksudkan.

HAHA, entah apa aku merepek. sehari dua nanti aku delete lah pos ni, aku tengah bosan sekarang. nak rehat minda sebentar. okay dah Zohor. later yawwwwww!


Tuesday, December 14, 2010

lelaki iras cina awesome?


pertama
aku curang.
bye Joseph Vincent, hye Jason Chen :')

kedua
adakah Megan Lee itu Amni Musa?
oh Amni, duduk Korea buat cover eh? :D
bila mau pulang Malaysia?

ketiga
adakah Megan Lee menggunakan suara Justin Bieber?
oh, mungkin sebaliknya. HAHA


keempat
lelaki ber-chinese look lebih menarik daripada Mat Saleh
dan lelaki melayu
mungkin?
:D

HAHAHAHA
tension menunggu result
tension membaca Biology

p/s : apa gaduh gaduh ni Der, settle baik-baik ah. pikir kawan lah.
aiyoooo, wa tara paham meh.
HAUNTINGTON MASING-MASING
-.-


hye, saya rindu awak :')




Friday, December 3, 2010

rindu

Adila
status Facebook berbunyi
'rindu rakan-rakan laa :'('
mestilah rakan-rakan di SEMASHUR dia

Hanafi
'kau memang rindu sekolah sangat sangat kan? aku pon :('
'aah, sangat sangat sangat :('
tapi mamat ni rindu zaman taiko dia kat Perimbun, bukan SMSS. ceh

Harryzal
status Facebook berkata
'is missing his asrama life'
rindu kan?
same goes here

Nabilah Mansor
menghantar mesej dan berkata
'rindu korang laaa :('
laling, rindu kau jugak doh

Suffian
meluahkan perasaan di blog yang bertajuk
'kadang kadang aku teringat SASER'
setiap masa, aku teringat SMSS

MEMANG SEKARANG SEMUA ORANG TIBA-TIBA NAK RINDU SEKOLAH EH?
oh tak, aku sepanjang masa rindu sekolah
abnormal, mungkin.

tula, dulu nak sangat cepat-cepat keluar sekolah kan
dulu kutuk-kutuk lagi cikgu warden segala
dulu malas lagi nak turun riadah, tidur je kerja
mana lah tauuuu :'(

Photobucket
tengok muka Zati and Atoy :D

Photobucket
tengok muka Capek :O

Photobucket
Revival harumkan nama sekolah okay :)

Photobucket
Photobucket
bajet team futsal

Photobucket
akhir tahun Form 4
tengok Lynda :D

Photobucket
ni Form 2
semangat kot nak sokong budak ragbi

Photobucket
nak jadikan BAHANA?

Photobucket
AJK Dinner

Photobucket
minah ni datang UM tak bgtau

Photobucket
Raya Haji time SPM

kangen bangat sih
gimana ni?
bila bisa ketemu?
:(

p/s : High school friends are the best friends ever

rokok

bila aku nampak status Amirah Bahrain cakap
kalau aku boleh control harga rokok, aku set mahal gila dah
nice one Darling.

dan status Fudhail berbunyi
what the fish! RM14.30? mmg aku stop jela senang
goodluck Bro, jangan cakap je.

duduk kolej sumpah aku jadi katak bawah tempurung
serious aku tak tahu menahu apa-apa pon
nak pergi kedai runcit, jauh nye nak mati

pertama sekali aku buat, GOOGLE
tapi satu maklumat terkini pon aku dapat
kedua, aku STALK. oh bukan, aku INVESTIGATE
dan aku mendapat maklumat bahawasanya harga rokok naik
RM8.50 ke RM14.30

perkara ketiga, otak aku ligat berfikir
'alhamdulillah, kurang sikit orang mati kat dunia ni'

tapi bila berkali-kali fikir
'mungkin akan ramai lagi bankrap gara-gara rokok pada suatu hari nanti'

we will see.

apa rasa rokok?
bila mula merokok?
mana belajar merokok?
bagaimana mula merokok?
siapa ajar hisap rokok?
5W, cukup untuk buat karangan pasal rokok

pertama, aku bukan perokok. obvious kot, bibir aku merah merekah. gusi aku tak hitam. badan aku tak sakai macam si perokok tegar. aku gedempol. cukup bukti? kedua, keluarga aku tiada perokok. mungkin kerana bilangan lelaki dalam keluarga aku agak pupus kerana Papa seorang sahaja kaum Adam di rumah aku, ipar tak termasuk dalam carta. ketiga, ahli keluarga (keluarga besar) akan merokok jauh-jauh daripada kami-kami si kaum Hawa atau kami-kami si kaum Hawa akan mejauhkan diri daripada zon merokok di kampung.

kesimpulannya
aku tak dibesarkan atau aku tidak membesar dengan asap nikotin rokok. jadi, sekali aku terbau asap rokok, aku macam boleh semput. walaupun aku bukan penghidap asma mahupun lelah. mungkin sebab tu Restoran BRJ yang mempunyai open air hanyalah satu-satunya kedai mamak yang menjadi pilihan keluarga aku selain Restoran ABC suatu masa dahulu.

jadi
kawan-kawan, sila jangan jadikan aku second smoker.
bakal suami, tolong jangan merokok. tak sayang anak kita ke?
ketiga, takde idea.

tak susah pon nak berhenti merokok
okay, susah kot sebenarnya
tapi, hendak 1000 daya

nak tunggu paru-paru collapse dulu baru nak berhenti?
tunggu aku ziarah kubur kau nanti.

