Saturday, April 11, 2009

memalukan!

hohoo. kalau boleh tak mau ingat langsung pasal nie. tp, nak cerita jgk.
ok ok. ianya bermula hari khamis. tgh tengok u-15 lompat tinggi ( pahlawan 1st ) then tiba2 masyit dtg and cakap "weyh ep. kawad krs next week" "ha? gile ape weh? pape pon tak bwt lg nie" "tu la pasal aku pon baru tau" can u imagine? lagi 4hari nak bertanding baru dpt tau? dahla hari ahad tu sukan. nasib baek isnin cuti bolehla berlatih kurang drpd 12hours kan. haha.
pada hari pertandingan, budak pkbm bertanding sekali. thank God kami naik bas aircond and pkbm naik coster. setibanye kami di sana, dah gelabah gile sbb peserta laen bertanding nak menang. kami just bertanding nak sijil ;D permulaan okay. org kate jalan dah smart. TAPI, sampai je part belok, jalan perlahan, segalanya hancur. kantoii! semua org sekeliling tu tepuk tgn (tepuk mengejek) sambil "wooo woo". bala segan gle. then, kami dpt isyarat "belok ke kiri ke belakang jalan" means that saya jd org depan. shitt. ape nie? time latihan tak pernah tau pon? dgn selamba buat muka tak tau malu so jalanla dgn confident nye. jalan3 dah nak smpai garisan tp nape si masyit nie tak koman suruh pusing nie? saya pusing belakang, tengok2 no one with me. rupanye dieorg dah lama pusing and jalan and left me behind. ya Allah. saya terpakse berlari utk masuk barisan balik. the boys up there were laughing. shit. next, formasi plak. semua blank2 siyes hancur gle. again, kami dpt tepukan yg gemuruh. lastly, keluar! heaven! then, mereka tanye "sekolah mane? sekolah mane?" "adelaaa" tu je yg mampu kami jwb utk tidak memalukan nama sekolah.
balik sekolah, budak pkbm dah kecohkan yg ade org tertinggal kat belakang. tp dieorg tak tau sape. haha. ade sstgh ejek 'ohana' which means family. family means no one left behind. makan dalam. haha. THE MOST EMBARASSING MOMENT IN MY LIFE. its okay. experience ;)

sukan sukan

tanggal 29 mac 2009, sekolah saya telah mengadakan 'hari sukan tahunan' utk kali yg ke berapa entah. tak kesahla. tp, before tu dah ade beberapa acara dijalankan. banyak jugak pahlawan dpt medal katenye. entahlahh. yg penting saya tak masuk ape2 acara. yeah. simply because 2nd team for 4x100 and 4x400 dibatalkan a few days before hari sukan. cehhh! tak tau nape.. but its quite mengecewakan lahh. yela, this year is my final year at smss so at least i can get involve in any acare lahh kan? dd felt it too. hoho. frust frust frust! takpelahh dah lepas. urmm.. saya dan dd jd pemegang bunga manggar. so we decided to wear a baju kurung kain songket and walk along the track. at least, kami pijaklahh track tu kann. at least. haha. but, pagi2 lagi dah ade org buat saya marah. pagi tu saya diamanahkan oleh cikgu utk uruskan makanan utk bdk pahlawan. so saya menjalankan tugas dgn baek la. tp, the one yg diamanahkan jge skali dgn saye duk sibuk make up make up. hey, come on lahh. tolong aku dulu then kau make up lah lawa2 kan? so disebabkan sibuk2 angkat air, belakang baju dah lencun and evryone tegor esp the junior " kak ep nape basah sgt belakang?" mula2 diam jela kan tp lama2 bengang then i just said "saya budak rajin buat kerja sorang2" helll. just shut up boleh tak? pagi2 dah buat aku emo. ah malas ingatlah. yg penting, pahlawan 1st utk kawad kaki walaupun bukan 1st keseluruhan. :))


its okay its alright, come on lawa fight fight fight!

Photobucket
saya setiausaha berjaya :))