Wednesday, December 30, 2009

30 December 2009

HAPPY BIRTHDAY, PAPA!
sweet 45
semoga business berjaya
papa cool
jangan marah-marah ok?
nanti pergi shopping lagi eh?
redha Ya pergi PLKN ok?
kita celebrate 31 Dec nanti, kami dah plan :)

Thursday, December 24, 2009

MEDAN, INDONESIA :)

19 Disember 2009 - 22 Disember 2009
( baca ikut slang Indonesia )

hari pertama
malam itu, aku gak bisa tidur. yaa barangkali terlalu excited utk ke Medan walau aku tau di sana gak ada apa-apa yg terlalu menarik.

flight jam 7.20 pagi, jadi kami harus tiba 2 jam sebelum.
4 pagi papa sudah ketuk pintunya dan kami bersiap.

kami tiba sekitar jam 9 waktu Medan. terlalu awal kerana kami seharusnya check-in di hotel jam 12 tengah hari. jadi, kami mengambil keputusan untuk berjalan-jalan di Pajak Ikan.

Photobucket
Airport Medan

Photobucket
"selamat datang pak. dari Malaysia ya? kedai baru bukak, tamu pertama saya kasi harga super-sial ( special ) " ;DD

kemudian, kami makan makanan Padang di Restoran Garuda.
malamnya, jalan-jalan di Sun Plaza.

hari kedua

kami bangun awal.
jam 6 waktu Indonesia kerana hari ini kami akan ke Lake Toba di mana mengambil masa lebih kurang 4 jam ke sana. capek bangat!

Photobucket
Lake Toba

Photobucket
:)

Photobucket
hujung Lake Toba

Photobucket
melantak durian di Pasar Buah

kemudian, kami ke Brastagi dan Pasar Buah.
malamnya, kami makan makanan Sunda.

MALANGNYA
Photobucket
tyre pancit ;DD

hari ketiga dan keempat

gak banyak aktiviti.
ke Pajak Ikan kerna Mama mahu beli kainnya.
ke Matahari dan makan makanan Jawa- Ayam Penyet.
sedap sekali :)

Photobucket
ayam penyet sedap, seriously :)

kami pulang ke Malaysia! :)
ohhh, sweeet homeeee.

Photobucket
bye Indonesia.
Air Asia lembab, delay -.-

ISTILAH-ISTILAH DI INDONESIA

hati-hati, daerah rawan kecelakaan
hati-hati, kawasan kemalangan

doorsmeer
cuci kereta

banyak tikungan dan rawan longsor
banyak selekoh dan cerun bukit

narkoba
dadah

peduli keselamatan anda
jaga keselamatan anda

apotik
farmasi

beli 1 gratis 1
beli 1 percuma 1

nasi uduk
nasi lemak

disiplin sebagian daripada iman
ha? haha.


HAHA
:)

i miss you too :)

Tuesday, December 15, 2009

Bakal Wirawati Negara :)

National Service Pictures, Images and Photos


Semakan Online
Semakan Status Terpilih Dan Semakan Penempatan Bagi Kump. 1 Siri 7/2010

NAMA : MY NAME
NO. KAD PENGENALAN : MY IC NUMBER
KUMPULAN : 1
PUSAT BERKUMPUL : PERHENTIAN BAS KAJANG, JLN REKO, KAJANG
NEGERI PUSAT BERKUMPUL :
NAMA KEM : KEM ULU PARI, REMBAU, NEGERI SEMBILAN
ALAMAT KEM : KEM ULU PARI AQUA VILLAGE KAMPUNG GADONG KOTA
POSKOD KEM : 71350
BANDAR KEM : REMBAU
NEGERI KEM : NEGERI SEMBILAN
TARIKH LAPOR : 02-JAN-2010
MASA LAPOR : 09:30 AM
CATATAN :

dah sedia fizikal and mental.
tunggu dapat surat je sekarang.
oh yeeeaaaaaah, BERKHIDMAT UNTUK NEGARA!

Monday, December 14, 2009

Monday, 14 December 2009

there, pre-Family Day ;)
we had fun, soo much fun!
lupa sekejap segala masalah, haha.
these are the pictures
Photobucket
makcik makcik duduk bergossip. ajak mandi taknak.
Photobucket
budak kecik nie mandi sampai demam. angkat naik nangis-nangis.
Photobucket
ohhh, too bad. nasi lemak tu mentah tak cukup masak. kesah ape? lapar ;DD
Photobucket
cousins best :)

main-main air, then jumpa 3 ekor katak bapak gemoook! baling-baling batu bajet berani. katak tu lompat semua lintang-pukang lari ;DDD
ohhh, so much funnnn!
btw, we miss youu, Papa
:)

Saturday, December 12, 2009

gila.

camat cejahtere...ai...name ite ScHaLiP aB-dOuLe AcHaD mIn YaYeN....cepalo tpo cepalo btoi...na tao name yg betoi2...mcj jea...ite umo enyam beyash...chikatan yempat jew...chekula kat MaTaB yEnDaH cAiN mAlA pAcIr ChAlAk,PeYaK.........

chinte ite…
numor catu....chintai ya maha panchipta...
numor nue...chintai kuarge n nili chendili...
numor nige...chintai kawan kalib...
numor yempat...chintai kekacih n mucuh ketat...
numor lime...chintai kawan byashe...
numor enyam...chintai shedale sheshama manusyia...
numor jujuh...chintai ayam chekitar...
numor yapan...chintai chegala chiptain ya maha penchipta
numor cembilan...chintai ape yang buyeh dchintai...
thanks to didie yg bagi benda nie.

kadang-kadang aku pelik dgn org yg tak pandai mengeja nie. tak pergi sekolah ke apa ha kauu? aku tak taula sejak bila huruf 'T' jadi 'J', 'S' jadi 'C', 'L' jadi 'Y'. nak tukar sikit sikit takpe tau, nie dah tahap kronik dah. kesian mak bapak kau hantar pergi sekolah, nie hasilnya. kau ingat kau comel guna macam tu? eee.

Wednesday, December 9, 2009

Girls Day Out - 9 December 2009

ohhh, saya : Nor Izzati : Nur Iffah : Nur Athilah (oh macam aku je takde NUR) pergi Mid Valley. sangat seronok, movie movie shopping! :))

we watched New Moon & Phobia 2.
Zati and I like Jaacob
Tilot and Iffah suka Edward. boooo ;p

and,
shopping!


komuter terlepas tiga kali. terjumpa Adam & Khalis.
balik dengan Si Lalat :)
thanks untuk bantal LOVE tu <3