Wednesday, December 1, 2010

best wedding

mungkin ramai yang dah tengok video ni
sebab ada satu masa dulu
video ni famous dekat Facebook
semua orang share

cuma terfikir
BERAPA JUTA habis untuk majlis ni eh?
nak tau exact amount
orang kaya memang macam ni kot
dah taktau nak campak duit ke mana

oh walaupun Ef kuat berangan pasal kahwin kahwin ni
tapi sedetik pon tak pernah nak berangan buat majlis macam ni
entah, terlalu mewah
best ke?

sederhana better kot

tak perlu ye cakap pasal kahwin sekarang Cik Ef
-___________-

post seterusnya, akan cakap pasal karrier pulak ye
tengah kumpul ilham
hihihi
:D

Monday, November 29, 2010

budak lebar

gemok gedempol
tendang masuk gol
berak seketul
-..-

ye ye
EF DAH GEMUK

kata G, apasal kau mengembang ni?
kata T, frankly speaking, kau dah melebar
kata D, kau bermetabolisme rendah
kata S, debab
kata mak S, dah berisi sikit
kata L, aah doh kau berisi sikit balik cuti ni
kata M, berisi pon sama je aku tengok.

M, apa maksudnya tu?
-.-

petang-petang nak pergi jogging tapi asyik hujan je sejak kebelakangan ni
macam mana?
taknak makan tengah hari tapi nanti kang gastrik pulak
macam mana?
HAHA ALASAN SEMATA-MATA
padahal pemalas
kerja makan tidur makan tidur belajar berak (eee)

Photobucket
pipi saya menggelebeh

dan mereka akan bertanya
'kenapa dah berisi'
saya hanya mampu jawab
'mungkin tengah bahagia'
atau
'takde siapa nak tengok pon'
simple.

finee, next time jumpa confirm dah slim balik


eight times in one night


sila beri perhatian pada guy yang ber-tshirt hitam itu (Joseph Vincent)
OH OH OH, EF CAIR!
bukan senang okay
salahkan Adila dan Epah
:D

I was thinking bout her (him)
thinking bout me
thinking bout us
what we gonna be?
open my eyes
it was only just a dream

Ef, it is just your dream

but my friend said
dreaming is better than crying

p/s : can I put my hands up?
still, I deserve it right?
* positive, I am *
:)

bila bila pon boleh

baru nak update
agak terlewat
dan lambat

Let Me In, KLCC
oh bukan, bukan aku kena halau tak dapat masuk KLCC
bukan, bukan juga aku tak dapat duduk selesa dalam panggung
ini hanya sebuah tajuk cerita

" takkan tak boleh bagitau kot"
"cuba fikir apa mereka fikir"

ringkas dan padat
tak boleh nak cerita panjang

Photobucket

nak aku jujur?
cerita ni slow dan bosan, bagi kami
ending tak menarik

Adila lah nie cadangkan tengok cerita nie
semangat je budak nie
hasilnya?

kesian kau Dila, tak pasal pasal
HAHA
:D


masa dalam train, si Paranoid called

" make sure kau ada nanti. aku datang nak jums kau nie haaa. balik ceps aressss. kau jangan takde pulak. aku dah mintak keluar dah kat Babah nie. dengan Bear and Fudhail sekali"

tula Amirah Bahrain, kaki paranoid -.-

so kami ke Murni lagi
kata Nashriq, aku batak Murni
HAHA

1. Stalker dan Stalking

semua orang pon nak jadi stalker. kata Fudhail, sehari dia akan bukak 25 profile Facebook. kata dia lagi, inherit daripada Gori. masing masing nak mengaku dia stalker terhebat. tapi siapa yang dapat kalahkan Amirah Bahrain? BONDA segala stalker :D

2. Gossip Meletop!
" eh korang tau tak Si J dah tunang dengan Si R? ada orang bgtau aku. dua tiga orang jugakla"

satu kereta yang padat tersentak "HAAAAAAA??!!"
terkejut aku
-.-'

bila Emeir dan Nasyat sampai, aku bgtau kisah sensasi ni
dua-dua pon "HAAAAA??!!" sekali lagi
mata Emeir macam nak terbeliak 0.o

apa gossip panas ini?
nanti next time lepak, aku bgtau okay.
tapi rasanya macam dah tak panas, mungkin suam-suam kuku time tu.

3. Album Gambar

ada gambar masa dinner, konvokesyen dan PLKN. ada jugak gambar ketika kanak-kanak. best kan tengok balik gambar-gambar tu :) sesiapa yang datang UM melawat aku je aku tunjuk album tu. soo, do visit us. huehue.

4. Murni Oh Murni

Nasi Goreng Black Pepper Pepperoni

tak boleh hantar lambat lagi ke abang?
-.-

5. Teka-teki

ni part paling best. okay, tak best sangat actually. tahiiiii, macam nak pecah kepala otak kami nak teka jawapan untuk segala teka-teki atau nama lain kuiz atau nama lain game lu pikir sendiri jawapan.

CUBA TEKA AKU AMBIK GAMBAR SIAPA?
ADA BERAPA EKOR KUDA?
KALAU NI BB, YANG NI APA?

seronok betol, seronooookkk sangattt
-__________-

6. Kereta Usang Bersawang Puntung Rokok

tak lebih 60 km/j okay
seronok kami dalam kereta kecil itu
terima kasih terima kasih
-..-


7. Padan Muka Aku Kena Sound

malas aku nak cerita, buat sakit hati je.
yang pasti, ada sorang dah janji nak bom rumah dia.
huehuehue :)


Revival Tetap Di Hati
bila reunion ni?

p/s : dalam hati ada taman? yes, kebun dan hutan sekali ada :)

Sunday, November 28, 2010

masih kanak-kanak

Hari Kanak-kanak Sedunia
YEAYYYYYYY!
(weh Ef, kau dah 18. bukan kanak-kanak lagi)
boringgggg, boooo -.-

Facebookers pon macam nak menyambut jugak hari kanak-kanak nie
tukar gambar profile picture menjadi gambar any cartoon characters
dan aku memilih

RAPUNZEL

aku bukan kanak-kanak yang main patung-patung Barbie masa kecik-kecik
aku main Lego dengan kakak, adik je Barbie Doll nie
sebab tu kot dia jauh lagi lawa
HAHA, takde kaitan.

