Wednesday, December 30, 2009

30 December 2009

HAPPY BIRTHDAY, PAPA!
sweet 45
semoga business berjaya
papa cool
jangan marah-marah ok?
nanti pergi shopping lagi eh?
redha Ya pergi PLKN ok?
kita celebrate 31 Dec nanti, kami dah plan :)

Thursday, December 24, 2009

MEDAN, INDONESIA :)

19 Disember 2009 - 22 Disember 2009
( baca ikut slang Indonesia )

hari pertama
malam itu, aku gak bisa tidur. yaa barangkali terlalu excited utk ke Medan walau aku tau di sana gak ada apa-apa yg terlalu menarik.

flight jam 7.20 pagi, jadi kami harus tiba 2 jam sebelum.
4 pagi papa sudah ketuk pintunya dan kami bersiap.

kami tiba sekitar jam 9 waktu Medan. terlalu awal kerana kami seharusnya check-in di hotel jam 12 tengah hari. jadi, kami mengambil keputusan untuk berjalan-jalan di Pajak Ikan.

Photobucket
Airport Medan

Photobucket
"selamat datang pak. dari Malaysia ya? kedai baru bukak, tamu pertama saya kasi harga super-sial ( special ) " ;DD

kemudian, kami makan makanan Padang di Restoran Garuda.
malamnya, jalan-jalan di Sun Plaza.

hari kedua

kami bangun awal.
jam 6 waktu Indonesia kerana hari ini kami akan ke Lake Toba di mana mengambil masa lebih kurang 4 jam ke sana. capek bangat!

Photobucket
Lake Toba

Photobucket
:)

Photobucket
hujung Lake Toba

Photobucket
melantak durian di Pasar Buah

kemudian, kami ke Brastagi dan Pasar Buah.
malamnya, kami makan makanan Sunda.

MALANGNYA
Photobucket
tyre pancit ;DD

hari ketiga dan keempat

gak banyak aktiviti.
ke Pajak Ikan kerna Mama mahu beli kainnya.
ke Matahari dan makan makanan Jawa- Ayam Penyet.
sedap sekali :)

Photobucket
ayam penyet sedap, seriously :)

kami pulang ke Malaysia! :)
ohhh, sweeet homeeee.

Photobucket
bye Indonesia.
Air Asia lembab, delay -.-

ISTILAH-ISTILAH DI INDONESIA

hati-hati, daerah rawan kecelakaan
hati-hati, kawasan kemalangan

doorsmeer
cuci kereta

banyak tikungan dan rawan longsor
banyak selekoh dan cerun bukit

narkoba
dadah

peduli keselamatan anda
jaga keselamatan anda

apotik
farmasi

beli 1 gratis 1
beli 1 percuma 1

nasi uduk
nasi lemak

disiplin sebagian daripada iman
ha? haha.


HAHA
:)

i miss you too :)

Tuesday, December 15, 2009

Bakal Wirawati Negara :)

National Service Pictures, Images and Photos


Semakan Online
Semakan Status Terpilih Dan Semakan Penempatan Bagi Kump. 1 Siri 7/2010

NAMA : MY NAME
NO. KAD PENGENALAN : MY IC NUMBER
KUMPULAN : 1
PUSAT BERKUMPUL : PERHENTIAN BAS KAJANG, JLN REKO, KAJANG
NEGERI PUSAT BERKUMPUL :
NAMA KEM : KEM ULU PARI, REMBAU, NEGERI SEMBILAN
ALAMAT KEM : KEM ULU PARI AQUA VILLAGE KAMPUNG GADONG KOTA
POSKOD KEM : 71350
BANDAR KEM : REMBAU
NEGERI KEM : NEGERI SEMBILAN
TARIKH LAPOR : 02-JAN-2010
MASA LAPOR : 09:30 AM
CATATAN :

dah sedia fizikal and mental.
tunggu dapat surat je sekarang.
oh yeeeaaaaaah, BERKHIDMAT UNTUK NEGARA!

