Friday, May 8, 2009

paintball. sirap tebu.

oh, finally! saya tulis blogg. miss it babe :))

minggu minggu lepas, sekolah saya mengadakan hari keusahawanan. kami, THE REVIVAL kena buat something utk tambah duit batch. so, kami decide utk buat game paintball. tapi, yg menariknya, kami bukan guna 'paint' seperti namanye. guess what? kami guna kordial sirap and tebu utk jadikan sbg 'paint'. kreatif huh? yeah, itu idea my bestfriend, syiroo ;)

sebelum hari yg ditetapkan.
kami bertungkus lumus menyiapkan 'paint'. petang dan malam. dalam masa 3/4 hari, kami dpt siapkan dlm 2000+ 'paint'. wahhh, macam2 dugaan. penat, tension, frust semua ade. kami tumpang kat stor dlm koperasi. the 2nd day tu, kteorang tengok 'paint' yg kami buat bocor/pecah,tak sure. time tu dah takde keyakinan nak teruskan. tapi, tak bolehla buat kerja separuh jalan kan? lagipon dah kecoh2kan. kang tak jadi buat segan jee. huhuuu..

hari pertama.
kami start perlawanan petang tu. setiap kumpulan ada 5 org ahli, rm2 seorang. alhamdulillah, hari pertama mendapat sokongan yg menggalakkan esp drpd junior form1 and form2. katenyelahhh. saya takde sbb keluar pergi carefour cari barang. so tak dapat nak tengok ape jadi. tapi mmg ramai org lahh kat court perlawanan tuu. :)

hari kedua.
ok, petang nie saya bertugas. malangnya, tak beberapa mendapat sambutan. mungkin sbb org malas nak turun. hari panas terik. hahah. tapi adelahh jugakk lebih 10 kumpulan yg datang. ade satu kumpulan tu, lelaki vs perempuan, form 1. sorang budak perempuan tu menangis sbb kena attack ngn bdk lelaki. hahah. tak kuat tak payah main dik oii..
hari tu merupakan hari terakhir, jadi kami decide utk habiskan semua 'paint' yg kami buat. jadi, kami decide utk habiskannya dgn baling antara batchmate. wahhhhh, it was sooo so funn! sumpah. agak sakit bila kena baling ngn budak boys but, who cares? i dont mind, the most important is i can spend my time with them happily. hahahhh. kami sgt gembira hari tu. bella and syiro basah kuyup. my handsocks colour putih turns to red sbb kordial sirap pekat. yuckkks! (sampai sekarang tak guna ;)) takpe takpe, yg penting.. gembira! I LOVE YOU REVIVAL! :))

Photobucket
we had funn! :)

Photobucket
creativity.

No comments:

Post a Comment