Photobucket
so, ni gambar profile picture FB aku, obviously.

kenapa aku pilih Rapunzel?
sebab masa kecik-kecik dulu, aku nak sangat ada rambut panjang. tapi Mama tak suka, katanya rimas sebab susah nak jaga. bila pergi kedai gunting rambut, selalu kena tipu. kata nak potong sikit je, trim hujung je, tapi keluar kedai je mesti aku terdiam. sampai rumah, masuk bilik dan menangis sebab rambut dah kena tebang. HAHA, EF CENGENG GILA. masa Form 3, dah panjang dah. tapi aku willingly nak potong. rambut rosak. duduk Sains Selangor asyik kena bertudung, rambut tak sempat nak kering dah pakai tudung, berbuah rambut cantik aku nie :D

satu lagi
hmm hmm
Rapunzel tarik putera raja naik menara guna rambut dia kan?
mungkin aku boleh tarik buah hati naik bilik, kan kan?
YEAYYYY
jimat masa
tak payah cari tangga
tak payah sorok sorok naik lif

Photobucket

Photobucket

OMG, gatal sungguh.
nak kena tangkap khalwat?
free free dapat kahwin --'


walaupun aku bukan kategori kanak-kanak
aku tetap nak meraikan Hari Kanak-kanak ni
sebab aku comel macam kanak-kanak
HORAYYYYYY!

p/s : half way to go :)

sedar diri

faham tak bila kita ada banyak benda nak cerita, tapi kita tak tau nak mula kat mana?

my mind stucks

eh Ef
jangan cerita masalah dalam blog lah
jangan cerita pasal buah hati kau dalam blog lah
jangan nak tunjuk kau marah or sedih dalam blog lah
kalau jumpa lelaki handsome mana pon, jangan jaja cerita dalam blog
tak payah nak cerita semua aktiviti kau dalam blog kau ni

ADA ORANG GELI NAK BACA NANTI
ADA ORANG KATA KAU EMOSIONAL NANTI
ADA ORANG KATA 'KAU DAH BERUBAH' KANG NANTI
ADA ORANG KATA 'AKU DAH TAK KENAL KAU DAH'
bukan orang, tapi seseorang

serious aku macam nak delete post post aku semua
post pasal masalah hati aku dulu
post pasal buah hati aku sekarang :'D
post pasal aktiviti aku lately
tapi tak jadi

kerana mereka
aku berasa sungguh terharu bila kawan kawan Revival support aku
serious aku macam 'ohhhhh :') ' bila baca comment mereka
thank youu
Diana Husni
Zuhri Shah
Iffa Roslin
Athilah Dzulkefli
Izrel Ismail
Emeir Faez
Mira Bhrain
Hanafi Iskandar
Danny Ho ( -.- )

dan aku akan terus menjadi aku
( okay ayat yang ni geli )
dan berkata
ADA AKU KISAH?
( okay yang ni ala ala rempitz gitu )
xD

p/s : aku takkan lupa apa kau cakap. aah, aku memang tak hot, aku takde pakwe pon, tak laku langsung, aku bukan hotstuff, aku kasar, perangai aku macam lelaki, takde orang nak berebut aku pon, aku bajet hot, aku perasan cantik.
sampai hati kau.

Tuesday, November 16, 2010

mimpi indah lagi

tajuk agak gembira
tapi siapa sangka?
aku menangis dulu, kemudian baru tersenyum gembira
bersusah dahulu, bersenang kemudian
terima kasih kepada KAU yang buat aku menangis
sebab KAU lah DIA datang untuk buat aku tersenyum
terima kasih dan tahniah

terima kasih sangat sangat jugak kepada kawan-kawan yang mendengar masalah
there, mana KAU? mana KAU KAWAN BAIK?
haa kan dah emo :D

aku hanya perasan, aku tau
tapi kawan aku kata, berangan lagi bagus daripada menangis
jadi, tak salah kan?

" Dilaa, buah hati kantoi lagi. and guess what? he makes me smile, again. after all the bullshits someone has done. heeee :)"

"good :) mesti kau nyanyi lagu yg 'you make me smile~' hehehe. biarlah manusia tu, buah hati ada :)"

" yeah yeah. I should have known this earlier. tak payah layan manusia yang tak pernah appreciate kita "

"sangat betol. they don't even deserve to be called friends :)"

tulaa Ef
senang sangat percaya orang lagi.
senang sangat nak cerita macam macam kat orang lagi.
bukan orang, tapi seseorang.

aku mungkin perasan sorang-sorang
I don't even know the truth
oh I don't really care
as long as
I HAVE SOMEONE WHO CAN MAKE ME SMILE
and it is more than enough
:) (:

SENYUM - PAKCIK KRACKER
chorus
awak buat saya senyum macam matahari
jatuh dari katil
menyanyi macam burung
pening di kepala
berpusing macam rekod
gila-gila pada malam Ahad

awak buat saya menari macam bodoh
terlupa bagaimana nak bernafas
bersinar macam emas
buzz macam lebah
hanya teringatkan awak membuat saya gila
oh, awak buat saya senyum
awak buat saya senyum
awak buat saya senyum
<3


alhamdulillah
yeay yeay
:) (:

Monday, November 15, 2010

his hero

ada adik beradik perempuan seramai 6 orang memang seronok. so Sabtu malam haritu, kami pergi midnight movie kat One Utama. Kak Cik cadangkan kami tengok cerita Hachiko since kawan-kawan dia cakap cerita tu seriously sedih. Kak Dik yang memang pet lover sangatlah bersemangat, terus book tiket. jam 11.40 pm, cerita pon bermula.
mula-mula agak bosan cerita nie. agak slow. dalam hati aku cakap 'alahai bosannya'. beberapa minit lepas aku cakap macam tu je, dah start scene sedih. HAA AMBIK KAU, AKU MENANGIS NON-STOP. nak kata aku paling sensitif, tak. kenapa? lelaki yang duduk sebelah aku, lelaki yang duduk belakang aku pon menangis jugak okay. harap maklum.
dah masuk dalam kereta, aku terus text mereka mereka yang aku rasa bersesuaian nak aku suruh tengok cerita nie. tapi taktaula mereka-mereka tengok ke tak. lagipon, cerita nie International Movie, hanya GSC je yang ada. TGV takde kot, tak pasti. tengok tengok!
Photobucket
so, ini Kak Dik. rupa aku lebih kurang macam nie lah lepas keluar dari panggung tu. merah mata semua.
p/s : bawa tisu okay. and filem ini hanya bersesuaian dengan mereka yg berhati lembut dan cintakan binatang. yang lain? lebih baik jangan masuk tapi nak cuba nasib okay jugak :)

Saturday, November 13, 2010

Murni

Murni?
bukan nama anak Cik Limah dan Pak Meon kampung sebelah
bukan juga Taman Murni yang aku tinggal ketika setahun jagung dulu
apatah lagi nilai-nilai murni yang kita pelajari dalam Komsas di zaman sekolah

ia hanyalah kisah 3 sekawan yang penuh dengan sifat murni.
itu dia Arif Efnadia Ferlynda.

kesian Ferlynda, menjadi mangsa bahan kami.
maaf Ferlynda, lain kali kami buat lagi :D
dah nama pon Arif, ketua segala bahan.
segala rahsia cerita dan bahan terungkai.
tergelak terbahak-bahak kami, keluar segala ilmu MUET dalam diri.
seronok walaupun bukan pertama kali.
there, REVIVAL TETAP DI HATI :)

F : hari nie nak order banyak
A & E : *pandang pandang dan menolak siku*
F : eh sial la korang :O

A : eh eh, aku nak order air I Miss You lah
E : aku nak order I Love You
F : aku Be Happy

alahai so sweet kan kami?
HAHAHAHA

Photobucket

Photobucket
sperma siapa?
Astaghfirullahalazim :O
tu air tumpah, tengah galak bercerita.

okay sebenarnya taktau nak buat apa, aku post jela
-.-
p/s : Gori sayang, jangan jealous okay. nanti kau spend lah puas puas time kau cuti. kitaorang tak kacau nanti okay. and janji kau datang UM jenguk aku tau tau. saya sudah rindu :')

Thursday, November 11, 2010

jom layan jiwang

penganggur sepenuh masa, pekerjaan aku buat masa sekarang nie. aku taknak cakap aku bosan duduk rumah sebab aku rasa, lagi bosan duduk UM dalam bilik sorang-sorang menghadap buku-buku yang tidak beberapa nak menarik. duduk rumah boleh online kot, 24 jam aku online. haa ambik kau, kena tegur terus sebab asyik online. dah kata takde kerja nak buat? online jelaa :D

ber-Facebook
ber-Skype
ber-IM
dan dan
marathon movie
yawwww, I like youuu
( marathon movie kat YouTube je, takpayah bazir duit pergi wayang. Lynda dan Seri entah hilang mana, lambat sangat nak marathon movie kat Jusco )

I prefer Malay-Love-Movie
sokonglah filem Malaysia
(okay tak menyokong langsung kalau setakat tengok kat YouTube -.- )

filem pertama yang aku tengok
LAGENDA BUDAK SETAN
aku tau sangat lambat
apa aku kisah

Photobucket

Photobucket
Ya Allah kenapa lah cantik sangat Lisa Surihani nie :/

apa lagi, merembes lah air mata aku tengok cerita nie.
SANGAT SWEET OKAY FARID KAMIL
how love can change a bad boy
how distance can't separate two hearts
how love can't be stopped or be forced

" kau masih sayangkan Ayu? "
"aku takkan pernah berhenti mencintai dia "

awwwwwwwwwww :')

second movie
SEMERAH CINTA STILLETO
cerita nie slow dan sangat ringan jalan ceritanya
tapi boleh lah nak isi masa bosan

Photobucket

Photobucket
mereka lagi :D

cinta tidak kenal darjat dan harta
susah senang sama-sama lagi okay kan
nanti banyak benda boleh cerita kat anak-anak
( Ef berangan lagi, dah start dah. HAHA )

third movie
CINTA
ingat lagi tak cerita nie?
aku tak pasti bila, kalau tak silap time aku aku tingkatan 2 kot, 2006
5 cerita dalam satu filem
RASHIDI SANGAT SWEET OKAY, SAYA NAK SUAMI MACAM TU
DAN KALAU SAYA DAPAT, SAYA AKAN JADI MACAM FATIMAH ABU BAKAR
( Faiee, aku berangan lagi :D )
merembes lagi air mata, tapi kurang sikitlah sebab dulu dah merembes sekali
cinta kakak dan adik
cinta mereka yang berusia
cinta between strangers
aku ada angan-angan nak simpan rambut panjang macam Amani :D

" kadang-kadang orang yang paling kita sayang lah yang paling susah untuk disayangi"

"isteri bukan hak milik, tapi satu anugerah"
thumbs up ( Y )

Photobucket
<3

last but not least
movie yang aku dah tengok berjuta kali, mungkin
( tanya Revivalist macam mana aku sangap cerita nie )
3 cerita dalam satu filem
THUMS UP BABY ( Y ) ( Y )
SEPI