Monday, December 14, 2009

Monday, 14 December 2009

there, pre-Family Day ;)
we had fun, soo much fun!
lupa sekejap segala masalah, haha.
these are the pictures
Photobucket
makcik makcik duduk bergossip. ajak mandi taknak.
Photobucket
budak kecik nie mandi sampai demam. angkat naik nangis-nangis.
Photobucket
ohhh, too bad. nasi lemak tu mentah tak cukup masak. kesah ape? lapar ;DD
Photobucket
cousins best :)

main-main air, then jumpa 3 ekor katak bapak gemoook! baling-baling batu bajet berani. katak tu lompat semua lintang-pukang lari ;DDD
ohhh, so much funnnn!
btw, we miss youu, Papa
:)

Saturday, December 12, 2009

gila.

camat cejahtere...ai...name ite ScHaLiP aB-dOuLe AcHaD mIn YaYeN....cepalo tpo cepalo btoi...na tao name yg betoi2...mcj jea...ite umo enyam beyash...chikatan yempat jew...chekula kat MaTaB yEnDaH cAiN mAlA pAcIr ChAlAk,PeYaK.........

chinte ite…
numor catu....chintai ya maha panchipta...
numor nue...chintai kuarge n nili chendili...
numor nige...chintai kawan kalib...
numor yempat...chintai kekacih n mucuh ketat...
numor lime...chintai kawan byashe...
numor enyam...chintai shedale sheshama manusyia...
numor jujuh...chintai ayam chekitar...
numor yapan...chintai chegala chiptain ya maha penchipta
numor cembilan...chintai ape yang buyeh dchintai...
thanks to didie yg bagi benda nie.

kadang-kadang aku pelik dgn org yg tak pandai mengeja nie. tak pergi sekolah ke apa ha kauu? aku tak taula sejak bila huruf 'T' jadi 'J', 'S' jadi 'C', 'L' jadi 'Y'. nak tukar sikit sikit takpe tau, nie dah tahap kronik dah. kesian mak bapak kau hantar pergi sekolah, nie hasilnya. kau ingat kau comel guna macam tu? eee.

Wednesday, December 9, 2009

Girls Day Out - 9 December 2009

ohhh, saya : Nor Izzati : Nur Iffah : Nur Athilah (oh macam aku je takde NUR) pergi Mid Valley. sangat seronok, movie movie shopping! :))

we watched New Moon & Phobia 2.
Zati and I like Jaacob
Tilot and Iffah suka Edward. boooo ;p

and,
shopping!


komuter terlepas tiga kali. terjumpa Adam & Khalis.
balik dengan Si Lalat :)
thanks untuk bantal LOVE tu <3

Saturday, September 19, 2009

finally.

and at last all the pictures have been burned
and all the past is just a lesson that we've learned
-Dont Forget, Demi Lovato

its over
yes, totally over
you said goodbye
did you forget?
and me here
cried, full of tears
they asked me to forget you
but I didn't know why
it was so hard to be done
everytime I went to school
walked at the corridor
I saw everything
it was you in my mind
but now,
someone has changed my perception
no promises between us
as long as we are happy
thats more than enough already :)

Friday, September 18, 2009

curious.

i was thinking
do all guys are the same?
they do not appreciate the girl
when he got it
but, he desperately came
when the girl has found the new one
at that time, it was too late for him
even for being a friend
love, very love
but, once the love turns to hate
there is no forgiveness
empty space has been replaced
forget the pasts
think for a better day tomorrow
with your loved one.
I LOVE YOU manis :) <3


selamat hari raya, btw :)

Saturday, July 25, 2009

sweet 17 on 17th July :) lucky number seven.

thank you soo very much to those who wished me for my 17th birthday. and thanks for the suprised given. i really appreciate that, seriously kawann :)) thanks alsoo for the gifts. oh too many thanks i wrote. never mind. it shows how i appreciate them :)

AMIRAH, thanks for the cute-cow-pillow. lupe nak bgtau kau yg aku dah tukar nama utk bantal tuu. i named it Moo-moo not Beary dahh. yeah, simply because senang nak panggil. jgn ambil hati okay? I LOVE YOU MORE, love :) thanks for being my stay up friend ;)

ATHILAH, thanks for the big-pinky-pencil case. aku dah gune dah. kau pon nampak kan? berubah tak personaliti aku sikit? hopefully, the answer is yes. haha macam takde effect je kan? thanks thanks. thanks for being one of my bestfriend dear :)

