Saturday, April 11, 2009

memalukan!

hohoo. kalau boleh tak mau ingat langsung pasal nie. tp, nak cerita jgk.
ok ok. ianya bermula hari khamis. tgh tengok u-15 lompat tinggi ( pahlawan 1st ) then tiba2 masyit dtg and cakap "weyh ep. kawad krs next week" "ha? gile ape weh? pape pon tak bwt lg nie" "tu la pasal aku pon baru tau" can u imagine? lagi 4hari nak bertanding baru dpt tau? dahla hari ahad tu sukan. nasib baek isnin cuti bolehla berlatih kurang drpd 12hours kan. haha.
pada hari pertandingan, budak pkbm bertanding sekali. thank God kami naik bas aircond and pkbm naik coster. setibanye kami di sana, dah gelabah gile sbb peserta laen bertanding nak menang. kami just bertanding nak sijil ;D permulaan okay. org kate jalan dah smart. TAPI, sampai je part belok, jalan perlahan, segalanya hancur. kantoii! semua org sekeliling tu tepuk tgn (tepuk mengejek) sambil "wooo woo". bala segan gle. then, kami dpt isyarat "belok ke kiri ke belakang jalan" means that saya jd org depan. shitt. ape nie? time latihan tak pernah tau pon? dgn selamba buat muka tak tau malu so jalanla dgn confident nye. jalan3 dah nak smpai garisan tp nape si masyit nie tak koman suruh pusing nie? saya pusing belakang, tengok2 no one with me. rupanye dieorg dah lama pusing and jalan and left me behind. ya Allah. saya terpakse berlari utk masuk barisan balik. the boys up there were laughing. shit. next, formasi plak. semua blank2 siyes hancur gle. again, kami dpt tepukan yg gemuruh. lastly, keluar! heaven! then, mereka tanye "sekolah mane? sekolah mane?" "adelaaa" tu je yg mampu kami jwb utk tidak memalukan nama sekolah.
balik sekolah, budak pkbm dah kecohkan yg ade org tertinggal kat belakang. tp dieorg tak tau sape. haha. ade sstgh ejek 'ohana' which means family. family means no one left behind. makan dalam. haha. THE MOST EMBARASSING MOMENT IN MY LIFE. its okay. experience ;)

No comments:

Post a Comment