Photobucket
I adore her

Photobucket

Photobucket

PIERRE ANDRE PON SWEET JUGAK OKAY walaupun dah mati
yang nie pon merembes jugak air mata, sweet sangat lah, tak tahan


persoalannya
ada ke lelaki sebegitu sweet kat dunia ni lagi?
kalau lah semua cerita berakhir dengan happy ending?
nothing lasts forever

HAIH
to be continued

sahabat?

seronok bila kita ada kawan yang berbeza jantina. maksud aku kat sini, KAWAN BAIK. okay mendalam lagi, SAHABAT BAIK. get what I mean?

orang yang kita boleh cerita semua benda kat dia.
orang yang kita boleh cerita semua masalah kat dia.
orang yang kita boleh menangis depan dia.
orang yang rela nak berjaga malam nak dengar masalah kita.
orang yang sentiasa ingatkan kita tentang lelaki dan cinta.
orang yang boleh bergelak tawa bersama.
orang yang boleh sentiasa nasihat kita.
orang yang kita tidak kekok bersama.
orang yang sentiasa susah senang dengan kita.
TETAPI
tiada satu perasaan pon yang boleh merosakkan hubungan baik tu
dan once ada perasaan tu
itu bukan lagi sahabat baik
sebab semua perasaan tu hanya akan merosakkan sebuah persahabatan.

I have one
kitaorang rapat tapi kitaorang bukan pakwe makwe. kitaorang rapat sampai orang kata dia buah hati aku tapi kitaorang bukan tengah hangat bercinta. kitaorang rapat sampai Mama aku sendiri kata dia boyfriend aku tapi kitaorang tak lebih daripada seorang sahabat baik. kitaorang selalu bergayut bila masa sesuai tapi kitaorang takde perasaan lebih daripada itu.
alhamdulillah
semoga kita bersahabat selamanya

supposed to be two
walaupun tiga bulan je
well yeah, as I said before, perasaan perasaan yang tak sepatutnya lah yang dah merosakkan kami. dia pernah janji, BFF lah konon. end up? aku suruh dia cari orang lain so that aku tak hilang dia sebagai sahabat, kononnya. now? dah bahagia dengan orang lain dan lupa aku. okay tak, dia tak lupa aku, tapi aku yang lari daripada dia. aku bukan lari sebab kecewa aku ditinggalkan. aku just kecewa bila dia berubah lepas dah ada orang baru. dan sebab benda tu, aku menyampah dengan dia. sekarang? taktau apa cerita. biasalah, manusia berubah kan? I admit it.

used to be three
tempat baru, suasana belajar baru, kawan pon baru. again and again, perasaan perasaan yang sama yang datang rosakkan. entahlah, lumrah kehidupan kot. atau takde jodoh nak bersahabat lama dengan dia kan. hanya mampu doakan yang terbaik untuk dia dan teman baru dia. at least, kita jadi kawan. boleh kan?

my point of view
KAWAN
orang yang aku boleh jumpa bila-bila. tegur sapa lepas tu dah tak ingat muka, dah tak jumpa. tak rapat pon, tak boleh nak percaya nak cerita semua benda. jumlah yang ramai.
SAHABAT
jumlah berkurang. orang yang boleh aku cerita masalah peribadi. orang yang aku boleh tanya pendapat. orang yang aku percaya.
TEMAN
hanya seorang. aku boleh jadi diri aku sebenar depan dia. buah hati.

stop saying 'friends forever' if you don't think you are able to do that
don't promise 'I'll be a good listener' if one day you will leave me
don't make a deal 'no secret between us' if one day you will be a betrayer

Monday, November 8, 2010

mana tak mimpi indah?

ada orang bagitau aku berita gembira tadi
tersenyum-senyum aku sorang-sorang
tersengih-sengih sampai ke telinga
terus reblog gambar-gambar pasal love, smile, dream kat Tumblr
berseri-seri biji mata dah macam kaca
dah terus tak dapat tidur malam
dah terlompat-lompat terkinja-kinja

haishhh
EF, JANGAN GEMBIRA SANGAT
nanti kecewa lagi
okay fine, bertenang bertenang
:) (:

please be mine
please please please
xoxo

percutian - Part 1

permulaan yang baik
THUMBS UP (Y)
:) (:

6 November 2010
trip to Bagan Lalang
Hotel Sri Malaysia
2 rooms for 11 people
WOW

around 11 something kot, kami bergerak dari rumah. all of the kakak-kakak dan ipar datang rumah, had a breakfast dan bertolak. singgah beli kek kat Secret Recipe Nilai. dan seterusnya aku taktau apa jadi. aku tidur je sepanjang perjalanan, tengok-tengok dah sampai --'

celebrate birthday Kakak dan Nurin
HAPPY BELATED BIRTHDAY!
Photobucket

petang terus pergi pantai
dah lama oooo tak jejak pantai
SEDIKIT TERUJA, okay banyak.
Photobucket
can't you see the teruja-ness?
HAHA

Photobucket
enough -.-

lompat while ombak datang
bagi bontot kat ombak lah
melutut dan duduk, tengok siapa yang kena tolak dengan ombak paling jauh
(mestilah aku, kata pon aku paling berat --')

lepas tu bilas badan, sambung swimming pool kat hotel pulakkk
Kak Dik penakut dan Kak Cik sarat mengandung, tak join kami
Photobucket
main lawan siapa bernafas paling lama tapi masuk je, terapung balik.
masing-masing ringan sangat la tu kot :D

balik bilik, bilas bilas
kakak bawa syampu yang dah tinggal seciput cukup untuk dia sorang
so rambut aku dah macam sabut kelapa, dengan minyaknya. YA ALLAH.
bersiap bergossip dan malamnyaa, IKAN BAKAR! wooo.