HARRYZAL, thanks for the big-silver-shiny-bag. kau nak perli aku eh? nak suruh aku bawa telekung time pergi shopping eh? ;D joking. thanks tretettet. tak tau nak balas apa untuk birthday kau nanti. ayah aku kate nnt baru cari, busy sekarang. tak gune lagi bag tuu, sayang nak gune. nantilah time event yg sesuai sikit. btw, thanks for being my chemistry deskmate :)

FUDHAIL, thanks for the nice-box-two-love-novel. ohhh, how sweeet :) ex-balak aku pon tak kasi hadiah macam tu tauu. haha. thanks kat mak kauu sbb belikan hadiah. thanks kat kau sbb tolong sampaikan hadiah. hahaha. jgn tidur dalam kelas. thanks for being a good friend :)

BEAR, DANIAL, ASLE, thanks for the music box. ohhh, sgt sgt sweet tak tipu. aku selalu dengar benda tuuu sbb lagu tu lagu favourite diaaa. it reminds me of him tauu. ahahahaah. stupid me. thanks thanks. semoga korang semua gembira dgn partner korang ye. thanks friends :))

BADRUL, HANAFI, DZUL, thanks for the chocolate. walaupun kecik, aku tetap hargai tau takk. aku tau sorang seringgit tiga kann? aku dah tau harga dah. thanks okay :)

IZZATI, thanks for the orange-phone-holder. tau tau je aku memerlukan kannn. thanks zatom :))

C-2.9 09 MEMBERS, NASFATI ESPECIALLY, thanks for the suprise. walaupun aku hampir demam sebab air sabun and bedak tuuu, aku still appreciate. nas, thanks cake and hadiah tuu. KIKI, thanks kad and chocolate tau. akak dah makan habis dah :)) ngeee. thanks sbb jadi dormmate yg sgt sgt best! :))

THE REVIVAL 0509, kawan! thanks utk suprise itu -.- busuk tau tak telur tu. saju, tudung, seluar sampai sekarang bau telur tau tak? cehhhhhh. takpe takpe. saya tetap SAYANG kamu semua :) 8 biji ye? tunggu laaaa siapa birthday tak lepas lagi tu. ha sekali lagi. thanks sbb datng makan cake :) kite kena kejar lipas kannn. hmmmm. again, tunggu la siapa yg tak celebrate birthday lagi tuu. siap korang. SAYANG KAMU SEMUA YE :)

others, thanks for makanan, chocolate, kad, wish, etc. oh i love you all :)

anonymous, hye. thanks for the toy. i named it SPOOKY and i called it POOKY :D. eh, seriously takut tgk patung tuuu. errr, btw, who are you? huhu. tak kesah pon hadiah mcm tu, still appreciate :) thanks.


THANK YOU PEOPLE :))

PLKN :)

yeah, finally. UPDATED.



it was 30th of JUNE 2009, prep hours. everyone was doing their homework, included me. but seriously, i was really not in mood. the class was soo quiet. Bella was on my left chatting with Bear. Capek was in front of me sharing his secret with Syiro. Suddenly, there was a shout from Usaha class. i was like " urgggh, Usahaaaa.." ignored it. then, again, "hooowaaaaa!" Rom went from Usaha then he said "Iqbal, Azah, Asle dapat PLKN doh". i was like "ha? dah tau ke?". everyone started to check theirs. yeah, me and Syiro tooo. i borrowed Harry's phone, Syiro also. around 5 minutes, there was a message. Harry opened it then he said " EP, KAU DAPAT!" another message received "SYIRO KAU DAPAT JUGAKKK!" i was blank. "ha? seriously? owh, ok" then i smiled :))



the message said :

" RM 0.20 PLKN : TAHNIAH ( MY IC NO ) ( MY FULL NAME ) TERPILIH MENYERTAI PLKN SIRI 7/2010 "



btw, Didie and i really hope that WE will go to Sabah or Sarawak. macam pelik kan? but, i really like it. or tak pon Johor lahhh. berdikari sikitt :D think positive babeee :)

saya HITAM MANIS balik dari PLKN nanti :DD BERKHIDMAT UNTUK NEGARA! :)

Thursday, June 25, 2009

dear friend,

i know im not a good friend for you. our friendship not as close as dulu dah. i know thats all my fault. i treat you badly as my friend. hah, again. my fault. and i feel so regret for that, until now. ok, you deserve them as your new bestfriends. not like me. well, actualy, aku terasa dgn kau. yeah, since gantung2 punya hal nie. you ignored me and spent time with your 'gantung' friend tu. but i acted like normal, macam tak kisah. then, i lepak surau malam2 nak study and i spent my time with them. yeah, i know you know who are them kan? ok then, kita org share secret together. and kita org makin rapat, kita makin renggang. plus, you spent your prep malam with your loved ones. but, i dont blame you because i know thats feeling. me did it too dulu. *sigh. kita makin far apart. perasan tak? semua org pon perasan. my dormmates keep asking me about that. but i just said "yeke? biasa je" ahah, hipokrit lagi sekali. im trying to get the old you back but i dont think that i can get it. i know you are happy with them now. its okay, just continue with that. im happy when you are happy. hopefully, our friendship will be normal back because i miss all the moments we spent together dulu. im so so sorry. hopefully, you will read this blog. oh, forget it. takde sape pon kawan aku yg tau aku ada blog nie. haha macam cerita melayu dah nie. hmmmm, i miss you friend.



A friend is one who knows you and loves you just the same.

Friday, May 29, 2009

happy teacher's day to all teachers!

semalam sekolah saya menyambut hari guru. happy teacher's day!

ok, the day before tu, saya baru dapat tau yg batch Genesis, Vermillious and The Revival kena buat persembahan. disebabkan batch saya mmg terkenal dgn penyanyi2 jadi cikgu minta kami buat persembahan nyanyian. tapi kami dpt tau yg Vermillious pon nak buat nyanyian so kami decide utk buat lain drpd yg lain iaitu menyanyi and lakonan. kami menceritakan tntg perjalanan hidup batch kami drpd tingkatan1 hingga sekarang.
urm, guess what? saya berlakon dan jadi cikgu. haha. takde preparation langsung. berlatih 2 kali and thank God, kami berjaya. alhamdulillah, semua berjalan lancar! a few teachers menangis. and teacher alice called me 'cikgu' and asked 'do u want to be a teacher?' haha ;p fuhhhh. alhamdulillah, again. :)

happy teacher's day especially to all teachers of SMSS :))

reminder : masukkan video lakonan.

Friday, May 8, 2009

paintball. sirap tebu.

oh, finally! saya tulis blogg. miss it babe :))

minggu minggu lepas, sekolah saya mengadakan hari keusahawanan. kami, THE REVIVAL kena buat something utk tambah duit batch. so, kami decide utk buat game paintball. tapi, yg menariknya, kami bukan guna 'paint' seperti namanye. guess what? kami guna kordial sirap and tebu utk jadikan sbg 'paint'. kreatif huh? yeah, itu idea my bestfriend, syiroo ;)

sebelum hari yg ditetapkan.
kami bertungkus lumus menyiapkan 'paint'. petang dan malam. dalam masa 3/4 hari, kami dpt siapkan dlm 2000+ 'paint'. wahhh, macam2 dugaan. penat, tension, frust semua ade. kami tumpang kat stor dlm koperasi. the 2nd day tu, kteorang tengok 'paint' yg kami buat bocor/pecah,tak sure. time tu dah takde keyakinan nak teruskan. tapi, tak bolehla buat kerja separuh jalan kan? lagipon dah kecoh2kan. kang tak jadi buat segan jee. huhuuu..