Photobucket

dan pemenang untuk Melantak Paling Banyak jatuh kepada

KAK CIK DAN ABANG IZHAR!
Photobucket
jangan tertipu dengan tubuh kecik molek beliau

breakfast di bawah
mereka-mereka sambung mandi kolam
jalan-jalan di Ekspo
pukul 1, check out.
singgah makan Ayam Penyet kat Saujana Impian
WE HAD FUN
:) (:

tambahan

Photobucket
masing-masing nak rasa baby dalam perut Kak Cik menendang level belt hitam :D

khidmat servis kena bayar. plus, dah tutup tengah tengah malam. soo, kakak menggunakan pelampung sebagai bantal. kesiannnn.
(gambar takde, hilang entah siapa delete entahh --')

Photobucket
eh eh, nie kakak buat untuk pakwe dia lahhhh :)

<3

Sunday, November 7, 2010

reblog : Semester Satu

tengok Syafiq post blog pasal Semester Satu, aku pon terasa nak buat tapi macam malas-malas sikit. tiba-tiba Suffian pon buat jugak. mereka-mereka trigger aku nak post blog pasal Semester Satu aku kat UM jugak.
GRRRRRR!

aku tak ingat tarikh sebenar aku masuk UM since aku bukan pelajar ambilan pertama. at first, aku kat Matriks Selangor dulu, lepas 3 minggu baru aku dapat tawaran sebagai pelajar PASUM. so, aku tak lalui zaman orentasi di UM. mereka-mereka kata best tapi aku tak kisah pon sebab dekat Matriks dah cukup BEST dah. phewwww --"

well yeahhh, aku taknak masuk PASUM, sebenarnya.

okay jangan nak cerita masalah kat sini ye wahai cik Nadia.
lets continue with the stories.

minggu pertama aku jadi budak Hayat 1 sebab masa tu takde Group Tutorial lagi. dan kawan-kawan pon masih kawan SMSS. Lynda, Insyirah dan Fateen. most of the time, dalam DKU.
Photobucket

minggu kedua dah mula ada Group Tutorial
Hayat Dua
Group Y3

aku ingat lagi kelas pertama, kelas English. OMG, kelas serious senyap nak mati time tu. aku masuk lambat, time aku masuk tu semua tengah duduk diam, menghadap buku. pergggh, SKEMA SUNGGUH MEREKA, no comment. bila Madam Agatha masuk, kitaorang kena duduk dalam bulatan and ada speaking.
dan ini antara mereka-mereka yang aku sempat buat first impression
Adila dengan baju dan selendang pink dia : minah nie mesti girlish girlish
Azeati dengan slang Kelantan : alahai baiknye budak nie, sopan santun
Naqiuddin, speaking partner : banyak cakap sungguh
Amirul, groupmate : pemalu dan poyo
Wendy dan Che Wey yang hanya borak berdua : sombong
Suffian yang tak stop bercakap : peramah budak nie
siapa lagi ek yang aku sempat judge?
ITU HANYA FIRST IMPRESSION.
dah lama tu, aku sedar mereka semua gila-gila jugak.
hmmm, boleh laaa. HAHA

dan ini yang aku rapat

Adila dan Afifah
(jangan tanya macam mana aku boleh rapat dengan mereka. panjang ceritanya)
Photobucket
Epah dan Dila

Suffian dan Syafiq
(tempat menabur dedak :D )
Photobucket
Syafiq dan Pian

Faie, Che Wey, Wendy, Anwar, Nisa, Shaz, Eja, Amirul, Adi, Meor
dan ramai lagi
(takkan nak kena list kan semua kot? )

Photobucket
I adore her lesum pipit :)

Photobucket
nie groupmate Lab Physics
korang tengah buat apa tu? reka result? eh, kantoi :D

aku taknak cerita banyak sangat sebab Semester Dua tak habis lagi
apa-apa pon
thanks for cheering up my life guyss
:) (:

Saturday, November 6, 2010

awak awak

hey awak
eh awak
awak awak
eh bukan awak
satu lagi awak
bukan bukan, yang sebelah awak tu
sebelah lagi sebelah lagi
haa haa
eh bukan awak nie
awak tu
okay, awak yang nie.

tau tak saya terasa dengan awak?
tau tak saya berpura-pura senyum gembira?
tau tak awak dah berubah?
tau tak awak dah lain?
tau tak saya dah tak kenal awak sekarang?
kenapa awak macam nie?
sebab dia ke?
awak bergembiralah dengan dia
saya janji takkan kacau awak berdua
saya tak kesah pon awak dengan dia
saya doakan awak bahagia dengan dia
saya dah ada saya punya
awak tau kan?
saya dah pernah bagitau awak dulu
kalau awak masih ingat
awak orang pertama saya cerita
awak lain sangat sangat lah
saya nak awak yang dulu
perasan tak kita dah tak serapat dulu?
awak, saya sedih
awak buat saya terasa
awak buat saya menitis air mata
awak buat saya kecewa
awak oh awak
kenapa awak macam nie?
jangan risau, saya tak kacau awak dengan dia
saya ada saya punya
saya takkan tipu
:'(

Monday, October 4, 2010

sangat lambat, maaf.

it WAS Aunty Babe's daughter's day. eh silap, Aunty Babe's SON :D
it WAS Harryzal's day
it WAS 14th of September 2010
and I know IT'S VERY LATE. sorryyyyy :(

soooo, pada tanggal 14 September 2010,
aku memang berniat ingin menjadi manusia terakhir yang menge-wish manusia bernama Harryzal ini. reminder 15 minutes before 0000, 15 September 2010 aku buat supaya tidak terlepas.
namun begitu, MALANGNYAAAA, kakak dan anaknya tiba di rumah dan aku menjadi penyambut tetamu yang dikasihi. terlepas sudah.