hari pertama.
kami start perlawanan petang tu. setiap kumpulan ada 5 org ahli, rm2 seorang. alhamdulillah, hari pertama mendapat sokongan yg menggalakkan esp drpd junior form1 and form2. katenyelahhh. saya takde sbb keluar pergi carefour cari barang. so tak dapat nak tengok ape jadi. tapi mmg ramai org lahh kat court perlawanan tuu. :)

hari kedua.
ok, petang nie saya bertugas. malangnya, tak beberapa mendapat sambutan. mungkin sbb org malas nak turun. hari panas terik. hahah. tapi adelahh jugakk lebih 10 kumpulan yg datang. ade satu kumpulan tu, lelaki vs perempuan, form 1. sorang budak perempuan tu menangis sbb kena attack ngn bdk lelaki. hahah. tak kuat tak payah main dik oii..
hari tu merupakan hari terakhir, jadi kami decide utk habiskan semua 'paint' yg kami buat. jadi, kami decide utk habiskannya dgn baling antara batchmate. wahhhhh, it was sooo so funn! sumpah. agak sakit bila kena baling ngn budak boys but, who cares? i dont mind, the most important is i can spend my time with them happily. hahahhh. kami sgt gembira hari tu. bella and syiro basah kuyup. my handsocks colour putih turns to red sbb kordial sirap pekat. yuckkks! (sampai sekarang tak guna ;)) takpe takpe, yg penting.. gembira! I LOVE YOU REVIVAL! :))

Photobucket
we had funn! :)

Photobucket
creativity.

Saturday, April 11, 2009

memalukan!

hohoo. kalau boleh tak mau ingat langsung pasal nie. tp, nak cerita jgk.
ok ok. ianya bermula hari khamis. tgh tengok u-15 lompat tinggi ( pahlawan 1st ) then tiba2 masyit dtg and cakap "weyh ep. kawad krs next week" "ha? gile ape weh? pape pon tak bwt lg nie" "tu la pasal aku pon baru tau" can u imagine? lagi 4hari nak bertanding baru dpt tau? dahla hari ahad tu sukan. nasib baek isnin cuti bolehla berlatih kurang drpd 12hours kan. haha.
pada hari pertandingan, budak pkbm bertanding sekali. thank God kami naik bas aircond and pkbm naik coster. setibanye kami di sana, dah gelabah gile sbb peserta laen bertanding nak menang. kami just bertanding nak sijil ;D permulaan okay. org kate jalan dah smart. TAPI, sampai je part belok, jalan perlahan, segalanya hancur. kantoii! semua org sekeliling tu tepuk tgn (tepuk mengejek) sambil "wooo woo". bala segan gle. then, kami dpt isyarat "belok ke kiri ke belakang jalan" means that saya jd org depan. shitt. ape nie? time latihan tak pernah tau pon? dgn selamba buat muka tak tau malu so jalanla dgn confident nye. jalan3 dah nak smpai garisan tp nape si masyit nie tak koman suruh pusing nie? saya pusing belakang, tengok2 no one with me. rupanye dieorg dah lama pusing and jalan and left me behind. ya Allah. saya terpakse berlari utk masuk barisan balik. the boys up there were laughing. shit. next, formasi plak. semua blank2 siyes hancur gle. again, kami dpt tepukan yg gemuruh. lastly, keluar! heaven! then, mereka tanye "sekolah mane? sekolah mane?" "adelaaa" tu je yg mampu kami jwb utk tidak memalukan nama sekolah.
balik sekolah, budak pkbm dah kecohkan yg ade org tertinggal kat belakang. tp dieorg tak tau sape. haha. ade sstgh ejek 'ohana' which means family. family means no one left behind. makan dalam. haha. THE MOST EMBARASSING MOMENT IN MY LIFE. its okay. experience ;)

sukan sukan

tanggal 29 mac 2009, sekolah saya telah mengadakan 'hari sukan tahunan' utk kali yg ke berapa entah. tak kesahla. tp, before tu dah ade beberapa acara dijalankan. banyak jugak pahlawan dpt medal katenye. entahlahh. yg penting saya tak masuk ape2 acara. yeah. simply because 2nd team for 4x100 and 4x400 dibatalkan a few days before hari sukan. cehhh! tak tau nape.. but its quite mengecewakan lahh. yela, this year is my final year at smss so at least i can get involve in any acare lahh kan? dd felt it too. hoho. frust frust frust! takpelahh dah lepas. urmm.. saya dan dd jd pemegang bunga manggar. so we decided to wear a baju kurung kain songket and walk along the track. at least, kami pijaklahh track tu kann. at least. haha. but, pagi2 lagi dah ade org buat saya marah. pagi tu saya diamanahkan oleh cikgu utk uruskan makanan utk bdk pahlawan. so saya menjalankan tugas dgn baek la. tp, the one yg diamanahkan jge skali dgn saye duk sibuk make up make up. hey, come on lahh. tolong aku dulu then kau make up lah lawa2 kan? so disebabkan sibuk2 angkat air, belakang baju dah lencun and evryone tegor esp the junior " kak ep nape basah sgt belakang?" mula2 diam jela kan tp lama2 bengang then i just said "saya budak rajin buat kerja sorang2" helll. just shut up boleh tak? pagi2 dah buat aku emo. ah malas ingatlah. yg penting, pahlawan 1st utk kawad kaki walaupun bukan 1st keseluruhan. :))