kononnya, nak jugak pass kad dekat sesiapa. tapi, siapa? tiada siapa. jadi, simpan jelaaa. dengan niat next time kita jumpa, kad dapat bertukar tangan. BERJAYA JUGA, namun bukan pada 14 SEPTEMBER 2010. haihhh, lambat lagi. MAAF LAGI :(

ketiadaan idea untuk menulis kad menyebabkan aku rasa nak tulis dalam blog je. memandangkan Harryzal merupakan salah seorang rakan sekelas ku sepanjang 5 tahun. laptop buat masalah, dannnnnnnnn LAMBAT BETUL MEM-PUBLISH POST INI. MAAF DAN MAAF :,(

oh btw.
SELAMAT ULANGTAHUN KE 18
ee dah basi kan kannn, tauuu.
dengan lappy buat hal tak boleh tukar font besar kecik, haihhh. malang.

still,
saya berusaha dan akhirnya berjaya setelah 20 hari. Ya Allah, lambatnyaaa. terbuat JANJI MELAYU --'

Photobucket
soo, ini HARRYZAL.

- the only guy yang melayan aku punya kebudak-budakan
- Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas 4 Jaya 2008
- Setiausaha dan Penolong Setiausaha berwibawa Pahlawan 2009
- classmate for 5 years and jiran depan-belakang ketika Tingkatan 2 dan Tingkatan 5
what else? too many.

sayang kau Harry :)

Thursday, September 9, 2010

serba serbi Aidilfitri

aku taktau apa kena dengan mata aku. tidur awal bukanlah aku. melainkan hutang tidur yang perlu dibayar, kalau yang nie aku tidur 24 jam pon takpe.
padahal tadi aku dah selamat baring sambil memeluk bantal dan lampu dah selamat ditutup. lepas kakak cakap ' Ya, nak guna laptop tak?' aku dengan pantasnya bangun dan berlari ke arah laptop *sedikit hiperbola* dan online di sini. malam nie aku appear offline, malas, takde mood nak melayan orang-orang yang merepek. MAAF.

esok nak balik beraya dahhhh! tadi dah selamat packing barang semuaaa. OMG, cant waitt! Mama tak join balik Kelantan, Mama balik Muar terus. soo, maksudnya, esok Papa, Kakak, Adik dan aku. lepas Subuh bertolak, insyaAllahh.

" Ya duduk depan cop! " -adik dan kakak.

aku pon kurang faham. kalau Mama yang drive, semua nak berebut duduk depan. tapi kalau Papa, semua nak cabut lari ke belakang. alasan?

" adik nak baring kat belakang "-adik

" Ya kan yang paling kurang tidur kalau jalan jauh nie. Ya la teman Papa " -kakak

kadang-kadang aku rasa macam aku anak sulung. kakak kalau 8 jam perjalanan, 7 jam dia tidur. bangun cari tandas, cari makanan. soo, aku lah yang akan meneman Papa sepanjang 8 jam. baikkann aku 0:) tapi kadang-kadang tidur jugakkk. heheee

" Papa nak Ya jadi co-pilot Papa esokk " -Papa

" Ya, ingatkan Papa tu jangan bawa kereta laju-laju. Papa tu suka nak race race, marah kalau Papa bawa laju " -Mama
Font size

" okayyyyy -.- " -aku

tak kisahlaaa, yang penting selamat sampai :)

and, aku pon taktau bila lagi aku dapat online. aku kurang pasti kat Kelantan nanti wireless masih berfungsi ataupun tidak. soo, aku ambil kesempatan nie nak ucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN
keluarga
Revivalist
Pasum 2010/2011
have a safe journey
:) (:
with love,
efnadia fnd

Sunday, September 5, 2010

Kek Batik

cakap pasal makanan, aku memang suka. kalau lah badan aku bermetabolisme tinggi macam Futri atau pun Didie, dah lama aku melantak tak henti-henti.
but too bad, aku makan banyak sikit je, badan aku naik dengan banyaknya, tak kasi can sikit ponn :S
lepas tu, manusia mula menegur " ehh, Ef dah berisi sikitlahhh "
so aku pon mulalah taknak makan, sibuk nak berjogging petang-petang. diet lah konon. bila dah kurus balik, melantak semula. dan begitulah berulang.

straight to the point
okayyy, aku ada masalah besar.
aku tak dapat stop makan KEK BATIK

Photobucket

semalam dah beli 10 keping, dan aku menghabiskannya dalam masa satu malam
tadi beli lagi, dan sekarang tinggal 2 keping je.

masalahnyaa, nanti bazar dah takde, macam mana nak makan kek batik?
kena belajar buat sendiri la nie? okayy, tak sempat. padahal malas. apa nak jadi anak dara malas masuk dapur nie? fineeeeeee :O

siapa nak ajar aku buat kek batik?
ANYONE?
give me your recipe. padahal boleh je cari kat internet. malas punya pasal

please give me your contact number, thank youuu :)

okay nak pergi habiskan lagi dua keping kek batik yg tinggal. ciaooo :D

5 September

Happy Revival Day!
kita semua dah 18 dan dah nak masuk 18 dah
dulu mula-mula jumpa, sekor sekor kecik lagi
lelaki, suara pon tak pecah lagi
perempuan, kepeng-kepeng semuanya. lucah eh? :D