its okay its alright, come on lawa fight fight fight!

Photobucket
saya setiausaha berjaya :))

Saturday, March 7, 2009

the greatest weekend :))

the best-est weekend i ever had. siyes! it started with kakak lynda's wedding. hari sabtu tak ingat berapa hari bulan. nanti saya cek kalendar ok? hehe.



sabtu-kakak lynda kahwin.

ini memang best! papa lepaskan saya naik ktm dgn kawan2! thanx papa :)) pagi tu bajet2 nak pergi jogging ngn athilah tp tak jadi. kenapa? sebab bangun lambat. penat.. haha. dalam pukul 10 lebih kami dah mula bersiap-siap. kena keluar awal sebab budak boys dah tunggu dekat ktm. dalam pukul 11 lebih, kami keluar dari perkarangan sekolah. hampir kantoi dgn cikgu mdnoor. thank God, die tak bising. masa otw nak pergi ktm salak selatan. kami sesat. bodoh nye laki bawak taxi tu! suruh bawa g ktm salak selatan die pergi bawa kat lrt. tak tau cakap tak tau, beng! finaly kami pergi ktm tasik selatan. cehh. bazir tambang taxi je. -_- bla3. kami sampai di dewan kajang. meriah sungguh. lynda sgt cantik, baju die la ;p. pengantin cantik dan kacak. kami have fun di sana. borak2, kacau org, ambil gambar. akhirnya, kami pulang. kami singgah di kedai jual baju tepi jalan. kami singgah di 7eleven. bear belanja air. kami pulang. capek bawakan beg yg dapat time wedding tu. bear caring. yeh. revival boys menunjukkan sifat sebenar mereka :)
wah3. hari yg gembira sgt walaupon kaki melecet teruk and still ade parut smpai sekarang. saya sayang REVIVAL! :))


Photobucket
tuan rumah

Photobucket
budak baek balik awal :)

ahad-kl city run
malam tu kami kena tidur samaada groundfloor or 1stfloor sahaja sebab minggu tu minggu balik, tak ramai orang. so kami tidur di dorm bella. malam tu kami borak2 sampai lupa yg kami kena bangun awal esok harinya. pagi tu, nisa' yg kejut kami. die goncang2 pintu tu mcm nak tercabut dah. haha.. tu pon dah lambat. lepas siap2, kami turun. kami tiba agak lewat. sampai2 kat sane, kami kena terus lari. tak sempat warm up pown. perghh! bedebar. tak target pown nak menang. yela, nak lawan ngn budak2 power kn.. then, it started. bla3. saya ingat saya org terakhir sampai sbb time lari tu campur dgn banyak lagi kategori laen. mcm2 orang saya jumpe. ade yg bawa bendera wilayah. ade yg lari macam nak mati dah. ade yg lari keluar bunyi pelik2. haha. cuak pown ade. kami kena lari 7km dalam masa 1 jam 10 minit and saya berjaya melakukannya! dapat no 29. okla kan? rasa happy sgt. tak target pown. btw, kami nak cikgu tau yg REVIVAL masih mengharumkan nama sekolah :))

Photobucket

the finisher :)

Photobucket
lucky number

Photobucket
the winner :))

Sunday, February 8, 2009

im back :)

yeah, its me. im blogging again, for a second time. i have deleted my old blog for a few reasons. but now, i guess, it wouldnt be happened again. hah, dont ask me why. i cant answer it. it is private but there are some people who knew. the important thing here, i just want you to know that im glad having you as my blog reader :))