Photobucket

sooo, aku perasan sedikit perbezaan sejak dah tak bersekolah nie

1. dah tak payah nak sibuk undi-undi siapa jadi ketua kelas, ketua kebersihan, ketua keceriaan dan segala ketua yang kononnya nak menceriakan dan membersihkan kelas. sekarang hanya memerlukan seorang wakil lelaki, seorang wakil perempuan yang diberi nama 'class rep'
2. dah tak perlu menjerit-jerit mintak duit untuk beli pembalut meja, segala kertas warna untuk hiasan board ataupun locker.
3. dan tiada lagi wakil yang perlu mintak kelulusan keluar ke bandar daripada warden, kononnya nak pergi Tesco nak cari barang-barang hiasan kelas.
4. dan semestinya tiada lagi yang lelaki akan meminta tolong kaum perempuan membalut meja mereka. dan tiada gotong-royong kelas pada hari Sabtu mahupun Ahad.
5. tiada paksaan untuk turun prep di kelas pada malam hari dan Sabtu Ahad.
6. tida lagi perasaan takut untuk ber-dating memandangkan tiada lagi warden yang me-rounding. sungguh bebas UM, duduk kat cafe taknak naik-naik pon takpe.
7. tiada lagi paksaan untuk memakai tudung cotton atau tudung plain atau tudung berjahit tengah. nak pakai selendang atau tak bertudung pon takpe. suka hati kau lah.
8. tiada lagi paksaan untuk turun berbuka di Dewan Makan. taknak berbuka pon takpe.
9. tiada makanan disediakan untuk sahur, harap maklum :(
10. apa lagi? sangat amat sungguh banyak perbezaan okayy.

conclusion : EF RINDU SCHOOL-LIFE DIA
EF RINDU HOSTEL-LIFE DIA
EF RINDU KAWAN-KAWAN DIA
EF RINDU CIKGU-CIKGU DAN WARDEN :)
EF RINDU PAKWE DIA. OPPPS :D

REVIVAL TETAP DI HATI
forever will
:)(:

Saturday, September 4, 2010

tanggal 31, bulan 8

" .. 57, Merdeka Merdeka. ia pasti, menjadi sejarah "



HAPPY BIRTHDAY MALAYSIAA, YANG KE 53!

Photobucket

semoga aman sentiasa
semoga diberkati Allah
semoga kurang masalah negara mahupun dunia
semoga terus berkembang pesat dan menjadi negara maju. wawasan 2020!
semoga terus melahirkan insan berwawasan dan berjati diri
semoga kurang isu perkauman
semoga politik tak kotor sangat. oppps, isu sensitif. is it? :S

1 MALAYSIA
dah macam TV3 pulak.

since aku dah 18 tahun, aku dah mula peka dengan isu semasa. well yeahhh, 18 okayyy.
tapi, duduk UM, tak baca paper sangat. agak katak di bawah tempurung sedikit. but still, isu utama semestinya isu politik, kan? sudah sudah lah tuuu, mari berdamai. oh okay, aku taknak masuk campur hal politik. tak pasal pasal ada yang kena campak masuk lokap nie. aku tak kahwin lagi. oppps, eh tak, aku tak habis belajar lagi :P



by the way
Happy Birthday to my beloved LONG-LIFE FRIEND :)
Insyirah Tunai Shamsidi
my desk-mate for two years and classmate for five years :)
you are 18 girl, so act like 18
jangan clumsy inur okayy
jom couple, you single, I mingle :D
you deserve better opppssss
jom study score and kahwin. buat anak ramai-ramai!
this time, I tak cakap kumbang bukan seekor :P
Photobucket
I LOVE YOU SWEETHEART
:)



Saturday, August 28, 2010

examination vs AIDILFITRI

FINAL EXAM sudah semakin dekat
FINAL EXAM semakin hampir
FINAL EXAM 4 minggu lepas cuti raya
FINAL EXAM nanti, tiada discussion week
FINAL EXAM nanti, tiada soalan objektif
FINAL EXAM nanti, Ef semakin clumsy dan paranoid :S

AIDILFITRI juga bakal menjelang
AIDILFITRI sebelum FINAL EXAM
AIDILFITRI nie, UM cuti 2 minggu
AIDILFITRI nie, belum habis shopping lagi
AIDILFITRI nie, nak bergembira sakan
AIDILFITRI nie, nak kena baca buku :/

okayyy, TIDAK MENARIK. yes yes, sangat amat sungguh tidak menarik.
Physics 1 & 2
Chemistry 1 & 2
Algebra & Calculus
Biology Cell & Biology Reproduction and Ecology
TOTAL : 8 papers.

selamat mengulangkaji pelajaran di bulan Syawal yang mulia ini. SOBSSSSS :'(
I need someone to guide me. anyone? *sighhhh*

jangan terkejut kalau aku masuk Exam Hall nanti macam nie

Photobucket
lecturers, better sediakan soalan yang senang-senang. or you will find me like this in the Examination Hall. ini adalah satu ugutan :3

Sunday, August 8, 2010

Ramadhan


Ramadhan is coming soon and I am too excited
so people, lets do some changes
repent and pray to Allah
get yourself closer to Him
insyaAllah


o Allah, please shower me with your blessing. indeed of You, the most merciful and graceful

btw, I'll be missing my school-times-fasting-moments.
we went to bazaar ramadhan
we went to DM for sahur
we belanja each other
The Revival
and you.


p/s : do pray and wish me luck for my becoming mid-sem test.


Saturday, August 7, 2010

great and not great

seriously awesome!



Cuci The Musical 2

Papa got 5 tickets for VVIP seat since Pos Malaysia is one of the sponsors for this theatre-musical. soo, we had fun :)

Photobucket

Photobucket

p/s : dilarang makan di dalam hall, nanti kena sound :P


Experiment Biology - Reproduction

poor rat. rat or hamster? oh, I called her Halimah Jongang because of her two front teeth are seriously jongang and kuning :D

Photobucket

Photobucket



You've left me alone, dear roommate.

she'd got an offer to Maktab Perguruan somewhere in Melaka, so she accepted the offer and left me alone. so I did everything alone each and every single day including wake up in the morning. yes, I managed to wake up on time, so far. orang yg kononnya nak kejut everyday entah ke mana dissapear as always.

not cool. I repeat, not so cool :(
I am a loner and loser, sometimes. *sigh*

Photobucket



life goes on babe. and I am stronger than you thought.